BLOG DO's

FAMILIETHEATER | KAPITEIN WINOKIO

kapitein-winokio-abc-oostende

Op een regenachtige zondag mochten Timon en ik naar de Capitole in Gent voor ABC, Zing maar mee van Kapitein Winokio. Kapitein wie?

Kapitein Winokio ABC Zing maar mee Superleuk.be
© Arne Deboosere

Kijk, wij kenden de zeeman een beetje van horen zeggen. Dat hij de leukste verhalen zingt voor kinderen. Maar waarover die liedjes allemaal gingen, dat wisten we niet. Voor mijn zoon van bijna 4 zou het bovendien zijn allereerste zaalshow worden. Nog nooit eerder durfde ik hem meenemen. Hij is het type dat nauwelijks danst en me vraagt te stoppen als ik meezing met een liedje op de radio. Echt. Helemaal naar Gent trekken voor een spektakel vol muziek en theater. Risicootje. 🙂 Hoewel. Op reis in Fuerteventura verraste Timon mij met Nieuwjaar door spontaan op het podium te springen en zijn beste moves boven te halen tijdens de minidisco. Misschien schuilt er dan toch een Ryan Gosling in hem?

Kapitein Winokio ABC Zing maar mee muziektheater voor kids in Kursaal Oostende

Enkele dagen voor de show had ik hem warm gemaakt dat hij een ferme zeekapitein ging zien die kon zingen als de beste. Hij is momenteel in de ban van boten en piraten. Dus ik zag die ogen al meteen fonkelen. Ook zijn naam, Winokio vond hij fantastisch klinken. Met een iets geruster hart stapte ik met hem de zaal die zondag binnen.

Stipt op tijd kwam Kapitein Winokio het podium op om ons mee te nemen in zijn muzikale zoektocht naar de juiste volgorde van de letters van het alfabet.  ABC, ZING MAAR MEE!

Zoals elke Kampioen moesten ook Kapitein Winokio en de muziekmatrozen op de zeevaartschool het alfabet onder de knie krijgen.  Ze schreven logboeken vol met woorden die echte zeebonken moeten kennen: Albatrosgooien, Bakboordbrood, Chronischediami, Dekdweilen, Eksteroog, Fermewind tot Visfilet, Weerhaken, Yogamatroos en Zeeziekzonderzorgen!

Mevrouw de Poes en de Muziekmatrozen traden hem bij op het toneel en samen vertelden ze ons hoe dat alfabet het alfabet geworden is. Al zingend en muziekspelend hadden ze het over nonsens en ruzieënde letters die vooraan in de rij wilden staan. Over welke letter de lekkerste en de dikste was. Over een prottende papa en een zingende zaag. En zo jongleerden ze zich met 26 letters en 7 muzieknoten een weg naar de alfabetboom.

Timon was direct mee met het ABC-spektakel. Maar ook ik keek onmiddellijk geboeid naar zoveel muzikaliteit, humor en originaliteit. Zo leuk en gemakkelijk was het alfabet leren nog nooit. Op kindermaat gebracht, maar met zoveel klasse en verfijndheid dat het ook volwassenen smaakt! Geweldig. Hier doe ik mijn ‘zeepet’ voor af!

Als klap op de vuurpijl mochten we Winokio en crew backstage ontmoeten! Naar Mevrouw de Poes keek Timon nog wat beteuterd (sorry, Mevrouw de Poes) maar weg was die verlegen zoon van me toen de kapitein hem stevig de hand reikte.

Kapitein Winokio ABC Zing maar mee muziektheater voor kids in Kursaal Oostende
Wauw, een boek EN een handtekening van de kapitein!

Toen we vertelden dat we helemaal van Oostende gekomen waren, lichtten zijn ogen op. Blijkbaar heeft hij een speciale band met onze stad: hij leerde er als kleine Winok het echte zeemansleven kennen door te leren zeilen. En na al die jaren komt hij nog altijd graag naar zee om aan nieuwe liedjes te werken. Hij was ook trots om te vertellen dat hij er binnenkort zijn grootste zaaloptreden uit zijn carrière zal houden.

Wil jij hier graag bij zijn? Kapitein Winokio komt op ZONDAG 5 MAART 2017 om 14u30 naar het Kursaal Oostende met de voorstelling ABC, zing maar mee. Gericht naar kids van 3-9 jaar, maar eigenlijk geschikt voor iedereen, groot en klein, met liefde voor muziek. 

Voor meer informatie en tickets, surf naar www.SUPERLEUK.be.

Kapitein Winokio ABC Zing maar mee muziektheater voor kids in Kursaal Oostende

 Pics/ Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: