BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #11 | LIESELOTTE SIX

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

In Langemark  liep ik met Lieselotte. Chronos en PR’s interesseren haar niet, deze no-nonsense mama loopt voor de fun en het me-moment.  Een gezapige mamablogster met het hart op de tong, een echte ‘lik da me zegn’. Ze toont me prachtige, serene plekjes langs de Vredesroute waar je uit respect even stilstaat.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Lieselotte Six (34j)

  • Geboren in Ieper, woont in Langemark.
  • Getrouwd met Pieter en ‘boys mom’ van 2 jongens van 1,5 en 5 jaar.
  • Werkt in een leefgroep in Ieper waar ze personen met een verstandelijke beperking begeleidt.
  • Zegt (of beter: schrijft) haar gedacht op haar persoonlijke blog Shout Your Heart Out.
  • Hobby’s naast bloggen & lopen vooral lezen.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

Waarom koos je deze loop? Normaal loop ik een lus van 10 km. Maar het is een andere, kortere route geworden. Ik koos voor een mooi pad dat vroeger als spoorweg diende. Die wil ik binnenkort integreren in een nieuw, langer looptraject.

Wanneer ben je beginnen lopen? Toen ik in 2010 ging trouwen ben ik een beetje beginnen diëten, je kent dat wel.  Toen startte ik met Start to run. Ik was ooit al eens beginnen fitnessen, maar na 5 beurten hield ik het al voor bekeken. En blijkbaar ben ik gevoelig voor chloor, want ik kreeg een paar keer een allergische reactie met zwemmen. Maar lopen hield ik vol. Na mijn eerste bevalling in 2011 lag het lopen eventjes stil door het nieuwe leven, letterlijk en figuurlijk.  Ik herbegon pas echt in 2013 na onze verbouwingen en toen ging ik zo’n 3 keer per week lopen.  Na mijn tweede bevalling (2015)  ben ik vanaf het startsignaal van de gynaecoloog herbegonnen. Tijdens die zwangerschap had ik het lopen erg gemist. Na enkele maanden liep ik verder dan ooit.  Nu loopt er thuis terug een dreumes rond op mijn recupdagen of vrije dagen. Ik moet het lopen dus beter inplannen maar ik begin er een systeem in te vinden.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

Heb je sportieve genen? Absoluut niet!  Nooit gesport in mijn kindertijd of jeugd.  Integendeel, ik haatte sport en bakte er niets van.  Had je mij tijdens mijn middelbare schooljaren gezegd dat ik ooit ging lopen zoals nu, ik had je gek verklaard!

Wat betekent lopen voor jou? In eerste instantie is het een geweldige uitlaatklep, zoals bij de meeste mensen denk ik.  Als ik aan het lopen ben laat ik alles even los en tegen dat ik thuis ben kan ik dingen veel beter relativeren. Ik  keer echt terug als een ander mens. Aan de andere kant hou ik met lopen mijn weegschaal enigszins tevreden. Sinds mijn twintigerjaren ben ik gevoelig om zwaarder te worden.  Ik moet altijd een beetje opletten, niet echt constant diëten maar ik moet niet te wild doen.  Het lopen maakt dat ik een chipke kan en mag eten wanneer ik dat wil. Zonder beweging kom ik gegarandeerd bij.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Op het einde van de Melkerijstraat ligt Milcobel, een grote melkfabriek waar alle omliggende boeren hun melk leveren.

Loop je het liefst alleen of in groep? Alleen. Ik moet soms echt tussen de soep en de patatten mijn loopjes inplannen omwille van mijn wisselend uurschema. Lopen in groep zoals in clubverband is daarom onmogelijk. Maar het interesseert me ook niet. Ik heb die looptijd alleen echt nodig.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

Je aast niet op scherpe tijden, maar doe je soms eens mee aan loopwedstrijden?
Het land doorkruisen om aan allerlei events mee te doen, is niet mijn ding. De weinige loopwedstrijden waar ik aan deelneem zijn eerder regionaal.Ik liep onlangs de Ieper Trail mee van 9km door straten en historische gebouwen. Als mijn agenda het toelaat, doe ik graag mee aan de volgende Wings for Life World Run. En moest er een tweede blogger run in Oostende georganiseerd worden door Heidi van de blog Living by the Sea, dan wil ik er deze keer bij zijn.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Dit desolate gebouw uit 1872  fungeerde vroeger als stationsgebouw langs de oude spoorlijn Ieper- Oostende. Langemark werd tijdens W.O.1 bezet door de Duitsers die deze spoorweg gebruikten voor goederen -en troepentransport. Veel later diende het ook nog als brandweerkazerne maar nu ligt het er verlaten bij.

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessures gehad? Dipjes niet echt, soms heb ik wel eens loopjes die echt niet goed gaan, dan kom ik thuis en zeg ik “amaai, het was de hel”.  Mijn echtgenoot reageert dan altijd:”volgende keer zal het weer fantastisch gaan” en dat is ook zo.  Ondertussen besef ik dat ook wel en verlies ik mijn “courage” niet door mindere loopjes.  Ik ben nog nooit geblesseerd geweest maar mijn voeten zijn mijn zwakke plek. Door langere tochtjes te lopen is er één teennagel constant kapot, ik moet dus regelmatig op “groot onderhoud” bij de pedicure :-).

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Het Vijverpark

Hoe zit het met je voeding?  In functie van het lopen? Ik ben daar totaal niet mee bezig. Geef mij maar de gewone Vlaamse kost. (lacht) Afhankelijk van het uur van het lopen pas ik mijn voeding wel een beetje aan qua zwaarte. Als ik ‘s morgens vroeg ga lopen (rond 7u), dan heb ik nog niet gegeten.  Als ik pas kan gaan lopen als de kinderen naar school of de kinderopvang zijn (9u) dan eet ik rond 7u een boterham en een banaan.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Typisch herfsttafereeltje mocht ook niet ontbreken in het fotoverslag 🙂

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ja hoor, altijd! Sinds kort ben ik helemaal hipster, vind ik van mezelf: ik werk met Spotify. (lacht) Dat bestaat al heel lang, maar dus nog maar net mee begonnen. Mijn afspeellijst is nog niet zo uitgebreid want ik gebruik allemaal losse nummers.  Dit zijn momenteel mijn favorieten om te lopen, het motto is: hoe vettiger hoe prettiger (en dan spreek ik over de bas): The Hum – Dimitri Vegas & Like Mike/ Ride – 21 Pilots,/ Watch Out For This (Bumaye) – Major Lazor/ We found love – Rihanna/ Bangarang – Skrillex.

langs de oude spoorlijn Ieper- Oostende

Gadgets? Ik gebruik mijn smartphone voor muziek. Mijn echtgenoot schonk me een Fitbit Charge HR.  Die “trackt” mijn afstand, mijn hartslag en houdt alles netjes bij voor me.  Meer hoeft echt niet voor mij, ik ben niet zo fanatiek.

langs de oude spoorlijn Ieper- Oostende
Het Deutscher Soldatenfriedhof in de Klerkenstraat is de meest bezochte Duitse militaire begraafplaats in België. Er rusten meer dan 44.000 soldaten.

langs de oude spoorlijn Ieper- Oostende

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ? New Balance. Ik heb geen favoriet merk loopkledij want ik heb eigenlijk maar één set van Decathlon.

Wat is je favoriete afstand en waarom? 8 km. Ik ben een ‘luie loper’ en na 8km ben ik niet vermoeid.  Als ik 10 loop moet ik een beetje bekomen 😀  Ik zweet wel altijd extreem.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Meer dan 100 smeden van over de hele wereld kwamen in september 2016 samen op de markt van Ieper om aan dit vredesmonument te werken. Vandaag staat dit stuk metaal van 7m hoog naast de Duitse militaire begraafplaats. 2016 stalen klaprozen en 25 panelen met impressies op W.O.I omgeven het werk. MOOI!

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en  het lopen? Met haken en poten aaneen. Ik moet weinig werken op zaterdagmorgen. Dan ga ik meestal lopen voor iedereen wakker is. Daarnaast probeer ik in het crècheschema van mijn jongste zoon nog een voormiddag voor mezelf te voorzien met lopen, boodschappen en dergelijke.  Ik werk vroeg en laatdiensten, dag -en weekenddiensten, feest -en zondagen. Dus het is telkens zoeken en plannen.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

Wat is jouw routine? Ik probeer om zeker twee keer per week te lopen. Sowieso laat ik steeds minimum één rustdag tussen het lopen maar heel dikwijls is het op zaterdagochtend en dan ergens op dinsdag of donderdagvoormiddag.  Afhankelijk van mijn uurrooster.  Tijdens “goede weken” is het drie keer per week.  Ik loop bijna nooit ‘s avonds.  Ik ben een early bird en ‘s avonds is mijn batterij dikwijls te plat. Ik train niet met schema’s of dergelijke.  Ik startte met ‘Start to run’ en breidde zo mijn toertje telkens uit tot ik ineens aan 10 km kwam.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Langs de oude spoorlijn richting de Groenestraat staan palen waar je naar volksverhalen kan luisteren. In het Nederlands en het ‘West-Vloams’. Wreed geestig 🙂

Loopdoel 2016/17? Begin 2016 wou ik graag tegen het einde van het jaar de 10km kunnen lopen. Dat ging veel vlugger dan verwacht.  Momenteel heb ik mezelf nog geen doelen gesteld voor 2017.  Misschien mijn afstand op Wings For Life verbeteren.  Het doel is zeker om te blijven lopen.  Eens Linus naar school gaat (najaar 2017) kan ik mijn sessies misschien wel opdrijven naar zeker 3 keer per week en dan iets meer variëren in de afstanden.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Ook op de oude spoorlijn. We leren het verhaal kennen van de Britse soldaat Whitham die ongeveer op de plaats waar we ons bevinden de 3e slag van Ieper vocht. Voor zijn heldendaad  en moedige rol in deze overwinning werd hij gehuldigd met het Victoria Cross metaal.

Wat staat er op jouw ‘loopbucketlist’? Ik ben hierin eerder een saaie. Als ik kan blijven doorgaan zonder blessures dan ben ik al heel tevreden.  Het zou wel leuk zijn om ooit eens een halve marathon te lopen, maar ik focus me daar voorlopig nog niet op.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
Start-en eindplaats: het Welsh National Memorial Park. Herdenkingsplek voor alle mannen en vrouwen uit Wales die zich inzetten tijdens W.O.I. met de draak als typisch Welsh symbool.

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? De gevorderde lopers ga ik geen tips meegeven 🙂  Maar mama’s die willen starten: ik volgde ‘Start to Run’ op mijn eigen manier en dat heeft voor mij gewerkt. Ik schreef de loop en wandelminuten op mijn hand en werkte met een chronometer zodat ik naar mijn eigen muziek kon blijven luisteren. Plan je loopsessies in in je agenda en overleg met je gezin over het feit dat je dit wil doen.  Vraag hen om je te motiveren, want met een baby of meerdere kinderen in huis is het soms echt verleidelijk om je in de zetel te wentelen wanneer ze slapen en de hele rompslomp thuis gedaan is.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

HOTSPOT : In ’t KLEIN STADHUIS

Grote Markt 32 , 8900 Ieper

Lieselotte stelde voor om naar Ieper te gaan om iets te eten. Op deze zonnige eerste november zaten de terrasjes op de Grote Markt afgeladen vol, we waanden ons in een compleet ander seizoen. Het reuzenrad naast het Stadhuis draaide op volle toeren.

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark

Eten deden we in het charmante etablissement, ‘In ’t Klein Stadhuis’. Vroeger een conciërgewoning, vandaag een beschermd gebouw. Croque en cava werd het, met oprechte praat over gelukkig zijn met niks en waarom ze ooit begon met bloggen. Lieselotte zegt de dingen zoals ze zijn, niet alleen op haar webstekje, ook in het echt! U madam noa men erte! Check haar gedacht zeker eens op : https://shoutyourheartout.com/

Tot voor kort liep ik met dezelfde gezonde ingesteldheid als Lieselotte. Niks moet. Lopen is fun. Sporadisch nam ik deel aan een wedstrijdje hier en daar. Maar de afstanden van die wedstrijden werden steeds langer. Om maar te zeggen, Lieselotte, die halve marathon lopen, dat zit er zeker nog aan te komen. (knipoog)

Voor wie de route in LANGEMARK wil lopen:

Moms Run The City met Lieselotte Six in Langemark
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4490131

Landelijke route langs velden en beschermde monumenten ter nagedachtenis van W.O.I.
Start aan het National Welsh Memorial Park en sla linksaf in de Groenestraat. Neem vervolgens de Donkerweg. Via de Melkweg (let op de melkfabriek aan je linkerkant) loop je het kruispunt rechtdoor. Je loopt er langs de oude brandweerkazerne en de oude spoorwegroute. Loop het Vijverpark rond (mooie vijver, bomen en kunstwerken op het water) Neem terug de oude spoorweg en loop verder. Neem de eerste straat links. In de Klerkenstraat vind je op je linkerkant de militaire begraafplaats voor Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Iets verder staat een prachtig smeden kunstwerk ontstaan ter gelegenheid van het internationaal metaalsmedenevent in september 2016. Loop vervolgens dezelfde route terug tot aan Milcobel, de melkfabriek. Hier loop je rechtdoor, terug via de oude spoorwegroute waar je kan stoppen aan een verhaalpaal. Neem linksaf de Groenestraat en loop tot aan de Boezingestraat. Ga rechts en loop terug tot aan het startpunt.

7 reacties

  1. Zo leren we onze Liese eens op een andere manier kennen, zie!
    Hoe ze als moeder met twee kleine patatjes alles kan blijven combineren blijft me een raadsel – bewondering !
    Mooie weblog van je, trouwens. Heel sterke header, prachtige schrijfstijl, originele foto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: