NEDERLAND

WEEKENDJE WEG | Winters wandelen in MAASTRICHT

maastricht-wandelen

Afgelopen weekend vertoefden we zonder zoon met een bevriend koppel in Maastricht. Temperatuur onder nul maar met een heldere hemel en een stevig zonnetje genoten we van anderhalve dag bij onze noorderburen.

Maastricht Citytrip
The parents are allright!

Verwacht je nu niet aan een opsomming van de belangrijkste bezienswaardigheden, want dat was niet de insteek van het weekend. Bijpraten en gas terugnemen des te meer in een ander kader dan gewoonlijk zonder kinderen. Onze vrienden zijn dit jaar voor het eerst mama en papa geworden en verheugden zich dus vooral op een relaxed weekendje met een rustige nacht en veel slaap. 🙂 Dat slapen deden we in hotel Van der Valk , in alle comfort en luxe. Ouders willen ook eens wat natuurlijk.

We kwamen op zaterdag tegen de middag aan in Maastricht. Na een lekkere lunch in De brandweerkantine stapten we richting Vrijthof. Hét centrale punt om de stad en zijn steegjes te verkennen. We kwamen al snel uit aan de Maas waar we via de Sint Servaasbrug in de Wyck wijk uitkwamen.

Maastricht Citytrip
Zicht op Wyck van op de Sint Servaasbrug

Een heel leuke buurt met toffe winkeltjes en eetadresjes. Na wat shoppen en ronddwalen kwamen we terug uit aan de Maasoever waar we ons op de trappen van het Waterpoortje lieten verwarmen door ‘madame soleil’. Na enkele uren in de vrieskou, deed dat intense zonnetje op onze wangen zo’n deugd dat we onmiddellijk goesting kregen om de welness van het hotel in te duiken. In de sauna, een beetje zwemmen, de hammam in, … ZALIG!

Maastricht Citytrip
Chill out aan het Waterpoortje

Hoewel we lekker zen best in het hotel hadden kunnen blijven, doken we voor het diner terug de stad in. We kozen voor ’t Wyckerkabinet. Een hippe brasserie met Franse allure en typische Hollandse gezelligheid. Toffe inrichting, sfeervol licht en een zekere ambiance. Surplus: ontzettend lekker gegeten.
Zondag verliep op dezelfde kadans. Zonder wekker (lees: wakkere baby/ kleuter) rustig ontwaken was op zich al een cadeau, maar dan nog eens uitgebreid kunnen genieten van een waanzinnig ontbijtbuffet maakt een weekendje weg toch helemaal af! Omdat dat zonnetje van geen ophouden wist, beslisten we terug te keren naar het centrum van Maastricht voor nog een wandeling. We liepen richting Bassin, de oude binnenhaven van de stad. Daar zagen we wat graffiti en street art in de omgeving.

Maastricht Citytrip

Maastricht Citytrip

We keerden terug langs de Maas onder de bruggen. Via de Onze-Lieve-Vrouwewal en de Helpoort kwamen we uit in het stadspark waar het water van de Vijf Koppen er bevroren bij lag.

Maastricht Citytrip
Onze-Lieve Vrouwewal ©Sofie Verheye
Maastricht Citytrip
De Vijf Koppen bevroren, dat moesten we toch eens uittesten!
Maastricht Citytrip
We waren er niet gerust in! 😉

Op zondag zijn de winkels in Maastricht ook open, dus de madammen hadden nog zin om de buurt van de Stokstraat uit te kammen. Een lijstje met onze shoptoppers vind je trouwens hier.  We eindigden het weekendje waar we goed begonnen, namelijk terug in De brandweerkantine voor een hete kom soep.

Goed uitgerust en heerlijk ontspannen! Meer dan dat moet een korte citytrip onder vrienden soms echt niet zijn!

Benieuwd naar de plekken waar wij op adem kwamen en lekker aten/ dronken? Je vindt ze hier.

Maastricht Citytrip Winters Wandelen
Under the bridge – © Jelle Maddelein

 

Pics/ Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: