DO's

GETEST | OUDER-KIND YOGA in DE LOFT

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens

Vorige week nam ik deel aan een sessie Ouder-Kind Yoga. Overtuigd van de vele voordelen van yoga als loper was ik heel benieuwd hoe zo’n les bij kleintjes zou bevallen. Het gaf me ook de kans om De Loft te bezoeken, een gloednieuwe onthaastoase in Oostende.

Via een massieve eiken poort lopen Timon en ik De Loft binnen waar Isabelle en Michael ons begroeten. Ze openden begin september dit centrum voor Yoga, Meditatie en Mindfulness. 

“Er was nood aan een dergelijk trefpunt in Oostende. Een plek om energie op te doen en te genieten. Waar je kan werken aan je lichaam maar ook je geest tot rust kan laten komen. En waar je uit verschillende holistische disciplines kan kiezen. ” aldus Isabelle die als psychotherapeute sterk gelooft in het belang van ontspanning en zelfontwikkeling.

De Loft Oostende Meditatie Yoga Mindfulness

Toen ze voor Michael noodgedwongen naar een herlocatie voor zijn winkel en atelier ‘Passion 4 Wood’ zochten, waren ze onmiddellijk gecharmeerd door het pand in de Jules Peurquaetstraat en de mogelijkheden van de ruime zolderverdieping. Het idee van De Loft zag licht.

Je kan er terecht voor verschillende soorten yoga en Qi Gong tot mindfulness en groepsmeditatie. Maar ik kwam dus voor de ouder-kind yoga.

Timon en ik gaan verder, klimmen de trap op en nemen plaats op een van de yogamatten in De Loft. Via dakramen valt het zonlicht mooi binnen in de spacieuze ruimte en kunnen we naar de wolken kijken.

De Loft Oostende Meditatie Yoga Mindfulness

De cirkel matjes vult zich met ouders en kindjes, allemaal nieuwsgierig naar wat komen gaat. Tot we een warme verwelkoming krijgen van Aagje.

Aagje Beirens werkt als projectcoördinator voor MyMachine.be maar schoolde zich bij tot yogalerares. Ze is mama van 2, en zag de interesse bij haar kinderen wanneer ze thuis oefeningen deed op de yogamat. Ze verdiepte zich verder in de materie.

“Yoga betekent ‘verbinden’ in het sanskriet, en dat komt helemaal terug in ouder-kind yoga. Verbinden met je lichaam, met elkaar, het moment, het samen bewegen en plezier maken. Tijdens de les is er geen afleiding door speelgoed, TV of tablets zoals thuis, het is echte ‘we-time’ tussen ouder en kind.” legt Aagje uit.

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens
Aagje met Kikker, haar yoga-bondgenoot

Aagje neemt nog enkele afspraken met ons door. We ontdekken ook het thema van de les, Jungle, dat als rode draad doorheen het uurtje bewegen zal lopen. Eerst ontwaken we langzaam in het oerwoud als opwarming. Dan volgt een tocht door de jungle waarbij we enkele dieren ontmoeten. Aagjes bondgenoot, de Kikker, toont ons hoe we zelf in die dieren kunnen veranderen.

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens

Van de hangende aap, tot de brullende leeuw, de luie olifant tot de sierlijke ara. Verschillende kinderyogahoudingen passeren de revue, afgewisseld met ademhalingsspelletjes. Een gebalanceerde mix van rust en beweging, inspanning en ontspanning.

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens

Heel bijzonder is de massage die we bij elkaar mogen doen, en je alle kleintjes de bewegingen die Aagje op de Kikker uitvoert, ziet nadoen bij hun mama of papa. We bouwen verder af en eindigen met een ontspannen ligmoment.

Ouder-Kind Yoga De Loft Aagje Beirens

MIJN MENING
De aanpak is gevarieerd en speels waardoor het de verbeelding prikkelt. Het bracht het kind terug in me naar boven. Aagje kwam telkens bijsturen bij de yogahoudingen. Als ouder ben je dus even intensief bezig als je kind.  Maar elk kind heeft zijn karaktertje, en die van mij … tja, die beleefde het allemaal van op afstand. Af en toe pikte hij in, zoals toen hij een appel als een olifant met zijn slurf moest oprapen, of toen ik de mieren van zijn lijf hapte. Je kan niks forceren. Dat is duidelijk.

Bij het verlaten van De Loft pols ik nog even naar de VOORDELEN van kinderyoga bij Aagje:

  • yogahoudingen maken kinderen soepeler en sterker
  • je leert ze met vertrouwen bewegen
  • je leert ze de grenzen van hun mogelijkheden ontdekken en omgaan met beperkingen
  • je leert ze inspannen maar belangrijker nog ontspannen
  • dat kalmeert ze geestelijk en emotioneel
  • het kanaliseert opwinding
  •  en verbetert het concentratievermogen

Ze stelt me ook gerust dat elk kind op een ander moment klaar is voor yoga. En dat het dat zelf zal aangeven.
Maar dat het goed is op iedere leeftijd, dat staat boven kijf! Dat uurtje heeft me in ieder geval deugd gedaan. En Timon, die toont nu fier aan iedereen die het wil hoe hij als een olifant speelgoed kan oprapen.

PRAKTISCH

Meer informatie over Ouder-Kind Yoga (3-7 jaar) door Aagje met data via haar
Ouder-Kind Yoga FACEBOOKPAGINA

  • Proefles (éénmalig): 8 euro, Losse les: 12 euro, Reeks van 4 lessen: 40 euro
  • Inschrijven per lesdatum of reeks via aagjebeirens@gmail.com

Meer informatie over De Loft: WebsiteInstagramFacebook

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: