BLOG EVENT

EVENT | HET GROTE BLOGGER DINER by MR. GOODIEBAG

Het Grote Blogger Diner 2016 Antwerpen

Afgelopen zondag was ik uitgenodigd door Mr. Goodiebag en partners voor de Belgische première van Het Grote Blogger Diner. Na edities in Amsterdam en Berlijn, mocht Antwerpen zich klaarmaken voor een soiree vol glamour en grandeur.

Mom Runs The City is sportief, leeft gezond maar houdt ook van het goede leven. Lekker koken en vooral gezellig tafelen, doe ik ontzettend graag. Toen de uitnodiging vorige week opdook in mijn mailbox, moest ik dus geen seconde aarzelen. Of toch, want even afstemmen met het gezin was uiteraard noodzakelijk. Zo efkes alleen naar Antwerpen over en tweer op een zondagavond, toch een twijfelmoment. Maar de nieuwsgierigheid won van de ratio, dus vroemde ik richting ’t Stad.

Place to be: Hilton Antwerp Old Town aan de Groenplaats. Centraler kan je niet hebben. En lekker druk met de kerstmarkt en de eerste koopzondag. Christmas is definitely in the air in Antwerp City.

Wat mocht ik verwachten? En vooral wie zou ik daar allemaal ontmoeten? Op dit diner werden 40 bloggers uit allerhande ‘niches’ uitgenodigd. Lifestyle, fashion, food, … Zelf niet echt wetende in welk hokje ik me moest wringen, stapte ik het chique Brasserie Flo van het Hilton binnen waar de sprankelende bubbels Anna de Codorniu op me wachtten en een trits exquise amuses. Er kwam een sympathieke Homme Sauvage me aan tafel uit mijn eenzaamheid verlossen. Knap in het pak en vlotte babbel, wat had je verwacht van een fashion blogger. Blijkbaar zijn mannen dun gezaaid in bloggerland, verneem ik. Nooit eerder bij stilgestaan. Het aantal aanwezig die avond was inderdaad op één hand te tellen.
Back to the event. Wat dacht je van een oestercanapé en Copperhead Gin Tonic met een toets van vanille en kaneel gepresenteerd in een oesterschelp?

Of een petit steak tartare met kaviaar en gebakken kwarteleitje begeleidt door een Bloody Mary pipetje. NICE! En de avond moest eigenlijk nog beginnen.

Het Grote Blogger Diner 2016
Strike a pose of zoiets.  🙂

Op naar de Belle Epoque zaal waar het zesgangen kerstdiner zou plaatsvinden. In een prachtige balzaal met indrukwekkende luster stonden 2 rijkelijk gedecoreerde tafels voor ons klaar. Denk gedimd licht, sfeervolle kaarsjes, dennengroen en veel goudaccenten. Een geluk dat ik ook van de nodige bling bling was voorzien. Pailletekes much? 😉

Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen

Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen

Ik mocht tussen Alexia van Must Be Yummie en naamgenootje Karen van Karens Fit Journey zitten. Over ons nog enkele bekende foodies: Annelies van Een Lepeltje Lekkers, Katrien van Madam Confituur, Yves van Coolinary.be en Anniek  van  Cuberdon & Macaron. Bloggers met een geweldige staat van dienst die voor tonnen kookinspiratie zorgen bij hun lezers. Kortom, ik zat in goed gezelschap maar tegelijkertijd voelde ik me toch het bleuke. Gelukkig zijn mensen die graag eten, vaak ook de tofste. Het werd een gezellige avond waar ik veel van opstak. Geen verhitte discussies, wel enkele licht ontvlambare hertjes in ons midden die we snel uit hun lijden verlosten. Lees: alertheid geboden met tafeldecoratie en theelichtjes tijdens je komende kerstdiner.

Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
Mister Coolinary to the rescue!

Op het food niveau schotel ik je graag nog de gangen voor:

Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
#1 Soepje van geroosterde rode biet, appel en Dream amandelmelk.
Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
#2 Fazantenfilet met een kroketje van champignons en halloumi – courgette pannenkoekje overgoten met een jus van Lacroix, steranijs en Omer bier.
Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
#3 Vodka Tomatensorbet by Elvea met handgepelde grijze Noordzeegarnalen.
Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
#4 Zalfje van kikkererwten powered by Hak op een bedje van guacamole, slaatje van kikkererwten en tomaten als topping met een krokantje van brie erbovenop.
Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
#5 Hertenfilet met Jules Destrooper boterwafeltjes, butternut textuur en peterseliewortelcrunch met koffiesmaak. (Mijn favoriet)
Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Anwterpen
#6 Crèpes Suzette met Copperhead Gin, crème brûlée van gember, notencrumble en trio van bessen.

Het Grote Blogger Diner, een smaakvol event in een verbluffend mooi kader dat me onmiddellijk in kerststemming bracht. The countdown to Christmas has officially begun. Thank you, Mr. Goodiebag for this  great experience!

Het Grote Blogger Diner 2016 Hilton Antwerpen
#ivehadamrexperience

PS: Gedimd licht en smartphone photography gaan niet echt hand in hand. Daarom wat troebele pics hier en daar.

 

 

3 reacties

    1. Was geestig en kon eindelijk eens mijn glittertrui aan, die ik meestal too much vind en dan maar in de kast laat hangen. Maar rond Kerst kan alles.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: