FOOD HOTSPOT SHORT TRIP

MAASTRICHT | HOTSPOTS OM VAN TE WATERTANDEN

MRTC Hotspots Maastricht Food

MAASTRICHT met vrienden. Beetje rondwandelen, bijkletsen en vooral genieten van lekker eten en drinken. Het was een bijzonder koud weekend maar er stond een heerlijk zonnetje.  Welke plekjes mijn bourgondisch hart veroverden, vind je hier.

DE BRANDWEERKANTINE

Wie zijn wagen parkeert op Q-park Cabergerweg  komt al gelijk deze inspirerende eetgelegenheid op weg naar het centrum tegen. In de gebouwen van de voormalige brandweerkazerne werken ze van ontbijt tot avondmaal met biologische, seizoens -en streekgebonden producten. Het uitgebreid vegetarisch aanbod is inventief en smakelijk.

MRTC Hotspots Maastricht De Brandweerkantine
Website: brandweerkantine.nl – FB: Debrandweerkantine

Verder nog zalige initiatieven als Schnietzel Dinsdag, Stamppot Woensdag, pingpongsessies en filmavonden. Hier is iedereen echt welkom: of je nu wil flexwerken, vergaderen, bijkletsen met vrienden of met je kids even wil ontspannen. Er is gratis WIFI, een bibliotheekje, een ‘huiskamer’ met strips en speelgoed EN ruimte zat om die buggy te parkeren. Ontzettend kidsproof en laidback atmosfeer. Wij lunchten er tot twee keer toe: bij aankomst en het verlaten van Maastricht. Ik bestelde er een bruine zuurdesemboterham met rode biet (erg lekker en stevig) en ratatouillesoep (grote, smakelijke kom bomvol verse groenten).
Adres: Capucijnenstraat 21

’t WYCKER KABINET

Wij bezochten deze topper by night. Maar je kan er ook ontbijten en lunchen. Reserveren kan je niet, je waait gewoon binnen. Wie niet direct een tafeltje kan bemachtigen, kan lekker aperitieven rond de bar. Sympathieke, conviviale sfeer in deze bistro met Franse accenten en deels mediterraanse keuken.

MRTC Hotspots Maastricht 't Wycker Kabinet
Website: wyckerkabinet.nl – FB: wyckercabinet

We bestelden een Flammküchen met buffelmozarella en een antipasti plank om met z’n vieren te delen. Zalig! De mannen gingen nadien voor vlees: Limousin burger met bacon en truffelmayonaise en een stoofpotje van ree. Wij smulden van de suggestie van verse spaghetti met coquilles, zeekraal en saffraan-sjalottenboter. Ontzettend vriendelijk zaalteam en de open keuken onder het glasraam geeft een extra cachet aan deze mooie horecazaak.
Adres: Wycker Brugstraat 29B

CAFE ZONDAG

Wij bezochten dit tof café gespecialiseerd in paninologie wel ja op zondag tiens. Overdag serveren ze ontbijt, salades, boterhammen, soep, bagels en panini’s. Na 16H maken ze zich op voor de nacht met een ‘goeie-avond’ borrelhapjeskaart .

MRTC Hotspots Maastricht Zondag
Website: cafezondag.nl – FB: Cafezondag

Wij stopten voor koffie en verse gemberthee, maar ik kreeg het water in de mond van al wat voorbijging aan eten.
Adres: Wycker Brugstraat 42

COFFEELOVERS DOMINICANEN

MRTC Hotspots Maastricht Coffeelovers Dominicanerkerk
FB: Coffeelovers Dominicanen

In de historische Dominicaner Kerk in hartje Maastricht kan je van op het altaar genieten van een bakje hemelse koffie. De setting is nergens anders te vinden: fresco’s, glasramen en duizenden boeken want de kerk huisvest ook een boekhandel. Als er een koffiebar is die je niet mag missen, is het deze!

Het is dat we ook maar anderhalve dag in Maastricht waren, want de te ontdekken hotspots zijn talrijk.
Te onthouden voor een volgende keer:

  • Marres Kitchen: mediterraanse keuken met Oosterse invloeden – Capucijnenstraat 98.
  • De Bisschopsmolen: gelagkamer van de speltbakkerij en graanpakkerij naast de watermolen. Je ziet er hoe spelt vermalen wordt tot desem. Ontbijten of lunchen met producten uit eigen bakkerij: speltbroden, vlaaien, croissants, speltwafels, cakes, mueslimixen en eigenbereide confituur – Stenenbrug 1-3.
  • Burgerlijk: burgerrestaurant – Rechtstraat 37.
  • Witloof (from Belgium): Belgische klassiekers in een origineel interieur – Sint Bernardusstraat/Helstraat 12.

Ken jij nog een topper om het lijstje verder aan te vullen voor een volgend bezoek? Ik hoor het graag!

Pics/ Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: