BLOG DO's PERSONAL TRIPS

KNOKKE-HEIST | THEE MET VLINDERS

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

Onlangs bezochten we THEE MET VLINDERS in Knokke-Heist. Een expositie die op een ontspannen en toch educatieve manier iets wil bijbrengen over de pracht en de kwetsbaarheid van deze mooie beestjes.

Bij Thee met Vlinders mag je genieten van een drankje terwijl grote, fascinerende vlinders van over heel de wereld rondom je heen fladderen. Toegegeven het was vooral de mama die naar dit paviljoen wou gaan. Ik wist echt niet hoe de fladderende wezentjes  zouden aanslaan bij mijn onvoorspelbare pagadder van 3.

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

In een tentenpaviljoen ter hoogte van De Wandelaar wandel je een ecosysteem binnen dat perfect beantwoordt aan wat de fragile insecten nodig hebben. Het is er tropisch warm, vlinders zijn blijkbaar erg gevoelig voor klimaatveranderingen.  Met exotische planten, kleurrijke bloemen, waterpartijen en elegante tafeltjes toveren ze de tent om tot een feeërieke setting. We zien prachtige exemplaren rond ons heen vliegen terwijl we de omgeving verkennen.

In het toegangsticket zit een drankje inbegrepen. En je hoeft dus echt geen thee te bestellen, maar je kiest wat je wil. Op de tafeltjes staan schalen met fruit. Niet voor ons maar voor de vlinders. En ja hoor, in een mum van tijd nestelen enkele zich op de kiwi en de watermeloen. We bekijken ze van heel dichtbij. Als je voorzichtig je vinger aanbiedt, blijven ze zelfs zitten.

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

De vlinders ontpoppen en sterven uiteindelijk in de tent. Ze leven ongeveer twee weken, in hun natuurlijke habitat houden ze het veel minder lang vol. Als je een vlinder ziet met gehavende vleugels, weet dan dat hij op het einde van zijn levenscyclus zit. In de tent staan ook 2 mooie kooien waar je de cocons ziet hangen die de volgende sierlijke gevleugelden zullen worden.

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

Thee met vlinders Knokke Heist butterfly

Ik vond het prachtig. Timon daarentegen moest ik in toom houden want hij ging ze allemaal pakken. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. De papa was ook enthousiast maar kreeg het snel te warm.

Wij maakten er een dagje van, en gingen vooraf zwemmen in Sportoase Duinenwater. Met een kleuterbad, 5 glijbanen, golfslagbad en welnesszone konden wij ons hier met zijn drietjes naar hartenlust uitleven. Klein aandachtspuntje: zwemshorts zijn hier niet toegelaten!

Praktisch

Thee met Vlinders/ website
Nog tot 25 september.
Wandelaar 1, Knokke-Heist
Ingang inclusief drankje:  5-12 jaar = 8 euro, 12+ = 10 euro
Onder de 5 jaar = gratis (zonder drankje)

Sportoase Duinenwater/ website
Duinenwater 43, Knokke-Heist
Ingang: -3 jaar = 3 euro, 3 – 12 jaar = 6,4 euro, 12+ = 9,5 euro
Tot 23 augustus loopt er een voordeeltarief omwille van werken aan het sportbad. Het recreatiegedeelte blijft toegankelijk. Wij betaalden 20 euro voor ons drietjes.

 

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: