BLOG PERSONAL

KERSTWENSEN: Over kroketten, gouden dino’s en kwelen met Mariah Carey

mrtc-kerstkaart

Van 2016 naar 2017! Mijn laatste blogpost van het jaar hou ik luchtig. Wat doet kerst met mij? Dat lees je aan de hand van enkele typische vraagjes.

2016 was mijn eerste volledige blogjaar. Ik heb er veel van opgestoken en ben dankbaar voor de avonturen en verhalen die de blog me bracht.

Toch ga ik enkele lichte wijzigingen doorvoeren, waarover meer in 2017. Een zekerheid: #momSrunthecity blijft bestaan.

momsrunthecity2016

Deze rubriek geeft me zoveel energie. Het is fijn om gelijkgestemde mama’s persoonlijk te ontmoeten. En te zien dat we contact houden en plannen smeden om af en toe nog eens samen te lopen. Te mooi om nu al met de reeks te stoppen. Maar ik heb nood aan een beetje adem. Daarom las ik een blogpauze in tijdens de feesten. Rust met familie en vrienden, want er is al genoeg chaos om ons heen…

De kerstperiode. Die lijkt echter altijd maar vroeger en vroeger aan te treden. Ik heb soms het gevoel dat de Kerstman Sinterklaas een schop onder zijn kont wil geven voor een vervroegd vertrek naar Spanje. Laat die goedheilig man eens op zijn gemak zijn werk doen. 🙂 Na 6 december moet ik toegeven, wordt de kerstboom met veel plezier in huis gehaald.
Om je te laten weten welk kersttype ik ben, liet ik me inspireren door loopmama Josefien en haar Christmas Tag:

Waar breng je meestal kerst door? Bij ons thuis vieren we de Réveillon altijd met onze ouders erbij. Maar het gebeurt dat we in het buitenland zitten, zoals vorig jaar. Toen vierden we Kerst in Mexico met bikini en shorts. Anders, apart en geestig. Versierde kerstbomen bij 30 graden, somehow it looks strange.

mexico

Heb je ooit een witte kerst gehad? Mijn witste kerst ooit vierde ik in Canada toen ik een jaar of twaalf was. We logeerden bij een bevriend gezin en vierden Kerst in hun huis. Grote kerstboom met traditionele versiering, turkey diner en al. Naar buiten gaan in skipak en elke dag opnieuw de bittere kou trotseren om sleetje te rijden en sneeuwpoppen te maken, candy canes likken, warme choco slurpen en marshmallows smelten aan het haardvuur. Heerlijk vond ik dat. Die kerstvakantie blijft me echt bij.

Wat is je droomplek om te bezoeken rond kerst? Ik zou heel graag eens naar Lapland gaan. Rendieren spotten!

Wat is je favoriete kerstfilm? Home Alone 1.

Home Alone gif

Verder nog E.T., The Goonies en Edward Scissorhands. Leuke familiefilms uit mijn kindertijd die ik uit nostalgie tijdens de kerstperiode best kan verteren.

Open je cadeautjes op kerstavond? Met een enthousiaste kleuter ontpakken we al bij de amuses en met een glaasje bubbels erbij.

Naar welke kersttradities kijk jij het meest uit dit jaar? Tradities zou ik het niet echt noemen, maar voor mij is het belangrijk om samen te zijn met iedereen die je graag ziet rond die periode. Tijd nemen om familie en vrienden te bezoeken of ontvangen. Mijn ideale kerstdag: een wandeling op het strand, schaatsen op de ijspiste en dan huiswaarts om te cocoonen met familie bij de open haard. Uiteraard met een glaasje en lekker hapje erbij.

mrtcmetkerst3

Is je kerstboom nep of echt? Onze kerstboom is nep. Wij hebben vloerverwarming en niets is zo vervelend als een kerstboom die te vroeg zijn naalden verliest. Echt groot is hij ook niet, maar ik zet hem altijd op een tafeltje (dat ik speciaal hou om die boom op te zetten). Zo lijkt hij de kamer meer te vullen en kunnen er pakjes onder. Ik hou nog altijd van de traditionele kleuren als versiering: rood, wit en goud met lichtjes. Geen boa’s of andere kitsch. Of toch een beetje 🙂

Kerst 2016 Mom Runs The City

De Deense Hygge-hype en de minimalistische kerstdecoratie die je nu in de boekjes en op vele blogs treft, vind ik geweldig mooi. Maar met een zoontje van 3,5 laat ik me toch liever gaan met kleurrijke ballen en grappige figuurtjes. Soms maak ik ook iets zelf zoals deze zwarte en gouden dinootjes met belletje of mini-lolly. Leuk voor aan de kerstboom, om te geven bij je kerstbezoek of om aan te duiden wie waar mag zitten aan de kerstdis. Overbodig om te zeggen dat Timon fan is, hij hielp zelfs mee met het dino spuiten buiten. (Wil je zelf aan de slag? Ik vond alles bij Action)

mrtcmetkerst1

Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever? Beiden. Ik vind het wel jammer dat de nadruk soms zo erg op de cadeaus ligt.  Geef mij maar het systeem van namen trekken en 1 cadeautje geven aan de persoon die je getrokken hebt. Dat deden wij met vrienden enkele jaren geleden, het mocht ludiek zijn en er was een beperkt budget aan verbonden. Heel veel gelachen die avond, en ik beleefde ook veel plezier met de zoektocht naar dat cadeautje.

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard? Ik kan daar best mijn werk van maken. Thuis heb ik een doos met inpakpapier, allerlei stickers, labels en linten om mijn cadeautjes te pimpen.

Wat eet je het liefst met Kerst? Kroketten 🙂 Wij eten dat anders nooit, maar met Kerst zou ik er mij ziek aan eten.

Eva Mouton kroketten
© Eva Mouton heeft het bij het rechte eind. Deze krokettenquote kan je op haar webshop als kerstkaartje of strijkapplicatie aanschaffen=> hier.

Verder hou ik van een frisse starter zoals oesters of coquilles. Geen kalkoen als hoofdgerecht, maar een stoofpotje met varkenswangetjes of everzwijnragout vind ik heerlijk.

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Absoluut. Maar het is eerder een bucket list van zaken die ik zou willen verwezenlijken. Zoals zeker 12 boeken lezen in 2017. Ik lees veel te weinig en dat lijkt me een haalbaar getal. Nog meer puntjes overloop ik in een post volgend jaar.
Later bijgevoegd: de bucket list post lees je hier.

Wat is je favoriete kerstliedje? Last Christmas van Wham vind ik mooi. Maar mijn all time favourite blijft Mariah Carey met ‘All I want for Christmas is you’. Een catchy, vrolijk nummer dat de boodschap van Kerst exact omschrijft. Geen tierlantijntjes, maar gewoon samenzijn. Ik zweer het als ik dit nummer hoor, dan doe ik spontane heupbewegingen à la Carlton Banks van de Fresh Prince of Bel Air en YOU ik mee met alle hoogtes en laagtes. Zoals al deze mensen in dit clipje van James Corden.

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou? Het vroeg donker zijn, kaarsjes aansteken, het binnen gezellig maken en vooral even stilstaan bij wat belangrijk is en die dankbaarheid delen met familie, geliefden en vrienden.

Zo met dit kerstlijstje swing ik het jaar uit. Mijn gezin verdient ook blogrust. Maar gelukkig kan je me blijven volgen via Instagram en Facebook waar je af en toe een fotootje zal zien van hoe wij de feestperiode dit jaar beleven.

Ik wens iedereen een mooie, warme Kerst toe en een gelukkig Nieuwjaar!

Tot gauw!

PS: Wil je ook meedoen met de Christmas Tag? Link je blogpost in de comment hieronder zodat we kunnen meelezen. HO HO HO!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: