EUROPA REIZEN

FUERTEVENTURA ⎟10 INDRUKKEN

Kerst en Nieuw vierden we met ons gezinnetje in Fuerteventura. Dat we er samen nog eens op uit trokken, was geleden van onze uitstap naar Normandië afgelopen zomervakantie. We keken zo hard uit naar deze 10 dagen samen! Hoe we het vonden, laat ik je weten in 10 impressies.

1. REIZEN IS VERMOEIEND

Dromen in de lucht
Een zalige vlucht voor Timon en ook voor mama en papa 😉

We vlogen op 24 december richting zon. Met Timon -en met elke kleuter van 3 waarschijnlijk- is vliegen altijd spannend. Gaat dat lukken 4 uren stilzitten? Help, een tussenlanding, en wat als hij net last heeft van zijn oren? Hopelijk wordt hij niet onwel? Anderhalf jaar geleden zette hij het eens 3 uren op een krijsen tijdens een late vlucht en kon ik hem nergens mee troosten. Mama uitgeput, papa nerveus en rondom ons één en al kregeligheid.  Ik bleek me ongerust te maken om niets. Timon viel snel in slaap (gebeurt anders zelden overdag) en eenmaal wakker gedroeg hij zich voorbeeldig. De handbagage volgestouwd met prullen om mee te spelen en genoeg lekkers (gezond EN ongezond) tegen de verveling en honger.
Eenmaal aan de grond, ging het iets minder vlot. Het wachten op de buggy en surfplank bleef maar duren, bleek dat onze Mountain Buggy klem zat ter hoogte van het gat op de bagageband en de rest ook ophield. Eenmaal buiten met gans onze handel weigerde de buschauffeur ons mee te nemen. Te zwaar geladen. Daarbovenop vonden we plots Timons lievelingsknuffel Panda nergens meer… Maar tot mijn verbazing hield Timon het bij een korte huilbui en terechte vraag of Panda het alleen wel zou redden. Na een uurtje wachten met een nog altijd kalme kleuter (!!) fikste Sebastian, de TUI-verantwoordelijke ter plaatse een taxi naar ons hotel en vonden we Panda terug, goed weggestopt onder onze winterjassen. Onze vakantie kon echt beginnen. En hands up voor Timon.

2. KERST IN HET ZWEMBAD

Zwemmen met Kerst - Corralejo

Onze eerste echte vakantiedag op Kerstdag. We verkenden Corralejo en deden van terrasje in de zon tussen de locals terwijl Timon het speelpleintje verderop uitprobeerde. Een winderige havenwandeling met zicht op Lanzarote in de verte en het kleine eiland, Lobos, pal voor ons. We genoten van het vlieg- en stuntwerk van de kiters op zee en zagen een zeilboot die door de fikse wind in de problemen kwam op het strand. Een zwempartijtje en een ontmoeting met Papa Noël ’s namiddags. Timon helemaal extatisch om zijn tekening af te geven aan de Kerstman himself! Die vond hij best grappig en wij ook. (Let vooral op de gewatteerde baard.) Dat het een geslaagde Kerstdag was voor Timon werden we tijdens het feestdiner gewaar. Na wat moeilijk doen, is hij doodmoe in mijn armen aan tafel in slaap gevallen. We hebben hem in zijn buggy neergelegd en vierden in alle rust Kerstmis verder.

3. FUERTE ONTDEKKEN MET LOCALS

Fuerteventura: Faro de El Toston en de krater van de Calderon Hondo
Boven: Donkere lavatongen ontdekken rond de vuurtoren, Faro de El Toston. Onder: Geslaagde beklimming van de Calderon Hondo vulkaan bij zonsondergang.

Op tweede Kerstdag werden we opgehaald door Nick, een oude schoolmakker van Greg. Hij is uitgeweken naar Fuerteventura, woont en werkt er en kon ons als geen ander DE verborgen plekjes van het eiland tonen. Samen met zijn vriendin Uli trokken we er op uit. Dankzij hen zagen we de Calderon Hondo krater, trotseerden we lavastenen, ontdekten we de mooiste verlaten strandjes, wist Greg waar te surfen en wanneer en proefden we de beste lokale gerechten in hun persoonlijke hotspots. Zij bezorgden ons twee schitterende dagen op het eiland! Thank you, Nick & Uli!!

4. B.E.A.C.H = Best Escape Anyone Can Have

Beaches around Corralejo

Het Noorden van Fuerteventura is bekend voor zijn glinsterende zandstranden, wind en goede golven. Het eldorado voor golfsurfers is het stuk tussen Corralejo en Cotillo. We beschikten over een wagen waardoor we langs de vele baaien konden rijden en stoppen waar het ons beviel. De papa in het water, wij op het strand beschut door de U-vormige rotsformaties die een deel van de wind opvingen. Zandkastelen bouwen, stenen gooien in zee, schelpen zoeken, op Ninja pad gaan, naar de surfers in de branding kijken. We love it!

5. VERY HAPPY NEW YEAR

img_9208
Meer dan geslaagde avond met onze schat!

We vreesden voor een gelijkaardig scenario als met Kerstavond. Daarom gingen we met eindejaar bewust landinwaarts met de wagen cruisen om enkele dorpjes te ontdekken. Met een kleuter op de achterbank die van al dat rijden spontaan een uiltje vangt, wisten we dat hij goed uitgerust aan tafel zou zitten. Maar hij overtrof onze verwachtingen. Wij kennen Timon als een jongen die het haat als wij meezingen met een liedje op de radio, zelden zingt of amper wil meedansen als wij eens zot doen. Wel, die avond stond hij als eerste op het podium te shaken en deed enthousiast mee met de minidisco. Ons ventje voor de eerste keer zo zien openbloeien, was een oprecht schoon nieuwjaarsgeschenk.

6. KLEUTER MET STREKEN

img_9304
Neen, ik kijk NIET!

Het liep niet allemaal van een leien dakje. Timon at bijna niks aan tafel. Vroeg om frieten bij het ontbijt.  Als wij wilden wandelen, wilde hij niet mee. Of hij wilde niet in de buggy maar gedragen worden. We kregen hem de eerste dag met geen meter uit het zwembad, waardoor hij de volgende dagen snipverkouden en ziekjes rondliep. Hij wilde vaak niet mee op uitstap maar enkel naar het strand. Vroeg ten ongepaste tijde om naar de hotelkamer te gaan om daar TV te kunnen kijken. We konden geen winkel voorbij of hij ging op speelgoedjacht. Een kwelling want ons hotel lag in een zijstraat van een drukke shoppingavenue. Op de toppen van onze tenen lopen wanneer hij weer eens bleef zeuren om een snoep of een koek. Timon is een volhouder en kan ontzettend lang doorgaan. Die momenten van boosheid en frustratie maakten het soms moeilijk voluit te genieten. Niet plooien en niet toegeven, ook op vakantie. Once a parent, always a parent. En op het einde van de dag een stevige Gin-Tonic. 😉

7. 1 JANUARI = WALKING ON SUNSHINE

Parque Natural de Corralejo
Sprintjes doen in El Jable

1 januari om 10H met z’n drietjes ravotten in ‘El Jable’, het nationaal natuurpark in Corralejo.  Prachtige zandduinen zo ver je kan zien met vulkanen op de achtergrond. Er zijn slechtere plekken om de eerste dag van het nieuwe jaar te vertoeven.

8. CORRALEJO LOPEN

Running in Corralejo, Fuerteventura.
3 geslaagde loopjes in Corralejo. Een zware verkoudheid weerhield me om er meer te doen. Snif, snif.

Tuurlijk had ik mijn loopschoenen mee. Papa Surf en Mama Run op het eiland. Ik zag er in het begin wat op tegen, ik haat lopen met veel wind. Maar het deed zo’n deugd om in een nieuwe, mooie omgeving te lopen. De mooiste route was mijn laatste (ong. 7km). Van aan ons hotel aan de Calle Las Palmeras volgde ik de lange Avenida Juan Carlos 1 tot aan de oceaan. Ik bleef vervolgens de Paseo Maritimo langs het water volgen en keerde via de Avenida Corralejo Grandes Playas terug. De voetpaden in Corralejo zijn breed en effen, de hoogteverschillen in het stadje in combinatie met de sterke wind maakten de loopjes extra pittig.
Wie toevallig daar wil lopen, kan mijn toertjes hier op Strava vinden.

9. UNTOUCHED FUERTEVENTURA

Beautiful Fuerteventura

Het Noorden van Fuerteventura is robuust. Trek er op uit met een wagen en je krijgt een vulkanisch landschap te zien met prachtige vergezichten, verborgen strandjes en pittoreske dorpjes. Ook het binnenland is bijzonder mooi en hoe westelijker je rijdt, hoe groener de omgeving wordt. Onze favorieten mag je verwachten in een volgende blogpost.

10. EAT & SHOP LOCAL

Where to shop & eat near Corralejo

Het Noorden trekt een openminded, milieubewust surfpubliek aan. Tijdens ons verblijf ontmoette ik tal van jonge, creatieve mensen die de leukste dingen maken. Van  hippe toilettasjes uit gerecycleerde kites tot hippe T-shirts en grappige handgemaakte kidsdeco. In een volgende post deel ik graag mijn mustdo shopspots.
Waar je moet zijn om lekker te eten, en wat je absoluut eens moet geproefd hebben , geef ik je later ook nog mee.

Fuerteventura is een bestemming waar we zeker nog naar terugkeren. Het biedt alles wat wij zoeken in een vakantie. Relatief korte afstanden, goede surfcondities, mooie natuur en nog net niet te toeristisch.  Keuze van Greg maar dit eiland veroverde ook mijn hart beetje per beetje. En ik weet zeker, als Timon eenmaal die plank weet te meesteren, hij ook niet meer van dit eiland zal weg te slaan zijn.

Pics/ Text © Mom Runs The City

1 reactie

  1. Wij waren er met Kerst en Nieuw, dus het zand was aangenaam om blootsvoets op te stappen. Als je de zomermaanden gaat, hou je best je Teva’s of slippers aan tot aan het water.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: