BLOG PERSONAL

LIEBSTER AWARD & mijn ‘LIEBSTERS’

 

Liebster Award

Mijn blog werd onlangs genomineerd voor de Liebster Award door Anneke van Mrs. Curlyblog & her bunch of crazies! Maar wie zijn mijn ‘liebster’ blogs?

Anneke loopt ook maar daar lees je niet zo veel over op haar blog, ze schrijft vooral over het leven als (plus)mama in een nieuw samengesteld gezin, kan bijzonder creatief uit de hoek komen en plant zoveel mogelijk tot in de perfectie. Een prettig gestoorde krullenbol met een grappige pen, ik zit vaak al gierend en jaknikkend haar blogposts te lezen want o zo herkenbaar bij momenten. Bij deze dus, merci Anneke, voor de nominatie.

Maar de Liebster Award dus, ‘wa is me da’?!

Het is een virtuele award, die doorgegeven wordt van (beginnend) blogger naar blogger. Een leuke manier om andere blogs te leren kennen en zo krijgen beginnende blogs wat meer aandacht.

Even kort de regels:
* Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
* Zet een foto van de award op je blog
* Beschrijf jouw favoriete blog
* Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
* Nomineer 5 tot 11 blogs
* Kopieer deze regels in je eigen blogpost
* Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

 Dit waren Anneke haar vragen voor mij:

 1. Wat doe jij ter ontspanning?
  – Lopen: Dan draai ik mijn knop om en laat ik alles los. Zowel alleen of als ik met de vrienden van de loopclub ga lopen, ik voel me altijd opgeladen en fris nadien om er terug tegen aan te gaan.
  – Koken: Ik kan echt genieten van het uitproberen van een nieuw gerechtje. Mijn chaotische zelve heb ik dan meestal enkele ingrediënten niet in huis, maar daar vind ik dan meestal wel wat op.
  – Meet-up met de vriendinnen: niks fijner om met de women squad samen te komen en bij te kletsen.

 2. Met wat kan iemand jou echt woedend maken?
  Roddel of achterklap, afgunst verspreiden, daar kan ik niet goed tegen. Onbeschoft gedrag evenmin, dan steiger ik.
 3. Wat is de grootste/belangrijkste levensles die jij al hebt gehad? Het maakt niet uit hoe slecht of ongelukkig je je voelt, probeer er elke dag het beste van te maken. Ik heb een moeilijkere periode gekend, maar dankzij vrienden, familie en te starten met lopen raakte ik er uit. Positief denken doet positief leven.
 4. Wat is jouw ideale dagje verlof?
  • Lekker lang uitslapen – wat nauwelijks gebeurt, want mijn bioritme is ingesteld op een opgroeiende kleuter die niet kan/wil uitslapen.
  • Uitgebreid ontbijten thuis of brunchen buitenshuis.
  • Mezelf eens verwennen: winkelen, naar de kapper gaan, mijn handen en voetjes laten soigneren.
  • Buiten kunnen genieten met het gezin: in de tuin maar liefst op het strand.
  • Vroege avond: lang duurloopje doen.
  • Afsuiten met een G&T of glaasje wijn op het terras buiten. En een grote zak chips, my guilty pleasure.
 5. Naar waar ga jij het liefst op reis?
  Het liefst van al graag naar een zonnige, warme plek. Ik heb een zwak voor Azië. Ik trok al naar Thailand, Indonesië en Indië. Toen we kinderloos waren, was dat met de rugzak weg en hop. Maar we vinden onze zoon nog net iets te klein om zo ver te reizen. Nu trekken we graag naar de Canarische eilanden. Prachtige natuur, ideale temperatuur en er kan gesurft worden. Niet onbelangrijk voor mijn vent.
 6. En naar waar zou je nog eens graag op reis gaan?
  Er zijn nog zo veel te ontdekken plekjes! Ik droom van Sri Lanka, Vietnam, Madagaskar, Hawaï, Nieuw-Zeeland en Californië. En dichter bij huis : Ibiza en Slovenïe. Oh ja, en nog nooit in New York of Berlijn geweest. Een serieuze bucketlist , dus.
 7. Wie is jouw grootste inspiratie/voorbeeld?
  Ik leef niet volgens voorbeelden, maar ik laat me inspireren door de mensen rondom mij die me gelukkig maken. Vrienden en familie dus. Zij geven me energie.
 8. Wat is jouw favoriete boek?
  Ik moet zeggen dat ik de laatste jaren weinig kom tot boeken lezen. SHAME ON ME! Mijn meest recente aankoop is het ‘Sportkookboek’ van Stephanie Scheirlinck. Vroeger verslond ik Jef Geeraerts’ politieromans en de horrorthrillers van Stephen King. Maar volgende 2 boeken wil ik zo opnieuw lezen: ‘Het huis met de geesten’ van Isabel Allende en ‘Wilde zwanen’ van Jung Chang, familiekronieken over verschillende generaties sterke vrouwen in de hoofdrol tegen een veranderend politiek-maatschappelijk klimaat als achtergrond.  Tijdschriften daar kom ik tegenwoordig meer toe: Goed gevoel, Feeling, Vitaya en natuurlijk Running magazine.
 9. En jouw favoriete maaltijd?
  Ik eet nogal graag, en dan vooral alles wat uit de zee komt. Kan niet anders, ik ben opgegroeid aan de kust. Een roggevleugel of een lekkere bouillabaisse, een zeevruchtenschotel met krab of een kreeft Belle Vue. Een stomende pot mosselen of een slaatje met een toef verse grijze garnalen. Nom Nom! Ik tik het hier nog maar neer, en krijg al goesting.
 10. Geef eens een wijze levensles mee!
  Het leven is een feest, maar je moet de slingers wel zelf ophangen.
  Happiness zit vaak tussen je oren, en kan je zelf in de hand werken. Heb je een bepaalde ambitie, ga ervoor en onderneem actie. Wil je iets veranderen in je leven, zet die eerste stap in de goede richting. Geluk is vaak een keuze voortvloeiend uit een positieve manier van denken en doen.
  En alles wat Baz Luhrmann in Everybody’s Free to Wear Sunscreen predikt! Hell yeah!

Mijn ‘liebsters’ zijn:

 • Twodazeblog: 2 hippe Oostendse vriendinnen dompelen je onder in hun wereld vol fashion en lifestyle dada’s.
 • Broterhammen met gele confituur: ook 2 vriendinnen waar de creativiteit van overloopt. Hier vind je de leukste originele DIY’s voor jong en oud, free printables en naai-ideetjes.
 • Bertnbreakfastblog: een toffe West-Vlaamse daddy reflecteert over het vaderschap, Netflix, Disney en nog veel meer.
 • Buitengewoonanders: bijzonder leuke blog van mama Mariska op zoek naar originele dingen om te doen, zelf te maken, te geven en naar te leven.
 • Fitmetlien: healthblog van een Mechelse runnergirl met originele recepten en gezonde eetadresjes! Door Lien te volgen wil je spontaan mee gezond leven.
 • Josie’s little things + Lienweb : blogs van 2 toffe loopmama’s die meewerkten aan mijn rubriek #momSrunthecity (meer hierover hier). Geen beginnende bloggers meer. Josefien onderging recent een carrièreswitch en werd zelfstandige. Lien is in blijde verwachting van Het 5:2 dieet. Vasten én feesten. Haar eerste boek over voeding en diëten. Hen nu volgen is inspirerend en hun drive werkt aanstekelijk.

Mijn vraagjes:

 1. Wat is jouw ochtendritueel?
 2. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
 3. Hoe ziet jouw ideale avondje uit eruit?
 4. Stel je neemt me mee op sleeptouw in jouw stad, naar waar neem je me allemaal mee en waarom?
 5. Wat is jouw favoriete aperitief?
 6. Wat doe je om tot rust te komen?
 7. Wat is het zotste dat je ooit al gedaan hebt?
 8. Wat staat er op nummer 1 op je bucketlist en waarom?
 9. Wat is je lievelingsgerecht en wat lust je helemaal niet?
 10. En ik hou dezelfde afsluiter, geef eens een wijze levensles mee!

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! Wanneer het zo ver is, zet de link in de comments hieronder ! Zo mis ik er niks van.

3 reacties

 1. Leuk om je antwoorden te lezen! 😉 Bedankt om mee te doen!
  En ‘prettig gestoord’, je verwoordt het nog netjes 😀
  Btw… Everybody’s Free to Wear Sunscreen? My all time favorite! :*

 2. Fijn om nieuwe blogs te leren kennen! En ik moet de jouwe ook maar eens grondig gaan volgen. Die goeie (loop) vibes ga ik kunnen gebruiken wanneer ons kleintje binnenkort op de wereld komt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: