LIFESTYLE

WOMEN TALK | EVELYNE DEPUYDT & ASTRID DE CLERCK -MISTER TODY

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

Deze Women Talk is 100% kidsproof! Evelyne en Astrid ontwikkelen met Mister Tody duurzaam belevingskarton voor coole kinderen en dito ouders. In een wereld van tablets en non-stop kindertelevisie bieden zij een origineel en ecovriendelijk alternatief dat aanzet tot fantasierijk spelen.

Evelyne & Astrid launched their kidsproof business in March 2016. Mister Tody is all about playful ecofriendly cardboard toys for the coolest of kids and their stylish parents.  (Please submit to Google Translate for the full read)

Ik spotte Mister Tody voor het eerst tijdens het Fameus-event in Gent afgelopen mei. Timon en ik waren onmiddellijk gecharmeerd door dit inventief speelgoed waar je letterlijk in kan kruipen.

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

Toen waren de Kortrijkse vriendinnen nog maar net gestart en was het spannend afwachten op de eerste reacties. Een half jaar later durven ze groter – en zelfs internationaal – dromen. Tijd voor een close-up met de madammen achter deze markante startup.

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed
Astrid en Evelyne, de vrouwen achter Mister Tody.

MISTER TODY

Onder het motto Play your dream willen Astrid De Clerck en Evelyne Depuydt kinderen ongeremd laten spelen met hippe cardboard racewagens, vliegtuigjes en bootjes. Elk voertuig bestaat in 2 kleuren: blauw en roze.

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

“We mikken op de beleving van het kind zoals vroeger, weg van het digitale. We willen kinderen van 3 tot 8 jaar stimuleren om op hun eigen fantasierijke manier de wereld te ontdekken als piloot of kapitein van hun eigen voertuig,” legt Evelyne uit.

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

“Het moment dat ze de gordels aantrekken, zie je hen opleven. We werken met duurzaam en stevig karton dat gerecycleerd kan worden. Voeg daar aan toe dat het speelgoed een mooie eyecatcher is dat past in elk stijlvol interieur en je hebt onze troeven om ook de ouders te overtuigen,” knipoogt Astrid.

Alles wordt geleverd in een platte kartonnen doos met handvat. Je moet het speelgoed als ouder met je kind zelf in elkaar steken.

“Een mooi creatief moment dat het gevoel geeft aan beiden dat het zelfgemaakt is, ” legt Astrid uit.

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

VAN TEASER TOT START-UP

Ondernemen zit de dames in het bloed. Astrid werkt voor ondernemersorganisatie Voka West-Vlaanderen. Evelyne is marketingverantwoordelijke bij Moonfox, het bedrijf van haar ouders dat onder andere displaymateriaal in hoogwaardig bedrukt karton ontwerpt en produceert .

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

Het begon allemaal toen Evelyne en haar team bij Moonfox een kartonnen speelgoedvliegtuigje als origineel relatiegeschenk bedachten. Dit werd zo goed ontvangen door klanten dat Evelyne er niet over uitgepraat raakte.

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

Ze bleef maar doorgaan over dat goede idee, tot op het punt dat ik haar vroeg ermee te stoppen en er effectief iets mee te doen,” lacht Astrid.

“Maar ik miste bepaalde kwaliteiten om de sprong alleen te wagen, en zag in Astrid de ideale partner,” vult Evelyne aan.

Waar Evelyne zich bezig houdt met het creatieve proces (de productontwikkeling, de productie, marketing en sociale media) zorgt Astrid dat de zaken vooruit gaan. Ze volgt de boekhouding en facturatie op en is verantwoordelijk voor de verkoop en de uitbreiding van het netwerk.

GEFOCUST GROEIEN VIA CROWDFUNDING

Overal winnen Evelyne en Astrid nieuwe kinderhartjes en het aantal resellers loopt in stijgende lijn. Maar als echte ondernemers dromen ze van een groter, internationaal verhaal.  En daarvoor is geld nodig die de dames via crowdfunding willen verzamelen.

“Investeringen zijn nodig op gebied van marketing en PR. We willen 7.500 euro verzamelen om deel te kunnen nemen aan belangrijke internationale beurzen zoals Maison et Objet of Playtime Paris, maar ook om onze productie op te drijven en nieuwe modellen te ontwikkelen om ons aanbod te verbreden.”

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

Wie dit West-Vlaamse damesduo wil steunen in hun veroveringstocht, kan een kijkje nemen op hun crowdfundingpagina: https://nl.ulule.com/mister-tody. Voor ouders op cadeautjesjacht: misschien is Mister Tody iets voor naast het schoentje of onder de kerstboom. Met gegarandeerde levering voor 6 december. (knipoog) De crowdfunding loopt nog tot en met 15 november, elke bestelling draagt bij tot de groei van deze leuke startup! #ditisBelgisch

Meer over MISTER TODY: 

=> *CROWDFUNDING* <=

*WEBSITE *FACEBOOK * INSTAGRAM*

Mister Tody duurzaam belevingskarton als speelgoed

Pics © Mister Tody
Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: