BLOG HOTSPOT

OOSTENDE | MARCELLINE

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende

Oostende is een knus en pretentieloos eetadresje rijker. Vlakbij Petit Paris, vind je Marcelline op de hoek van de Weeshuisstraat met de Toekomststraat. Je kan er gezond ontbijten, veggie lunchen of smullen van versgebakken taart en scones met een koffietje erbij. Benieuwd naar meer, sprak ik af met Griet, Ostend City Queen en coffeelover voor wat ‘tijd en boterhammen’.

Near Petit Paris, in Ostend’s Belle Epoque area, you can find this cosy, no-nonsense breakfast and lunch venue. Marcelline is a warm place where you can find time to unwind and enjoy homemade delights, veggie dishes, bio lemonades and artisanal beer. 

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende

Lore Provoost kocht het hoekpand vorig jaar, renoveerde het met veel passie en opende Marcelline met Dimitri en Siska, 2 goede vrienden. Lores oma naar wie de zaak is vernoemd, zei altijd dat met ‘tied en stuutjes’ alles goed komt. Tijd om te bekomen, tijd om te genieten, dat krijg je bij Marcelline. Ook de liefde en het talent voor taartenbakken gaf Marcelline aan Lore door.

Fris interieur met veel ramen en daglicht. Zelfgemaakte tafels, originele boekenplanken en opgesmukte tweedehands stoelen. Meer is er niet nodig om je op je gemak te voelen bij Marcelline.

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende koffie

We nemen een tafeltje aan het venster. Griet en ik kiezen voor de homemade granola met yoghurt en vers fruit. Ik neem er 2 pistolets bij enkel om te kunnen smullen van de zelfgemaakte choco (heaven in a jar!) en confituur van Lores mama (van besjes uit eigen tuin). Wat een verwennerij! Voor de ‘stuutjes’ (biologisch zuurdesembrood) werken ze samen met Sociale Bakkerij Compaan.

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende koffie
Breakfast @ Marcelline

Er is koffie, latte en thee. Verfrissend is de keuze in biologische sappen en eigenbereide limonades. De bierkaart is best eigenzinnig met op en top kwalitatieve streekbieren. Voor de lunch kiezen ze voor verse biologische ingrediënten en lokale productie. De insteek bij Marcelline is ecologisch en duurzaam.
Smullen van een royaal ontbijt met bubbels kan in het weekend, na reservatie.

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende
Elke dag nieuwe lunchsuggesties

Marcelline is meer dan een koffieplek. Lore, Dimitri en Siska willen de wijk nieuw leven inblazen. Hun opzet is een gastvrije ontmoetingsplaats creëren voor jong en oud, getogen of aangespoeld, waar er tijd is voor een babbel en een luisterend oor.

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende koffie
Team Marcelline (vlnr.): Lore, Dimitri & Siska

Op de agenda binnenkort: creatieve workshops, culinaire avonden met gastkoks, een filmvertoning, verhuur van picknickmanden, … (check hun facebook hier voor updates)

Marcelline Oostende hotspot #loveoostende koffie Jaune Crystal Ship
Crystal Ship fanaten, street artist Jaune hield hier ook een koffiestop 🙂

Pretentieloos genieten van een bakje troost en liefdevol gebakken taart volgens oma’s recept, meer moet dat soms echt niet zijn!

MARCELLINE •

Weeshuisstraat 1A , 8400 Oostende
059-73 15 58

Open van dinsdag  tot zondag, 9H-18H
Vrijdag open tot 22H

Gratis WIFI

2 comments

  1. tof adresje ! net op de hoek waar mn marrainetje woont , ze is alvast grote fan ! Tof initiatief van volgens marraine heel sympathieke mensen 😉

    1. Heel sympathiek, Els! Ze willen echt de buurt betrekken en samenbrengen. Gedurfd om er iets op te richten maar voortrekkers zijn altijd nodig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.