LIFESTYLE NEDERLAND

MAASTRICHT | MUST VISIT SHOPS

MRTC Shoppen Maastricht

Temperatuur onder nul, een stralende zon met heldere hemel EN extreem goed gezelschap. Ideale mix om de stad al wandelend te ontdekken. Hoewel de klemtoon tijdens ons weekend niet echt op shoppen lag, trokken volgende winkels me stante pede naar binnen. Aanradertjes goedgekeurd door yours truly.

Maastricht is een echt shoppingparadijs. De historische binnenstad – de zone tussen het Vrijthof, de Markt en de Maas – is autovrij EN daar moet je zijn als shopaholic. Je vindt er zowel de grote ketens als de bekende labels en een groot overdekt shoppingcentrum, Mosae Forum. Voor de luxemerken en bijzondere boetieks moet je op ontdekking in de smallere steegjes. Ook de Wyck wijk over de Sint-Servaasbrug biedt een uniek aanbod aan mode, lifestyle en design.

° CENTRUM

NOLABEL

Inspirerende interieurzaak met uniek, eigen meubilair, verlichting en vloerbekleding. Dit combineren ze met een eigentijds aanbod lifestyle gemaakt door kleine enthousiaste bedrijven.

mrtc-maastricht-nolabel
Website: nolabel.nu – FB: Nolabel Interieur

Ik was vooral enthousiast over Slideart, een ingenieus meubelmerk die je zonder schroef of lijm perfect in elkaar schuift. Het oogt Scandinavisch maar is dus op en top Nederlands. Ook het buitenmeubilair en dan vooral het prachtige houten hert krijgt een plaatsje op mijn wishlistlijst.
Adres: Minckelersstraat 10

FESTEN

Winkelen en koffie drinken. Hier kan het! De ultieme plek om een cadeautje te vinden voor een speciale gelegenheid of jezelf te verwennen.

 

MRTC Shoppen Maastricht Festen
Website: festen-leshop.nl – FB: Festen

Van mooie woonitems, bijzondere opsmuk, origineel speelgoed, papierwaren, hippe verlichting tot dameskledij, tassen en sieraden. In het midden van de zaak kan je op adem komen met een cappuccino en homemade taart. Krijg je er niet genoeg van, dan kan je aan de overkant terecht voor nog meer Festen.
Adres: Minckelersstraat 1A + 4

Verder nog top in dezelfde straat: SCOOPstore, een nieuw geopend winkelplatform waar je een voortdurend wisselend aanbod aan jonge designers en startende labels kan terugvinden. Ook te vinden in Antwerpen en Mechelen.

DEPECHE

Damesboetiek opgestart in 1975. Zoon en dochter zorgen voor een nieuwe wind met feeling voor wat hip en happening is en een hart voor opkomende merken.

MRTC Shoppen Maastricht Depeche
Website: depecheonline.com – FB: Depeche

Hier shop je de perfecte streetstyle: van kop tot teen met bijhorende accessoires. Elke week wordt er iets nieuw in de shop gedropt. En absoluut on trend: in de winkel bevindt zich een slow juice bar voor een healthy sapje onderweg!
Adres: Platielstraat 2

BOEKHANDEL DOMINICANEN

Duizenden boeken in de bijzondere setting van de historische Dominicaner Kerk.

MRTC Shoppen Maastricht Boekhandel Dominicanerkerk
Website: libris.nl/dominicanen – FB: Boekhandel Dominicanen

Wie tot op het einde van de kerk wandelt, vindt een goddelijke koffiebar ter hoogte van het oude priesterkoor omgeven door fresco’s en glasramen. Deze boekenweg naar de hemel mag je absoluut niet missen.
Adres: Dominicanerkerkstraat 1

° WYCK

WAAR

Feelgood shop met een ethisch verantwoord aanbod food, boeken en mode -en woonaccessoires. Achter elk item schuilt een verrassend duurzaam verhaal: fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of in sociale werkplaatsen gemaakt.

MRTC Shoppen Maastricht Waar
Website: ditiswaar.nl – FB: Waar Maastricht

Ik kocht er de bekende, overheerlijke Tony Chocolonely chocolade en twee kaartjes. Een houten exemplaar met de fijne ‘Dream it, Wish it, Do It’ quote en eentje die je achteraf kan planten (!) en verse bloemetjes geeft. Hoe origineel is dat als verjaardagsboeket!
Adres: Wycker Brugstraat 61

DE HEPPIE STORE

Ze beschrijven het zelf het best. Alles van pril begin tot eigen wil kan je in deze hippe baby-en kids store vinden.

MRTC Shoppen Maastricht Heppie
Website: deheppiestore.com – FB: Heppie Store

Leuke items voor in de eerste kamer, te gek speelgoed, de schattigste kledij, … Een stap in de winkel en je bent happy euh heppie. Wij kochten een geestige parachutespringer voor zoonlief en kregen alle punten bij thuiskomst.
Adres: Rechtstraat 31

NIEUWS

Van grappig tot hilarisch, tot eenvoudig mooi en serieus handig voor op je bureau, in de keuken of huiskamer. Wie in deze gift shop niets vindt naar zijn goesting, is van de saaiste soort.

MRTC Shoppen Maastricht Nieuws
FB: Kadowinkel Nieuws Maastricht

Denk eenhoornmaskers, tea infusers in dierlijke vormen, trendy kookboeken, sarcastische magneten, Cluse horloges, Moleskine notebooks, Seletti muislampen en tig meer andere leuke vondsten. Wie hier passeert, scoort altijd bij de gelukkige.
Adres: Wycker Brugstraat 31a

In Maastricht zijn de winkels ook open op zondag vanaf 12H. Op donderdag kan je bij de meeste winkels zelfs latenight tot 21H terecht. Maastricht, terecht een ECHTE shoppingstad!

Van shoppen krijg je ook honger en dorst. Ontdek hier enkele plekjes waar het goed pauzeren is.

Pics/ Text © Mom Runs The City

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: