BLOG MOMS RUN THE CITY RUN

MOMS RUN THE CITY #9 |BARBARA SAMAIN

MOMS RUN THE CITY lopen Roeselare

In ROESELARE tref ik Barbara, mama van 2. Lopen doet ze vooral met collega’s. Ze nam dit jaar al deel met het bedrijf aan de kwarttriatlon in Brugge en op 24 september staat ze samen met heel wat werkgenoten aan de start van de Metarelax Ostend Night Run. Speciaal voor mij liepen we een stuk door haar stad, hoewel ze zelf liever de rustige velden verkiest. Een ideale mix blijkt.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Barbara Samain (36j)

  • Woont in Roeselare.
  • Getrouwd met Pieter, 2 kids: een jongen (8j) en een meisje (6j).
  • Job: Product Manager op de marketingafdeling van Metagenics.
  • Sporten: lopen, zwemmen, tennissen en sinds kort padel.
  • Ze houdt van actieve vakanties met het gezin. Afgelopen zomer ondernam ze met man en kids een fietsreis door Denemarken.

MOMS RUN THE CITY Roeselare lopen

Waarom koos je deze loop? Er zit een rustig stukje in langs de velden. Als ik alleen ga lopen, dan gebeurt het dat ik een lus van 10km maak tot in Moorsele. Maar deze keer gaan we ook ‘urban‘ richting Roeselare centrum, om je een idee te geven van mijn stad.

Wanneer ben je beginnen lopen?
In mijn kindertijd zat ik in een zwem- en tennisclub. Later strooide het studentenleven roet in het eten om actief te blijven sporten. Na mijn studies in 2003 ben ik zowat gestart met lopen, maar… mijn goede voornemens vielen telkens na enkele weken weer in het water. Sinds juni vorig jaar heb ik de smaak te pakken.

MOMS RUN THE CITY Roeselare lopen

Wat betekent lopen voor jou?
Efkes uitwaaien, gedachten op nul, ontstressen en vooral energie opdoen. Als ik niet loop,  word ik lui en voel ik me futloos.

Ben je lid van een loopclub? Neen, maar ik loop dikwijls met collega’s over de middag of na het werk in Oostende waar ons bedrijf is gevestigd. Wij produceren voedingssupplementen  voor de professionele markt en met Metagenics willen we mensen helpen in hun streven om gezonder te leven. Ook op de werkvloer geloven we sterk in ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ en worden we intern aangemoedigd om (al dan niet gezamenlijk) te sporten. We krijgen via het werk begeleiding door Dominiek Demeulemeester, een professionele loopcoach. Regelmatig brengen ook andere deskundigen ons nuttig advies. Sandra Bekkari van ‘Nooit meer diëten’ kwam bijvoorbeeld recent langs voor een uiteenzetting over gezonde voeding. En al wie loopt op het werk, maakt zich klaar voor de Metarelax Ostend Night Run waarvan ons bedrijf hoofdsponsor is. Uiteraard neem ik ook deel.

MOMS RUN THE CITY lopen Roeselare

Zijn er nog loopwedstrijden? Dit jaar heb ik er toch al een aantal gedaan. Ik liep Kortrijk loopt voor Think Pink en enkele regionale wedstrijden zoals  Dwars over de mandel en de Westlaanrun. Met het werk nam ik deel aan de Kwarttriatlon Brugge. Ik zwom er 1 km en liep er 10, een collega heeft tussenin de 45 km gefietst.

Heb je soms last van loopdipjes? Dat valt wel mee. Bij een loopdipje ga ik wat meer zwemmen, dat is minder belastend voor de gewrichten. Het is ook een goed alternatief tijdens de koude wintermaanden of op regenachtige dagen. Hoewel ik lopen in de regen  eigenlijk wel zalig vind.

Moms run the City Roeselare
De verdwenen treinverbinding uit WO I is nu een populaire fietsroute van Roeselare naar Zonnebeke.

Ben je blessuregevoelig? Niet echt. Soms heb ik wat pijn aan mijn nek en schouders door een whiplash na een auto-ongeval in 2006. Maar hoe meer ik beweeg, hoe minder ik er eigenlijk last van heb.

Hou je er bijzondere voedingsgewoontes op na?
Bijzonder, neen. Ik probeer gewoon gezond en regelmatig te eten. Ik heb het geluk dat ik weinig zin heb in tussendoortjes. Veel water drinken is ook een must. Voor het lopen probeer ik niet teveel te eten want dan krijg ik last van steken in mijn zij. En een banaantje voor een wedstrijd doet wonderen. (lacht)

MOMS RUN THE CITY lopen Roeselare

Gadgets? No way. Enkel een Run Light van Decathlon voor in de winter, puur praktisch natuurlijk.

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ja, maar eigenlijk gewoon naar de radio, meestal Q-music. Ik hoor alles graag als er maar een goede beat in zit om te lopen.

MOMS RUN THE CITY Roeselare lopen
De Sint-Michielskerk en zijn toren, een belangrijk stadsgezicht van Roeselare.

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ?
Mijn schoenen zijn van Brooks, en de meeste loopkledij die ik heb, is van Nike. We hebben op het werk ook leuke loopshirts laten maken met MetaRelax logo en NO STRESS quote . MetaRelax is een magnesiumsupplement dat helpt bij stress en vermoeidheid en het is ook goed voor de spieren. Wie veel sport, heeft daar baat bij. Soms hoor ik mensen No Stress roepen als ik over straat loop, dat is wel leuk.

MOMS RUN THE CITY Roeselare lopen
Aan het leegstaand veevoederbedrijf, langs de Trakelweg aan de Kop van de Vaart kan je  street art bewonderen. Op de foto een werk van Jaune. Wie de vaart oversteekt, krijgt een gigantische haai van Smates te zien.

Loop je het liefst alleen of in groep?
Beide
. Soms doet het deugd om eens alleen te lopen. Je kan je eigen tempo aanhouden en een beetje ontladen. Maar ook in groep vind ik lopen tof.

Wat is je favoriete afstand en waarom? Meestal loop ik tussen 7 en 11 km. Boven de 11km begin ik toch mijn nek, bekken en/of knie een beetje te voelen.

MOMS RUN THE CITY Roeselare lopen
Terugkeren doen we via de Spiraalbrug.

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en  het lopen?
Wij hebben douchevoorziening op het werk, dus ga ik vaak over de middag buiten lopen. In het sportpark, op het strand of langs de dijk. Zo is de lunchpauze aangenaam ingevuld en heb ik ’s avonds nog voldoende tijd voor man en kindjes. Vaste dagen heb ik niet. Het kriebelt sowieso weer als ik een tweetal dagen niet aan sport heb gedaan. Meestal kom ik al snel aan 3 keer per week.

Heb je nog concrete loopdoelen op je lijst dit jaar?
Ik wil wel nog wat wedstrijden meedoen, zo heb je toch min of meer een doel. En als ik die dan telkens wat sneller kan lopen ben ik wel tevreden. Maar ik overdrijf niet hoor, het blijft just for fun.

MOMS RUN THE CITY Roeselare lopen Zilverberg
De Meensesteenweg met de Zilverberg, een stukje vals plat. Bij aankomst zagen de schapen dat het goed was. 🙂

Wat staat er op jouw ‘loopbucketlist’?
Ik zou heel graag eens de 10 miles in Antwerpen of 20 km van Brussel willen lopen. Jammer genoeg was ik de laatste edities niet vrij op die dagen. En ik wil de kwarttriatlon in Brugge ooit volledig doen, dus ook met fietsen erbij, dat lijkt me ook wel een mooie prestatie.

Welke gouden tip(s) wil jij nog meegeven? Genieten, genieten, genieten! Have fun, no stress! (lacht en knipoogt)

image

 

HOTSPOT / DE BARRIERE

Zilverbergstraat 280, Roeselare

Nadien kletsen we bij met een wit wijntje in De Barriere op een boogscheut van waar Barbara woont. “Ik kom hier vaak in het weekend  om een pannenkoek te eten met mijn gezin.”

MOMS RUN THE CITY Roeselare Grill De Barriere
Foto’s © De Barriere

“Het is aangenaam zitten onder de platanen. Ik kom hier graag omdat mijn kinderen kunnen ravotten op de speelweide en er is hier ook een bolletra ruimte.” De Barriere is een grill restaurant maar op de site is ook een cocktailbar De Chachacha met supergezellige zomerbar. We klinken op ons loopje en verheugen ons al op ons terugzien tijdens de Metarelax Ostend Night Run.

Kriebelt het ook om deel te nemen aan deze mooie avondrun in de Stad aan Zee? Surf dan naar http://www.ostendnightrun.be/nl en schrijf je in.  Nog tot en met 19 september kan je online registreren.

Voor wie de route in Roeselare wil lopen:

MOMS RUN THE CITY Roeselare stadsloop
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4384162

We starten op het einde van de Oude Schoolstraat richting Zilverbergstraat. We draaien rechtsaf en nemen de Stroroute
We verlaten de velden en steken de drukke Rijksweg over voor het urban gedeelte van de loop. Via de Meiboomlaan en de Meensesteenweg komen we uit aan de Sint-Michielskerk. We lopen de grote Markt en het stadhuis voorbij via de Nonnenstraat en de Sint-Alfonsusstraat. Ter hoogte van de Delaerestraat draaien we rechtsaf. We nemen de Leenstraat naar de Koning Albert I laan. We steken over om eens naar de street art aan het Hanekop-gebouw te kijken. We keren terug via de Spiraalbrug. We lopen verder in de Koning Albert I laan en keren linksaf aan de Meenseheirweg tot aan de N32 Meensesteenweg. We lopen de Zilverberg op. De Karabinierstraat brengt ons tenslotte terug in de Oude Schoolstraat.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: