LIFESTYLE

WOMEN TALK | ISABELLE ULENAERS

Women talk Natural Self Isabelle Ulenaers

Voor dit gesprek dook ik de cosmeticawereld in. Isabelle Ulenaers lanceerde in mei, SELF, een 100% natuurlijke en duurzame huidverzorgingslijn. Met durf, visie en passie verovert ze stapsgewijs de schoonheidsindustrie. Lees hier meer over de weg naar haar beautysucces.

ISABELLE ULENAERS IS THE EIGHT LADY IN THIS WOMEN TALK SERIES. IN MAY 2016 SHE LAUNCHED HER OWN SUSTAINABLE & natural SKINCARE BRAND, SELF. (Please submit to Google Translate for the full read)

DE SPRONG IN HET ONDIEPE

Isabelle Ulenaers waagde zich enkele jaren geleden aan een risicovolle carrièremove. Ze was aan de slag als arbeidspsychologe en consultant maar diep van binnen voelde ze een ondernemingsdrang.

“Al van kindsbeen wou ik een eigen zaak runnen, zoals mijn ouders. Iets van nul creëren en doen uitgroeien tot een bloeiend merk. Twee jaar geleden kwam ik voor mijn doctoraatsstudie in contact met heel wat inspirerende CEO’s. Die positieve verhalen wakkerden dat ondernemersvlammetje terug aan.”

isabelleulenaers4

Op datzelfde moment kreeg Isabelles dochtertje te kampen met eczeem. Toen een cortisonepreparaat als enige oplossing werd aangereikt, besloot ze zelf op zoek te gaan naar natuurlijke verzorgingsproducten die haar dochters gevoelige huid preventief konden beschermen. Ze vond niet onmiddellijk een merk dat aan haar veeleisendheid voldeed.

Goede buitenlandse nichemerken invoeren, was geen optie. De afstand om het tot in België te krijgen, en dus de ecologische voetafdruk, vond ik te groot. Dat paste niet in mijn milieuvriendelijke filosofie.

Om alles binnen Europa te houden, besloot ze om zelf een hoogwaardig en duurzaam skincare label op te starten goed beseffend dat hiervoor aanzienlijk meer startkapitaal nodig was. Overtuigd van haar concept nam ze het risico en investeerde ze haar spaarcenten in de ontwikkeling van SELF.

Women talk Natural Self Isabelle Ulenaers

“De consultants van enkele labo’s hielpen me mijn wensen te vertalen. Geen parabenen, geen artificiële geuren, geen chemische bestanddelen. Twee jaar zochten we naar de perfecte formule. Het resultaat zijn 100% natuurlijke, huidvriendelijke producten.”

De geselecteerde ingrediënten als sheabutter, mandarijn, kokos-, macadamia– en arganolie komen recht uit de natuur en helpen de huid te voeden, te beschermen en te herstellen. Ook de verpakking moest ethisch verantwoord zijn: recycleerbaar maar wel met een hoog hipster gehalte.

Women talk Natural Self Isabelle Ulenaers

“Ik koos bewust voor een mooie verpakking om de consument aan te moedigen de potjes te hergebruiken. Ik gebruik ze onder andere om mijn juwelen op te bergen. “

SELF ALS MERK

Isabelle wil met haar producten meer dan alleen goede skincare brengen. Ze wil haar klanten ook bewustmaken te genieten van die enkele minuten verzorging per dag. SELF richt zich tot de ondernemende vrouw die naast het gezin ook tijd neemt om tot zichzelf te komen.

Women talk Natural Self Isabelle Ulenaers

“Ze is modebewust, ecominded en zit goed in haar vel. Ze vergeet zichzelf niet in de drukke ratrace van verplichtingen en ontsnapt aan de hectiek dankzij sporten, haar gezin, vriendinnenuitjes en SELF momentjes,” legt Isabelle uit. “Ze straalt van binnen en van buiten.”

Isabelle werkt vanuit haar buikgevoel en hecht enorm veel aandacht aan haar klanten. Via sociale media moedigt ze haar volgers aan goed voor zichzelf te zorgen. Ze volgt orders nauwgezet op en verwent trouwe klanten regelmatig op een bloemetje of een leuk extraatje.

Women talk Natural Self Isabelle Ulenaers

Ze werkt nauw samen met een select aantal winkels en organiseert events om dichter bij haar publiek te komen. Die authentieke aanpak zorgde voor een trouwe aanhang fans in een heel korte tijd.

En hoewel ze veel meer uren klopt als voorheen, voelt het niet aan als werken.

werkenmetzicht

“Ik deel mijn dagen zelf in zoals ik het wil. Bij mooi weer kan ik al eens vanuit de tuin mails doornemen of flexwerken vanuit een koffiebar. Ik haal mijn dochter altijd op van school. Dan neem ik bewust tijd voor haar tot ze gaat slapen om erna terug verder te werken voor Self.”

Isabelle kijkt positief naar de toekomst. Haar droom is SELF uitbouwen tot een internationaal bekend cosmeticamerk.

Women talk Natural Self Isabelle Ulenaers

Met een nominatie voor de Pure Beauty Awards en een selectie voor de Extraordinary Gallery tijdens de bekende vakbeurs Cosmoprof vaart ze voorzichtig die richting uit.

Meer over SELF: 

WEBSITE *FACEBOOK * INSTAGRAM

Pics © Isabelle Ulenaers
Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: