LIFESTYLE

WOMEN TALK |Véronique MISSEGHERS & Hélène FRANSEN

 

image

Oostende bruist van het ondernemerschap, en dat laat zich extra voelen tijdens de zomermaanden. Véronique Misseghers en Hélène Fransen fleuren de dijk op met hun pop-up concept in Villa Francine, een prachtig beschermd herenhuis uit de belle époque met zicht op zee. Heerlijke strandaccessoires met een flinke dosis #loveoostende én een hommage aan Jane Birkin en Serge Gainsbourg.

The seventh WOMEN TALK is held close to home. Two womenentrepreneurs join forces to express their Ostend city love in a very special unique and fashionable way. Launching their pop-up label in a beautiful art-deco beach house named Villa Francine.  (Please submit to Google Translate for the full read)

Villa Francine Pop-up Store Oostende verslag Mom runs the City
© Villa Francine

Beide dames zijn echte momtrepreneurs. Véronique is vastgoedmakelaar en runt Agence Lecomte. Ze heeft een voorliefde voor alles wat beschermd erfgoed is en beschouwt het renoveren van geklasseerde panden als haar grootste passie. Zij werd verliefd op Villa Francine, en zal het gebouw binnenkort in haar authenticiteit restaureren.

Hélène Fransen is de sterke vrouw achter het razend populaire kindertassenlabel Jeune Premier. In 2012 kreeg ze zoveel bijval op een eigen ontworpen boekentas voor zoonlief, dat ze met haar man besloot hiermee verder te gaan. Vandaag zijn de originele backpacks bekend tot in Zuid-Korea en gingen er maar liefst 40.000 exemplaren over de toonbank.

BRAINSTORM OP DE ACHTERBANK

Op terugreis van vakantie met Hélène viel het idee binnen bij Véronique om -in afwachting van de restauratiewerken in haar geliefd pand – iets te doen om het gebouw open te stellen voor het publiek. Om dit prachtig stukje erfgoed terug te laten schitteren. Na een zes uur durende autobabbel ontstond het zomerse pop-up concept met beachwear.
De inspiratie voor het design vond het duo bij Villa Francine zelf. De volledige collectie is gebaseerd op de illustratie van de authentieke ‘Bloch & Fils’ tegeltjes: bloemen, bladranken en meeuwen die je van op de dijk kan bewonderen.

Villa Francine Pop-up Oostende verslag Mom Runs the City
De tegelillustratie op het buitenterras van Bloch & Fils  uit 1880 diende als inspiratie.

Een extra accent vonden ze in hun gemeenschappelijke liefde voor de muziek van Serge Gainsbourg, die dit jaar 25 jaar geleden overleed. Serges grote liefde, icoon Jane Birkin, kwam meermaals naar Oostende. Vandaar ook het opschrift ‘Je t’aime, Jane’ op alle items.

Villa Francine Pop-up store Oostende verslag Mom Runs The City, Gainsbourg, Jane Birkin
Hommage aan de Franse chansonnier Gainsbourg en zijn muze jane Birkin.

POP-UP STORE

Véronique en Hélène openden de deuren van Villa Francine aan de start van de zomervakantie. Een echte must-do als je in de Stad aan Zee bent, wat mij betreft. Je krijgt er niet alleen een unieke kans om binnen te kijken in een authentiek belle- époquehuis met zicht op zee. De strandcollectie ademt originaliteit en liefde voor Oostende uit.

Villa Francine Pop-up Store Oostende verslag Mom runs the City
© Villa Francine

Je vindt er witte T-shirts, roze en muntgroene sweaters, poncho’s voor kids, handdoeken en strandtassen. Als verfrissing dachten de dames ook aan een gepersonaliseerd ‘Take me to the beach’ rosé-wijntje die je gekoeld kan afhalen. Ideaal voor een geïmproviseerd aperitief op het strand.

Villa Francine Pop-up store Oostende verslag Mom runs The City, wijn
De rosé staat klaar in een gekoeld tasje voor het strandaperitief.
Villa Francine Oostende Pop-up verslag Mom Runs The City
Andere items los van de eigen collectie te vinden.

Verder nog fashion van Julia June en Bitch Please, interieuritems van Anouk Taeymans en het Oostendse Entrepôt Lafayette, Kelim kussens en handige opbergzakken voor de kleinsten met flamingo’s en ankers van Play and Go.

Vastgoed lelijk en saai aan de kust? Dit creatief, vrouwelijk team bewijst met hun fashion sense het tegendeel!

VILLA FRANCINE POP-UP STORE

Albert I Promenade 88, Oostende
Nog tot 15 september, elke dag open van 10H30 tot 19H

FACEBOOK * INSTAGRAM

Pics stated © Villa Francine Pop-Up

Not Stated Pics/ Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: