BLOG

MIJN BUCKET LIST voor 2017

We staan al stevig in 2017 en toch moet ik er nog wat inkomen. De vakantiemodus zindert nog na, de laatste was- en strijkmand die aan de zon herinnert, wachten nog en hier en daar liggen nog wat souvenirs te ‘liggen’. Het besef dat we in het nieuwe jaar zitten, dringt nog niet echt door.

Bucket list 2017 Mom Runs The City

Overal hoor en zie ik mensen ‘er invliegen’. 2017. Let’s do this (vuistje) of #2017goals passeren om de haverklap op sociale media. Iedereen heeft zijn lijstje voornemens klaar en vaak gaat het over stoppen met slechte gewoontes of minderen. Allemaal heel mooi, maar ik hou het liever bij mijn WISHLIST voor 2017. Daar gaat het vooral over meer en wat ik graag wil verwezenlijken.

What’s in my 2017’s bucket?

1. Meer tijd voor en met mijn gezin

Omdat mijn partner en ik veel sporten en elkaar me-time gunnen, knibbelen we te vaak in de tijd die we als gezin spenderen. Bewuster omgaan met die momenten en waardevol benutten, staat op nummer 1 in 2017.

2. Meer kilometers = > Nieuw loopdoel: 25 km

Na mijn derde halve marathon kriebelt het om het nog iets langer uit te houden. Of het lukt, zal afhangen van hoe mijn training verloopt. In ieder geval, de Great Breweries Marathon op 18 juni staat als uitdaging genoteerd in de agenda van 2017.

3. Stretch & Core => Meer sporten

En nu hoor ik je zuchten. Moet die nu nog meer sporten? Om vooruitgang te boeken met het lopen, ja! En de ‘sleur’ te breken. Ik moet echt meer en efficiënter stretchen, meer yoga-oefeningen doen & pilates volgen. Verder werk maken van een betere core stability en aan spierkracht winnen. Laat ik nu het geluk hebben dat mijn ventje personal trainer is in bijberoep en mij zal begeleiden naar een sterker en soepeler lijf. Benieuwd naar de ‘pro-gression’, maar dat betekent ook afzien!

4. Meer reizen want dat geeft mij en mijn gezin energie!

Het jaar startte op dat vlak schitterend. Onze eerste dag van het jaar genoten we van de zon in het mooie Fuerteventura. (Binnenkort enkele posts hierover)
Van citytrip tot lange vakantie, dit jaar gaat de valies richting Maastricht, Parijs, Mallorca, Portugal en hopelijk komen er nog enkele bestemmingen bij.

5. Loop eens een buitenlandse halve marathon

Om puntje 1 tot een goed einde te brengen en een goed excuus om puntje 3 in de praktijk om te zetten. 5 maart is het al zover 🙂 Dan loop ik met 2 vriendinnen Le Semi de Paris.

6. Meer lezen: een boek per maand

Vroeger las ik veel meer, maar de laatste jaren is het stelselmatig verminderd. Het enige waar ik nog toe kwam, was de krant, mijn Running magazine, de Feeling afgewisseld met de Vitaya en enkele kookboeken. Op vakantie nam ik ‘Het Smelt’ mee van Lize Spit. Beklijvend, een ideale starter om deze challenge te realiseren. Het is terug duidelijk hoe fijn het is om volledig te verdrinken in een goed verhaal. 1 boek per maand, moet lukken.

7. Culinair verwennen

Ik hou van lekker eten, en laat me graag onderdompelen door de passie van een chef. Elk jaar hou ik mijn lijstje nauwkeurig bij van restaurants waar ik zeker ooit nog wil gaan eten. Jammer genoeg vink ik er bitter weinig af. Dat moet maar eens gedaan zijn. Dit jaar bezoek ik alvast de Chef van het Jaar dixit Gault & Millau: Tim Boury! En hopelijk komen er nog een aantal bij.

8. Kwalitatief meer bloggen

Wat ik bedoel: daarom niet kwantitatief meer blogposts er uit persen, maar nog meer schrijven over waar ik zelf achter sta. Dat heb ik in 2016 gedaan, in 2017 volg ik hetzelfde elan. Verwacht je dus aan meer schrijfsels over RUN (sportieve krabbels), FUN (reizen en uitstapjes) en FOOD (healthy AND guilty) met persoonlijke intermezzo’s.

En nieuwsgierig zoals ik ben, wat zit er in jouw mandje voor 2017?
Voor de bloggers die willen deelnemen aan #my2017bucketlist, comment hieronder met de link naar je blogpost zodat ik kan meelezen! Benieuwd!!!

 

6 reacties

  1. Wat zit in mijn mandje? Hmmm… Een goede mama zijn, een goede vrouw… maar toch ook tijd voor mezelf maken:) Een marathonneke? En tegen het einde van het jaar een buikje dat weer groeit? Wie weet:) Enneuh ivm je Pilates: kom bij ons!!:)))

  2. Punt 1 ga ik volledig mee akkoord! Pieterjan en ik hebben ook ons eigen leven en laten elkaar erg vrij, wat heel leuk is. Maar hierdoor hebben we natuurlijk vaak weinig tijd voor momenten met ons drietjes. Daar werken we bewust aan!
    Leuk dat je meedoet aan de GBM! Dan zien we elkaar daar!

    1. Is zo hé, Josefien! Dat is me opgevallen in 2016. Daarom zo genoten van afgelopen vakantie samen! En knoop doorgehakt voor die 25km. Ik ben veel te benieuwd naar het parcours. Misschien kunnen we samen gaan? Samen lopen zal moeilijker zijn 😉

  3. Stuk voor stuk mooie puntjes! 😉 Ik wens je er alvast veel succes mee in het nieuwe jaar, maar ik denk dat je dat niet echt nodig zult hebben 😉 Je zult er sowieso zeker en vast in slagen :*

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: