BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #10 |CHLOé TAFFE

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe,

In JABBEKE liep ik met Chloé, een prille mama van een dochtertje van zes maanden. Als fervente loopster had ze het zwaar om niet te lopen tijdens de zwangerschap. Maar ze is weer helemaal terug en heeft al een halve marathon in de kuiten. Ze toonde me een verrassend mooi parcours door het Vloethemveldbos en liep gezwind met buggy, baby en al vlot 10 km. En ik maar bijbenen.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Chloé Taffe (33j)

 • Geboren in Brugge, woont in Jabbeke.
 • Getrouwd met Jeroen en  6 maanden geleden mama geworden van dochtertje, Marine.
 • Job: Orthodontist-assistente.
 • Hobby’s: lopen, pilates, koken, citytripjes doen, op restaurant gaan, genieten.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Waarom koos je deze loop? Toen ik Brugge met spijt verliet, vreesde ik geen alternatieven te vinden voor de mooie Brugse looproutes. Maar het ontdekken van nieuwe trajecten rond Jabbeke was echt een plezier. Ik neem je mee langs de velden richting het Vloethemveldbos, een traject dat doenbaar is met de buggy want ik neem Marine mee.

Wanneer ben je beginnen lopen? Ik ben een jaar of 11 geleden begonnen door deel te nemen aan de 10km van Knokke. Ik deed geleidelijk aan mee aan meer wedstrijden. Eerst werd Dwars door Brugge een gewoonte, dan de 20km van Brussel. Later heb ik mijn grenzen naar de 20 van Parijs verlegd om uiteindelijk nog meer te verlangen. Nu ben ik al aan mijn vijfde marathon toe.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Heb je sportieve genen? En of. Mijn papa loopt al sinds ik me kan herinneren. Door hem nam ik deel aan de 20km van Parijs, die hebben we samen gelopen trouwens. Mijn mama loopt ook maar houdt vast aan haar toertjes in het park 2 keer per week. Tijdens mijn laatste marathontraining voor mijn zwangerschap liep ik naar Brugge waar mijn ouders een toertje meeliepen langs de Vesten, om dan terug alleen naar Jabbeke te lopen. Met mijn ouders lopen gaf me wel een speciaal gevoel.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Wat betekent lopen voor jou? Lopen is heel belangrijk voor mij. Ik vond het erg dat ik het niet kon doen tijdens mijn zwangerschap. Ik wou zo snel mogelijk na de bevalling herbeginnen. Wel op een verantwoorde manier, met de nodige postnatale kine vooraf. Zes weken na de bevalling mocht ik van mijn gynaecoloog terug starten. Ik heb onmiddellijk mijn loopschoenen aangetrokken en ben gaan spurten, zingen en dansen in de regen. Lopen betekent voor mij grenzen verleggen en discipline hebben om te trainen naar een vooropgesteld doel.

Ben je lid van een loopclub? Neen, maar ik ben wel van plan om eens mee te lopen met de crew van 8000 Running.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe,
Drukke taferelen momenteel bij de chrysantenkwekers.

Heb je nog loopwedstrijden waar je naar uitkijkt? In september deed ik mee aan de halve marathon in EuroDisney. Zo zes maanden na de bevalling, daar ben ik wel trots op. Ik stel graag een doel in als extra motivatie. Ik heb altijd gezegd dat ik binnen het jaar na de geboorte van Marine terug een marathon wou lopen. In april is het de bedoeling om die in Parijs te doen. Daarin slagen, zou fantastisch zijn.
Verder teken ik altijd present op ‘mijn klassiekers’: 10km van Knokke, Dwars Door Brugge en de 20 van Brussel.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure gehad? Oh ja, beiden! Toen ik in 2010 voor mijn allereerste marathon, na een volledige marathontraining van 20 weken, 2 dagen voor D-day door een stom ongelukje op het werk uiteindelijk niet kon deelnemen, heb ik echt gehuild. Drie jaar later probeerde ik het opnieuw en kreeg ik last van een lopersknie. Dit heb ik kunnen overwinnen door intensieve kinesitherapie bij een supergoede sportkinesist te volgen en steunzolen te dragen. Ik moet consequent kiezen voor schoenen met een perfecte demping zoals die van het merk Hoka
. Mijn knieën zullen altijd mijn zwakke plek blijven.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Hoe zit het met je voeding?  Ik probeer op mijn voeding te letten, alcohol te laten in een marathonmaand, evenwichtig te zijn.  Ik kook graag en ik ben gestart met het proberen van de receptjes van Sandra Bekkari van ‘Nooit meer diëten’. Niet voor de lijn maar omdat het erg lekker is. Volledig ‘Sana’ ben ik niet. Daarvoor geniet ik te graag. (knipoogt)
Voor wedstrijden heb ik niet echt een specifieke voedingsgewoonte. Het ontbijt is een beetje afhankelijk van waar je slaapt bij een buitenlandse deelname. Natuurlijk eet ik dan geen boterkoek met crème, dus ik let wel op.  In Parijs is de vaste beloning na het lopen de hamburger van Saint-Régis, een super bistro op Île Saint-Louis.

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Absoluut. Per marathon maak ik een nieuwe playlist aangepast aan de omgeving. Denk Franse chansons in Parijs en Paul de Leeuw in Rotterdam. En een nieuw album beluisteren doe ik het liefst tijdens het lopen. Mijn favoriete songs zijn ‘The Saints are coming’ versie U2 en Greenday, ‘Giorgio’ van Daft Punk, ‘Don’t stop me now’ van Queen, ‘Mr. Brightside’ van de Killers en ‘Run the world’  van Beyoncé.

Gadgets?  Ik gebruik dus Spotify voor mijn muziek, gebruik Strava als sociaal netwerk en loop met een Suunto Ambit 3 als trainingscomputer met hartslag

.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ? Voor schoenen zweer ik bij Hoka One One. Wat kledij betreft hou ik van Casall en Zoot
. Mijn favoriete shop hiervoor is Bergh in Brugge waar ik je straks mee naartoe neem.

Loop je het liefst alleen of in groep? Ik loop het liefst met mijn jongere zus. Dat zijn onze bijkletsmomenten. We zijn allebei net mama geworden, dus het is alweer een tijd geleden. Maar ik spreek ook af met vriendinnen om te lopen, zo’n loopdate is altijd plezant. Ik ben nu opnieuw aan het lopen sinds de geboorte van Marine, en ik koos de buggy (Mountain Buggy) bewust in functie van het lopen. Sinds kort ga ik ook vaak met haar lopen. Ik stem de route hier dan op af. Het mag niet te hobbelig zijn. Maar ik geniet even hard van alleen lopen.

Wat is je favoriete afstand en waarom? Zonder twijfel, 20km. Dat is nog plezant.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en  het lopen? Ik ben nog maar net mama. Ik heb nog geen marathontraining moeten combineren met mijn nieuw leven tot nu. In november start ik met de voorbereiding voor Parijs. Ik heb soms lange werkdagen waardoor ik altijd een paar dagen in de week thuis ben. Sinds de komst van Marine werk ik 4/5de. Ik loop nu of met haar in de buggy, of ik vertrek alleen om 6 uur ’s morgens zodat ik al terug ben als mijn man gaat werken. Ik probeer toch zeker 3 keer per week te lopen. Voor een marathon 4 keer per week. Ik stel mijn schema dan zo op dat Jeroen er zo min mogelijk ‘last’ van heeft. Ook al betekent dat voor mij vroeg opstaan. (lacht)

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Wat staat er op jouw ‘loopbucketlist’?  New York, New York. En er zou een marathon in Brugge, mijn geboortestad, plaatsvinden in het najaar van 2017. Die moet ik toch ook wel gelopen hebben. (lacht)

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Schrijf je in voor een haalbaar evenement, ook al ben je nog maar een beginner. Een streefdoel hebben, werkt altijd om vol te houden. Plan je looptijd in in je agenda  en in overleg met je partner. Als jonge mama hamer ik op het belang van postnatale kine om snel weer terug te kunnen starten. Ook pilates is een goede aanvulling voor lopers. Het sterkt je buik-en bekkenbodemspieren waar je als loper baat bij hebt. En laat je goed adviseren voor degelijke schoenen bij mensen met kennis van zaken (podoloog/ gespecialiseerde winkels).

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe

2 HOTSPOTS op een boogscheut van elkaar

BERGH

Gistelsesteenweg 245 , Brugge

Chloé had nieuwe loopschoenen van doen naar aanleiding van de start van haar marathonvoorbereiding. Haar favoriete shop is BERGH een gespecialiseerde winkel voor active sportswear in Sint-Andries. Je vindt er naast modieuze fiets-, loop- en fitnesskledij, schoeisel en accessoires van technisch hoogstaande kwaliteit. Eigenaar Bart focust zich bewust op nichemerken met een trendy look en perfecte afwerking. Ook voor triatleten en modebewuste skifanaten heeft hij alles in huis.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe, Bergh active sportswear
Sinds haar knieprobleem zweert Chloé bij de Hoka One One die ze in haar omgeving enkel bij Bart kan vinden. Een schoen die hot is bij trailrunners voor zijn zachte demping. Zoals elke vrouw twijfelt ze wat over de kleur maar volgt uiteindelijk Barts advies.

Ondertussen is het middaguur en knorren onze magen. Net om de hoek bevindt zich een nieuw healthy foodconcept. Ideaal!

LA MUSE DE MARCEL

Gistelsesteenweg 255 , Brugge

De setting bevalt me meteen. Industrieel en clean, hoge tafels en een waanzinnig mooie marmeren toog. Op het grote zwarte bord lees je wat er is: sapjes, smoothies, ontbijt, kraakverse salades en dagschotels. Met een gezond label. Want daar gaan de stichters, Elfi Mareel en Stefanie Neirinck, prat op.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe, healthy take-away La muse de Marcel

La Muse de Marcel is opgevat als take-away, en met de ruime parkeergelegenheid voor de deur ideaal voor als je een gezond alternatief wil ‘on the go’.  Maar je kan er dus ook rustig genieten van je bestelde hap.

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe, healthy take-away La muse de Marcel
Rechts: Salade van radicchio -witloof -waterkers – blauwe kaas -granaatappel – mandarijn – walnoten -pijnboompitten met een topping van kip en guacomole // Links: Quinoasalade met radijs – amandelen – zonnebloempitten – bieslook en een topping van zalm en geitenkaas.

Overheerlijk zonder schuldgevoel!

Eens thuis zindert het verhaal van Chloé nog na. Toch wel straf om zo snel op het loopfront terug te keren. Veel bewondering voor deze ferme loopmama. Thanks Chloé!

 

Voor wie de route in Jabbeke wil lopen:

Moms Run The City in Jabbeke met Chloé Taffe
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4480915

We starten op de Aartrijksesteenweg en slaan snel de Zandweg Zerkegem in. Na anderhalve kilometer slaan we aan de Eernegemweg linksaf om vervolgens rechts de Vloethemveldstraat te nemen. We lopen langs chrysantenvelden en serres waar het een en al bedrijvigheid is, om vervolgens de rust te vinden tussen de lange bomenrijen in het Vloethemveldbos. Net voor km 5 slaan we linksaf en volgen de De Baetsdreef en de Woudweg naar Zedelgem die ons terugbrengt naar de Eernegemweg. We nemen links het Stroperspad. Voorbij het meer nemen we de Oude Bruggeweg links en slaan de eerste rechts in, de Zomerweg. Die brengt ons bij de Gistelsesteenweg. Wie linksaf neemt, en vervolgens de eerste terug links, komt via de Hogedijkenstraat terug in de Aartrijksesteenweg. 

4 reacties

 1. Goed gedaan Schwester! Mooie reportage 😊
  Binnen hier en 2 weken mag je me nog eens voor een eerste toertje verwachten…

 2. Mooi verhaal Chloé.
  Alle respect voor de manier waarop je het lopen beleeft en aanpakt na je bevalling.
  Ik wens je alle succes in de voorbereiding op Parijs en hopelijk lopen we samen ooit eens NY en/of Brugge.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: