BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY x OSTEND NIGHT RUN

#momSrunthecity Metarelax Ostend Night Run
vlnr: Barbara S., ik,  Josefien, Sylvie en Barbara G.

Afgelopen weekend liep ik mijn tweede halve marathon, en dat voor eigen publiek. Meer nog, dankzij Metagenics, hoofdsponsor van de wedstrijd, mocht ik ook mijn loopmama’s voor de Ostend Night Run uitnodigen. Het werd een mooie reünie als bedanking voor hun medewerking aan #momSrunthecity! Een terugblik…

Het was een blij weerzien in het Andromedahotel met Josefien, Sylvie, Mieke, Saar, Barbara S. en Barbara G.  De eerste keer dat ik ze bijna allemaal samen kreeg en dus dat ze elkaar ook konden leren kennen. Het klikte natuurlijk meteen. Wat wil je als je toffe, enthousiaste madammen met een gemeenschappelijke liefde voor lopen bij elkaar zet. De sfeer zat onmiddellijk goed.

#momSrunthecity Metarelax Ostend Night Run
vlnr.: Josefien, ik, Mieke, Barbara G., Sylvie en Saar.

Saar kwam voor ’the moral support’. Ze was erg verkouden, dus lopen zat er niet in maar ze kwam om van aan de zijlijn te supporteren. Barbara G., Mieke en Sylvie gingen voor de 14km. Josefien, Barbara S. en ik waagden ons aan de halve marathon. We hadden er zin in.

En het weer duidelijk ook. De zuiderwind die ’s middags was opgekomen,  was ondertussen gaan liggen en de zon scheen haar allerlaatste zonnestralen over de kustlijn heen.

Tegen halfacht werd het een drukke bedoening aan het Kursaal en voelde je de loopkriebels echt in de lucht hangen. Bij een roze gloed en prachtige ondergaande zon wachtten we tot om 20H het startsein werd gegeven.

img_4936
© FRO, bron: Krant van West-Vlaanderen

Het parcours bracht ons naar enkele mooie trekpleisters zoals de Westelijke strekdam, de Japanse tuin en de Koninklijke Gaanderijen. In de vlakke stukken zeedijk en in de winkelstraten konden we voluit gaan. Maar er zat ook pit in de wedstrijd zoals de trappen van het zwembad, het stukje in het zand en in de ondergrondse parking. Ik kreeg het in laatstgenoemde wel even zwaar door de inspanning en de warmte. Dat viel Josefien ook op toen ze me voorbijliep en me bemoedigend toesprak.

© Nick Decombel Fotografie
© Nick Decombel Fotografie / Beeld van de Westelijke strekdam met het pittig stukje strand

Vooral de tweede ronde kreeg ik de indruk einde krachten te zijn, maar gelukkig stond de bevoorrading klaar met fris water. Ik had zelf wat Haribosnoepjes bij voor instant energie. Toen Barbara S. me voorbijstak om haar laatste kilometers voor de 14 in te zetten, en me nariep goed bezig te zijn, was ik er terug volledig bij. De eerste helft van de laatste 7 ging heel vlot, maar toen kreeg ik ineens maagpijn (danku snoepjes), waardoor ik af en toe mijn tempo aanpaste. Dat werkte. De bocht aan de dijkingang van het Thermae Palace gaf de laatste kilometer aan! Een laatste extra push richting Kursaal waar ik afklokte op 2:06:17. EUPHORIA!! Veel beter dan de 2:10 die ik wou halen.

Na een lekker warme douche konden we nog gezellig samen iets eten en drinken in het hotel. Daar sloten we een deal om binnenkort zeker nog eens samen aan een wedstrijd deel te nemen. Daags nadien liep ik nog altijd op wolkjes. Pokkefier natuurlijk op mijn prestatie maar vooral omdat het zo leuk was met de mama’s.

#momSrunthecity Metarelax Ostend Night Run

Daarom ben ik ook heel blij dat ik mijn mama’s kon bedanken met een persoonlijk aandenken en goodiebag gevuld met Vitamin Well water, Tony’s Chocolonely chocolade, een paleobar van The Primal Pantry, het boekje van The Crystal Ship en een natuurlijke Self dagcrème. Waarvoor dank aan alle gulle bijdragers**!

Wat begin januari ontstond als een idee om onbekende mama’s te ontmoeten in het kader van de blog, kreeg afgelopen zaterdag zo’n aangenaam staartje. Het sterkt me om verder te doen met de rubriek, hoewel er ontzettend veel tijd en energie in kruipt. De ontmoetingen zelf geven me altijd een boost en motiveren me om te blijven lopen. Hopelijk zijn die loopvibes ook besmettelijk. Josefien, Mieke, Barbara S., Barbara G., Sylvie, Saar, en de andere mama’s die er niet bij konden zijn, Karen, Lien en Leslie, YOU ROCK!

#momSrunthecity Metarelax Ostend Night Run

De zoektocht naar loopmama’s gaat dus nog altijd door! Wil jij me een leuk parcours tonen en vertellen waarom jij je loopschoenen niet meer kan missen, stuur me gerust een mailtje en stel je kort voor (momrunsthecity@gmail.com). In the meanwhile, aarzel niet om loopselfies te taggen met #momSrunthecity!

 En dan ga ik nu verder genieten van mijn week rust. Dat heb ik nu wel verdiend. Lees ook: daar drinken we ene op 🙂

** Bedankt aan Metagenics, Visit Oostende, DDrinks en Self !

 

 

10 reacties

  1. Knappe prestatie, knappe beelden en ja, samen is zoveel leuker! Lopen niet direct mijn dada, mijn rugkkachten staan dat een beetje in de weg, maar de verslagjes en tips hier en daar lees ik met plezier!

      1. Dankjewel voor je volgje en je lieve woorden, doet me veel plezier en geeft weer energie, want vandaag was een iets mindere dag…maar ach, we laten ons hoofd niet hangen…gewoon genieten van de kleine dingen en mooie momenten en inspirerende verhalen en mensen op mijn pad! Groetjes😘

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: