BLOG TRIPS

STAYCATION TRIPS met KLEUTERS

#loveoostende Mom Runs The City

Gelukkig is de zon er toch nog doorgekomen afgelopen week. Voor wie aan de kust vertoeft, is een stranduitje een must. Wij delen voor de eerste keer dit jaar een strandcabine met vrienden, dus vanaf dat het zonnetje uitzit, verhuizen we naar onze zeehut. Timon is een echte beachboy, en even zot van de zee als zijn papa.
Maar wat doe je als het weer tegenzit zoals enkele dagen geleden? Inspiratie nodig voor trips met kleuters tijdens jouw kustverblijf, lees dan zeker volgende tips.

Bezoek een kinderboerderij

Kleuters en beestjes, altijd een goede zet. Leerzaam, actief moment in de buitenlucht. Een low-budget uitstapje dat je kleinste vol verwondering brengt.

– Wij trokken deze week naar De Lenspolder in NIEUWPOORT. Een erf met boerderijdieren, rondscharrelend pluimvee, een vijver met eenden en een vlindertuin. Op dinsdag -en donderdagnamiddag kan je uk er leren broodbakken en op woensdagvoormiddag trekt de boer op stap met de kleinsten. Activiteiten op voorhand te reserveren aan 1,5 euro.

 • Ingang: gratis
 • Adres: Elf Juliwijk 6A, Nieuwpoort

 

– In OOSTENDE vind je De Lange Schuur, een mooie boerderij nabij het krekengebied, met cafetaria, terras en speelzone.

 • Ingang: gratis
 • Adres: Stuiverstraat 599, Oostende

Kinderboerderij blog De Lange Schuur

– In MIDDELKERKE tref je Lettenhof, een ambachtelijke kinderboerderij waar de trekpaarden centraal staan.  Er is een smederij, zonneterras en buitenspeelzone. Maar het allerleukste tijdens de zomer zijn de ritjes  met kar speciaal voor de kinderen getrokken door een prachtig Belgisch boerenpaard.

 • Ingang: gratis
 • Adres:Vaartdijk Noord 65B, 8433 Middelkerke

– Maar mijn absolute favoriet is ‘t KAKELEND KIPPENMUSEUM in KEIEM (Diksmuide).

Kakelend Kippenmuseum kinderboerderij Keiem

Een alternatieve kinderboerderij met wandelpark. Je vindt er meer dan enkel boerderijdieren: chinchilla’s, een zebra-ezel, dromedaris, struisvogel, kangoeroe … Het ontdekken waard. Ik schreef er eerder al een stukje over, hier.

 • Ingang: 5 euro pp., onder de 1,10M gratis
 • Adres: Wittepoortstraat 25, 8600 Keiem

Naar het circus

Het leven zoals het is… Bumba in het echt!

Sinds deze week kan je de circustent en vrachtwagens van Circus Barones in MIDDELKERKE terugvinden. Voor mij was het een eeuwigheid geleden, en voor Timon zijn tweede keer. De eerste keer bleek hij nog iets te jong maar nu was hij een en al aandacht en dat anderhalf uur! Zoek dus zeker eens naar een rondreizend circus bij jou in de buurt. Ze worden schaarser en dergelijk nostalgisch entertainment mag niet verloren gaan, vind ik!

Circus Barones Mom Runs The City
Clowns Ronny en Patatje nemen je tijdens de show mee naar het circus van hun dromen.

Met een grote zak popcorn erbij liet hij zich verwonderen door acrobaten en jongleurs, een koorddanseres, gehoorzame kamelen, fiere paarden, dartele lama’s en dansende honden. Maar het waren vooral de clowns Ronny en Patatje die hem aan het schaterlachen brachten.

Outdoor speelvertier

– Samen met een vriendin en haar dochter namen we de kusttram richting KOKSIJDE. De mama’s wilden  de nieuwe vintage pop-up brasserie Edison uitproberen van de broers Florizoone. Wie DE klassiekers op een voortreffelijke, artisanale manier wil proeven, moet hier zijn. Voor groot en klein, vingerlikkend smullen van zelfgemaakte garnaalkroketjes, stoverij, handgesneden steak tartare, tomaat garnaal en verse frietjes in ossevet. En hun ijs draaien ze zelf!

Brasserie Edison Koksijde Stoverij food

Buikjevol zaten de kids vol adrenaline, dus streken we neer op Beachvillage.

Beachvillage speeltuin strand Koksijde
Een kinderparadijs op het strand met springkastelen, klimtoestellen en trampolines.
Inkom is prijzig, naar mijn mening. Maar de kinderen waren er hun energie kwijt. En de toestellen zijn nieuw en in prima staat. Er vlak naast is ook een beach bar om uit te blazen.

 • Ingang: 4 euro per half uur, 6 euro per uur, 8 euro voor anderhalf uur
 • Adres: Zeedijk/ Zavelplein, Koksijde

– In eigen stad breng ik graag tijd door in het Maria Hendrikapark, Oostendes groene long. Ik ga er vaak lopen maar met het gezin is het er ook rustig wandelen, fietsen en genieten. In het recreatiegedeelte Koninginnehof is een restaurant gelegen met een groot zonneterras.

Koninginnehof Oostende speeltuin

Vlakbij vind je een omheind speeldomein, een go-cart circuit en een minigolfterrein. Bij mooi weer kan je een pedalo, kayak of bootje huren. Opties genoeg dus wanneer het net geen strandweer blijkt te zijn.

 • Ingang speeltuin: 3 euro per dag; Roeibootje: 8 euro (45 min.); Gocart: 5 euro; Combi. speeltuin / gocart (30 min.): 5 euro
 • Adres: Koninginnehof, Oostende

WISH LIST

De zomervakantie is nog lang niet voorbij en ik kijk al uit naar volgende evenementen op ons verlanglijstje. Voor praktische details, kan je klikken op het event.

– 15 juli- 24 juli: GENTSE FEESTEN op kindermaat: Gentopia/ Beestenboel/ kermis op de Vrijdagsmarkt/ kindertheater/ …

– 15 juli- 25 juli:  STRIPFESTIVAL MIDDELKERKE

– 16 juli – 28 augustus: 3D WORLD MAGIC FUN -OOSTENDE

– 30 juli – 6 augustus:  THEATER AAN ZEE FAMILIEPARK,  LEOPOLDPARK OOSTENDE

– 7 augustus: TOOG -EN TAFELHAPPENING MET BK LEVENDE STANDBEELDEN, OOSTENDE

– 10 – 16 augustus: PAULUSFEESTEN kinderprogramma, OOSTENDE

– nog tot 25 september: THEE MET VLINDERS, DUINBERGEN

– nog tot 28 augustus: CLICS KOKSIJDE 

-nog tot 9 september: ZANDSCULPTURENFESTIVAL , OOSTENDE

 

En jij? Wat ben jij nog van plan met je pagadder(s)? Heb je zelf nog een leuke plek of event in gedachten om te delen? Laat maar weten!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: