BLOG MOMS RUN THE CITY RUN

MOMS RUN THE CITY #8 | SYLVIE VANHOUTTE

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke

In MIDDELKERKE liep ik met mama Sylvie. Geen onbekende want deze sportieve mama van 2 ken ik uit mijn humanioratijd. Als afdelingshoofd Evenementen van de kustgemeente toont ze me al te graag haar favoriete looptraject richting Westende. Zon, zee, strand, duinen en een streepje kunst in de publieke ruimte. Eindigen doen we ‘summerstyle’ in een van haar favo beachbars, Muchacha.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Sylvie Vanhoutte (36j)

  • Woont in Middelkerke.
  • Getrouwd met Bart, 2 kids: een meisje van 8 en een zoontje van 5.
  • Job: Afdelingshoofd dienst Evenementen Gemeente Middelkerke.
  • Levensgenieter: ze houdt van lekker eten en drinken.
  • Hobby’s naast lopen: Zwemmen, tennis en quality time doorbrengen met familie en vrienden.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke
Hoe verloopt de looproute?
Ik neem je mee naar het strand, de dijk en de duinen. In mijn looproutes zit altijd een stukje langs de zee. Ik ben echt eentje van ’t zèitje. Mooi weer, dan trek ik richting strand. Putten of bergen maken met de kids, zwemmen in de zee, spelen in de golven, bloemen verkopen, spelen met de ‘palletjes’, … You name it, ik doe het allemaal. En een heerlijke stranddag sluit ik graag af met vrienden in een beachbar. Nu weet je gelijk waar ik je na het lopen, zal meenemen. (lacht)

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke Beeldenpark I Can Hear It
Links: Ons startpunt, de Watertoren, die binnenkort verandert van uitzicht en zal fungeren als uitkijkpunt voor passanten. Rechts: ter hoogte van Grand Hotel Belle Vue (de Rotonde) zien we het werk ‘I Can Hear It’ van Ivars Drulle.

Wanneer ben je beginnen lopen? Zes jaar geleden na de geboorte van mijn zoon.

Veel aan sport gedaan in je kindertijd?
Eigenlijk niet. Als kind ben ik nooit lid geweest van een sportclub. Wel speelde ik heel vaak buiten met de kinderen in de buurt. Dan maakten we kampen in de duinen. In de zomer bij mooi weer zaten we van ’s morgens tot ’s avonds op het strand. Zwemmen heb ik altijd graag gedaan en in het middelbaar deed ik mijn redderscursus. Mijn studentenjob voor zeven zalige jaren was strandredster tijdens de zomermaanden.

Wat betekent lopen voor jou? Voor mij is dat pure ontspanning.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke
Doe je mee aan loopwedstrijden? Af en toe. In het verleden heb ik een paar keer meegedaan aan de Nieuwjaarscorrida in Lombardsijde, de Urban Trail en Dwars door Brugge.

Pas jij jouw voeding aan?
Ik probeer op mijn voeding te letten.  Maar ik eet graag en hou van een glaasje champagne of wijn. Ik ontzeg me niets. Heb ik zin in chocolade dan eet ik chocolade. Guilty pleasures op tijd en stond, moeten kunnen. (knipoog)

Heb je ooit last gehad van loopdipjes?
Een drietal jaar geleden viel het lopen stil. Ik ben toen van job veranderd. Een verantwoordelijke functie waar ik me echt kon bewijzen. Ik stak er veel energie en tijd in, en ik kwam gewoon niet tot sporten. Gelukkig viel alles na een jaar in zijn plooi en pikte ik het lopen snel terug op.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Westende Strand
Beachlife

Ben je blessuregevoelig? Tijdens mijn halve marathon 4 jaar geleden heeft mijn rechterknie me op 2 km van het einde bijna de das omgedaan. Kort erna bezocht ik, op aanraden van Bart die osteopaat is, een podoloog en sindsdien loop ik met steunzolen. Dat helpt. Maar dit voorjaar, tijdens mijn skiverlof, ben ik gevallen en waren de ligamenten van mijn rechterknie wat uitgerekt. Toen heb ik het lopen weer even moeten staken. Mijn achillespees zit blijkbaar in mijn knie.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Westende Strand
We verlaten het strand na 3km ter hoogte van de Idyllelaan.

Loop je het liefst alleen of in groep? Ik loop het liefst alleen. In groep heb ik altijd het gevoel dat ik een praatje moet maken. Tijdens het lopen wil ik me eigenlijk enkel concentreren op mijn ademhaling en mijn hoofd leeg maken.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Camping Cosmos Duinen Westende
Ter hoogte van de vroegere Camping Cosmos – legendarisch geworden door de film van Jan Bucquoy met Lolo Ferrari en Arno – vind je nu een duinpanne.

Luister je naar muziek als je gaat lopen?
Nooit. Ik heb het één keer geprobeerd maar ik geraak precies uit mijn loopritme. Ik begin dan mee te zingen of ik probeer mee te lopen op het ritme van de beats. In de winter train ik op mijn loopband, dan heb ik wel verstrooiing nodig want ik doe dat echt niet graag.
Mijn favorieten om op te lopen zijn dan: Harder better faster stronger (live versie) (Daft Punk), Let it happen (Tame Impala) en Crazy in love (Beyoncé).

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Westendse duinenflora
Tijdens de maand augustus komt Sylvie in de duinen altijd braambessen plukken met haar kinderen.

Gebruik je ‘gadgets’? Neen, totaal niet. Maar ik geraak meer en meer overtuigd van het nut om te trainen op hartslag dus wellicht vraag ik wel een hartslagmeter voor Kerst. (lacht)

Wat is je favoriete afstand en waarom? 7km vind ik ideaal. Ik heb het gevoel ‘gesport te hebben’ en ik ben weinig tijd kwijt. Als ik vertrek, weet ik dat ik een uur later gedoucht ben en terug aan het werk kan.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie in Westende surfclub
Uit de duinen komen we uit op surfclub ‘De Kwinte’. Let vooral op de leuke tekeningen op de grond, een overblijfsel van het Street(m)Art event.

Heb je een bepaalde looproutine?  Ik ben een avondloopster en meestal vertrek ik pas als mijn kinderen in hun bed liggen rond 20.15u. Ik probeer zeker twee maal te lopen tijdens de werkweek met een langere duurloop in het weekend. Meestal op zondag.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Beeldenpark Middelkerke Wim Delvoye Caterpillar 5Bis
Op het einde lopen we heel dicht bij enkele kunstwerken van het Beeldenpark. Boven: Olnetop van Nick Ervinck verwijst naar opspattende golven. Onder: de Caterpillar 5bis van Wim Delvoye.

Hoe combineer je je werk en je gezinsleven met het lopen?
Combineren blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn. Op maandag ga ik meestal lopen maar om de twee weken heb ik een vergadering ’s avonds en lukt dat niet. Soms spotten mijn collega’s mij op onze evenementen in looptenue. Het nuttige aan het sportieve koppelen, doe ik dan. (lacht)
Toen mijn kinderen kleiner waren, ging het precies gemakkelijker om alles te combineren. Ze zaten vroeger in hun bedje ’s avonds, dus had ik precies meer tijd. Mijn zoontje gaat straks ook naar het eerste leerjaar en dan wil je als mama toch ook helpen lezen, schrijven enz.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie aan de Watertoren in Middelkerke
Bijna terug aan ons startpunt. Dit najaar verdwijnt een flink stuk van de watertoren (nu: 60m) om als uitkijktoren (7m) te fungeren. Een laatste dolle foto, nu het nog kan. 🙂

Nog loopdoelen op je lijst? Ik hoop klaar te geraken voor de halve marathon in Oostende  (Ostend Night Run, nvdr.) op 24 september.

Welke gouden tip(s) wil jij nog meegeven?
Blijven lopen! Iedereen heeft periodes dat het moeilijker gaat om alles te combineren. Lukt het die ene week maar een keer, wel dan is het maar een keer, maar blijf lopen. Ik voel me er stukken beter door. It keeps me sane! Even weg van alles en iedereen doet wonderen, geloof me.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke

 

HOTSPOT / MUCHACHA

Zeedijk 190, Middelkerke-bad

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke

Geen betere plek om onze avondrun af te sluiten dan in een beachbar. Muchacha stond al lang op mijn ’to do’ lijstje, dus was ik meer dan enthousiast met Sylvies keuze. Dit is het tweede jaar op rij dat Steffie Vandenabeele met haar team neerstrijkt op het strand van Middelkerke. Hier geen strak wit design, maar warmte en eenvoud door het gebruik van hout en palletten. En als je weet dat ze de strandbar zelf ontwierp en in elkaar stak met behulp van familie en vrienden, mag je wel stellen dat deze muchacha (Spaans voor meisje) van wanten weet.

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke
Muchacha Beachbar Lady Steffie

Wij genoten van een prachtige zonsondergang met een cocktailtje erbij. Sylvie nam de Cosmopolitan en ik liet me aangenaam verrassen door de Ibiza Mojito gemaakt met een kruidige Hierbas Ibicencas. Verfrissend heerlijk. Zuiderse gastvrije sfeer bij Muchacha, hier keer ik zeker terug.

Voor wie de route wil lopen/ wandelen:

MOMS RUN THE CITY #8 Sylvie Middelkerke
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4400123

Beach run met mama Sylvie. Startpunt is de Watertoren in Middelkerke. We lopen richting Zeedijk en gaan direct het strand op richting Westende. 3 km verder, aan het Lombardsijdestrand ter hoogte van de Idyllelaan verlaten we het strand. We nemen de duinenroute. Waar ooit de roemruchte camping Cosmos de duinen tussen Westende en Lombardsijde ontsierde, ligt nu een groot natuurgebied met poelen voor vogels. Hier vind je ook nog enkele historische observatiebunkers. We blijven op het wandelpad tot we op het einde uitkomen op de Zeedijk en Surfclub “De Kwinte”. We lopen verder langs de dijk, en passeren het bekende Rotondegebouw. Hier voorbij zie je een drietal kunstwerken. De laatste is de ‘Caterpillar #5bis’ van Wim Delvoye. Nog een hondertal meter en we komen terug uit bij het startpunt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: