BELGIË LIFESTYLE

LUIK | 7 NIET TE MISSEN SHOPPING ADRESJES

Citytrip Luik

Luik is op gebied van winkelen een echte ontdekking voor mij geweest! Nooit gedacht dat het aanbod zo groot en divers zou zijn. En ik zag nog maar een klein deeltje van de Vurige Stede. Op zaterdag combineerden we ‘sightseeing’ met enkele shopstops. Ontdek mijn favo’s in de Waalse stad aan de Maas. (En mocht ik er meer tijd doorgebracht hebben zou de lijst zeker en vast langer geweest zijn!)

WATTITUDE & WATTITUDE KIDS
Rue Souverain-Pont 7/ 19

Citytrip Luik / Shopping
© kiwikoo / Website: wattitude.be


Leuke conceptstore van Emmanuelle Wegria. Alles in de winkel is van Waalse makelij. Je vindt er  mode en accessoires van talentvolle lokale ontwerpers, maar ook originele designobjecten, muziek en een ‘food & drinks’ afdeling. Alles valt onder het label #madeinWallonia. In dezelfde straat opende ze recent de kids store met kledij, kinderkameropsmuk en speelgoed.  Beide shops staan voor originele items die je nergens anders zal vinden.

CLARISSES 68
Rue des Clarisses 68

Citytrip Luik / Shopping
Facebook: hier

De unieke mix van boho fashion, luxury home deco (Portugese matten van Beija Flor, Serax, Voluspa, Maison de la Bougie) en vintage meubeltjes maken dit winkeladresje ‘incontournable’. Hier zou ik uren kunnen snuisteren. Je vindt er The Kooples, Bensimon, Love Stories, horloges van Cluse & many more.

GINETTE
Rue Saint-Adalbert 7

Citytrip Luik / Shopping
Website: ginette-shop.be

In een kraakwit minimalistisch decor stelt eigenares Floriane Daenen je de meest exclusieve, on trend modemerken voor: Anine Bing, Ragdoll LA, Nanushka, Ganni, … Chique, comfortabele basics naast outfits met een stevig rock en glamour gehalte. Elke it-girl of mommy 😉 moet in deze fashionhemel geweest zijn.

LILIBELLULE
Rue Saint-Adalbert 9B

Citytrip Luik / Shopping
Website: lilibellule.be

Liviane Pasquazzo heet je welkom in wat ze haar ‘magisch kabinetje curiositeiten’ noemt. Klein in oppervlakte maar groots in verrassingen op gebied van speelgoed, kids decoratie en accessoires voor girls AND boys (stoere tattoos enzo) waar mama-en papalief stiekem ook jaloers op zijn.

Citytrip Luik / Shopping Lilibellule

Citytrip Luik / Shopping
Het kind in mij kon niet weerstaan aan de cacti broches van Meri Meri 💕

DUCK
Rue Saint-Adalbert 18

Citytrip Luik / Shopping
Je vindt er ook de leuke legerjasjes van Monikmoo.

Multibrand store voor hem en haar in een uniek pand dat vroeger dienst deed als stockageruimte voor decors, kostuums en props van de Opera van Wallonië. 1000 vierkante meter mode van o.a. Des Petits Hauts, Maison Scotch, La Petite Française, Sessun, American Vintage, Ben Sherman, Paul Smith, Ralph Lauren, … Je weet de winkel meteen te vinden door de tekening van de Luikse straatkunstenaar, Noir Artist.

Citytrip Luik / Shopping
Website: duck.be
Citytrip Luik / Shopping Duck
Mocht je twijfelen waar Duck precies ligt, Noir Artist wijst je de weg.

LITTLE
Rue de l’Université 21

Citytrip Luik / Shopping
In het doosje voor melktandjes bewaar ik in afwachting van de tandenfee enkele oorbellen.

Little heeft alles om de baby -of kinderkamer tot een uniek plekje om te toveren. Marie en Chloë, beiden interieurarchitect van opleiding, maken de stoutste kinderdromen waar. Atypische bedjes, tafeltjes, tipi’s, originele muurstickers, slimme opbergmeubels tot schattige verlichting. En wat ze niet hebben, laten ze voor jou op maat maken. Handig toch!

Citytrip Luik / Shopping
Website: little-lab.be

MAHALO
Rue de l’Université 35

Citytrip Luik / Shopping Mahalo
Facebook: hier

Ethisch verantwoorde shop met natuurlijke, biologische beautyproducten, fairtrade fashion en accessoires. Dankbaar voor wat de aarde ons te bieden heeft, vandaar het Hawaïaanse Mahalo -dankjewel.

Citytrip Luik / Shopping

Citytrip Luik / Shopping Mahalo

 

TIP: Christmasshopping anyone?
Op zondag 11 en 18 december 2016  zijn de winkels open vanaf 11H en op vrijdag 9 december houden de winkels in de Carré een latenight tot 21H.

Nog enkele aanraders tijdens je citytrip!

 • Op vrijdag: Brocante van Saint-Pholien (6H-13H)
  Boulevard de la Constitution /Place Jehan De Bel
  Snuisterijen, vintage en vinyl in de Outremeuse wijk.
 • Op zondag: La Batte (8H-14H30)
  Quai Van Hoegaerden – Quai Saint-Léonard
  Het is de oudste en grootste publieke markt van België. Twee kilometer kraampjes (van salami, olijven, pyjama’s, kippen tot exotisch fruit) langs de oevers van de Maas. Hier spot je de echte Luikse couleur locale.
 • Indoor shopping walhalla en meer:  Médiacité
  Boulevard Raymond Poincaré 7
  Médiacité is hét winkelcentrum van Luik (en één van de grootste van België) met een verrassende architectuur van Ron Arad. Zit het weer wat tegen, dan zorgen 124 winkelketens voor oneindig veel indoor shoppingplezier, genoeg restaurants en bars om te pauzeren en voor de fun kan je er ijsschaatsen (!) en binnenkort ook naar de bioscoop!

Bezocht jij Luik al? En heb jij nog leuke adresjes aan dit lijstje toe te voegen? Laat het me weten want ik plan vast en zeker een vervolgbezoekje!

 

2 reacties

  1. Er volgt nog een postje met andere leuke dingen die we deden, vooral eten 🙂 en drinken. Maar Luik is echt wel top. Kerstmis komt eraan en amaai, er is vanalles te doen/ zie nog te publiceren post 😉
   En ook om te lopen: diverse parken en dan heb je nog de mooie kades langs de Maas. Echt wel citytrip in eigen land waard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: