BLOG DO's KIDS TRIPS

FUN FOR KIDS | STABILO X SAM SCARPULLA @ HET KINDERMUSEUM

Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum
Gisteren reden we richting Brussel naar het Kindermuseum. Daar mocht Timon samen met nog enkele kleine artiesten in primeur een muurtekening van straatkunstenaar SAM SCARPULLA meehelpen inkleuren. Die ontwierp hij op vraag van STABILO.

Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum

Toen ik de uitnodiging kreeg, was ik laaiend enthousiast. Ik heb iets met straatkunst en vond deze collab dan ook een geweldig initiatief. Stabilo zorgt al jaren voor teken-en kleurplezier bij jong en oud. Creativiteit stimuleren daar draait het bij hen om. Het merk sprak de Gentse illustrator Sam Scarpulla aan om een mural te ontwerpen die tot de verbeelding van kinderen sprak. Een grote, onafgewerkte tekening met de stad als thema.
‘Het is een urban jungle geworden. De mural is echt getekend en er kwam geen computerwerk aan te pas. Er zitten ongelooflijk veel details in en ik trok bepaalde dingen ook buiten proporties. Om de fantasie nog meer aan te spreken.’ aldus Scarpulla.
Het is aan de kleinste bezoekers van het Kindermuseum om het kunstwerk tot leven te wekken met behulp van  Stabilo’s onbreekbare kleurpotloden, de Woody 3 in 1.
Vanaf vandaag kunnen ze zich als een echte artiest uitleven. Het kunstwerk is opgesplitst in panelen. Het ontwikkelt zich net als een puzzel en het zou naar schatting een tweetal weken duren tot het kunstwerk volledig af is.
Stabilo roept dus alle jonge kunstenaars richting Kindermuseum om mee te helpen aan dit uniek creatief proces!
Het kunstwerk blijft zeker tot eind 2016 hangen. Een goede reden om met de kroost eens richting hoofdstad te trekken. Het Kindermuseum is een pareltje en ligt in het Jadotpark. De tentoonstelling ‘De verwondering’ is gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar maar het spreekt de kleinsten absoluut ook aan. Mijn zoon waande zich archeoloog, duiker, eskimo en ‘snoepjesmaker’. Verder bond hij de schort aan in het knutselatelier voor een schilderintermezzo. Mijn kleine kunstenaar ging voluit op ontdekking.
Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum
Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum
Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum
Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum
Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum
Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum

Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum

Stabilo x Sam Scarpulla @ Het Kindermuseum

Nog even praktisch voor de geïnteresseerden:

Waar? Kindermuseum – Burgemeesterstraat 15, 1050 Elsene, Brussel.
Wanneer ? Vanaf 20 oktober, het inkleuren zou ongeveer twee weken innemen. Het resultaat wordt tentoongesteld tot eind 2016.
Openingsuren?
– Open van 14H30 -17H op woensdag, zaterdag en zondag.
– Schoolvakantie: van maandag – zondag maar niet op feestdagen
Toegangsprijs? 8,5 euro per persoon inclusief deelname aan alle worskhops.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: