BLOG PERSONAL TRIPS

OOSTENDE zomert | DINOS ALIVE

Dino Alive Kursaal Oostende

Zaterdag was ik met Timon uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de Dinos Alive expo in het Kursaal Oostende! We durfden het aan, en het verslagje lees je hier.

Weer of geen weer, het zomert in Oostende. Massa’s evenementen in eigen stad, een uitdaging om zoveel mogelijk mee te pikken. Als mama trekken de kindvriendelijke events me in het bijzonder aan. Timon is ondertussen 3 en hij vindt het ontzettend leuk om ‘op uitstap’ te gaan. Het eerste event dat we bezochten, kwam er dankzij een invitatie van Toerisme Oostende. Ik had hem goed op voorhand verteld over ons toekomstig uitje en al enkele dagen voordien was het van ‘Wanneer gaan we naar de echte dino’s?’ en ‘Zullen ze bijten?’. Neen jong, deze zijn heel lief. 🙂

Dinos Alive neemt je mee op tijdreis en katapulteert je miljoenen jaren terug naar de periode waar de dinosaurussen over het land heersten. Een groot stuk van het Kursaal is ingepalmd door de gigantische landdieren. Je wandelt er naast bekende maar ook minder bekende dino’s. Kom je in de buurt, dan brullen ze je toe en bewegen ze. En voor de echte liefhebbers staat er bij elke verschillende dino een informatiebord met weetjes over de soort.

Dino Alive Kursaal Oostende
Timon was onder de indruk van de ‘Stekosaurus’ waar hij op mocht zitten. Die had hij namelijk al op televisie gezien!
Dino Alive Kursaal Oostende, T-rex
De T-Rex met de lange tanden brulde hij spontaan toe.
Dino Alive Kursaal Oostende dinosaurusei
Ook bij de grote eieren bleef hij een tijd stilstaan. Hij hoopte zo hard dat ze gingen openbreken.

Maar zijn absolute favoriet was toch de imposante Langnek of Omeisaurus die je bij het binnenkomen kan bewonderen.
-‘Kijk, mama, zo’n lange staart’ terwijl hij zijn uiteinde vastnam.
-‘Euh, niet aankomen, schat!’ Het leven met een enthousiaste driejarige, ogen op uw derrière moet je hebben.

Dino Alive Kursaal Oostende Langnek
Wat een verwelkoming aan de ingang!

Er is ook gedacht aan een interactieve zone voor jong en oud. Ik vond de 3D-ervaring plezant, je kijkt door een donkere bril en bevind je plots in Jurassic Park waar de dino’s gevaarlijk dicht op je af komen. Timon wilde de bril niet uitproberen maar leefde zich in de kinderhoek vollenbak uit. Vooral het racen tegen de dino bleef hij maar herhalen. Kids kunnen er ook graven naar botten in een grote zandbak of een dinoprent kleuren.

Dino Alive Kursaal Oostende dinosaurus
Heen en weer rennen om de dino bij te benen.

Mijn mening. Er is gedacht aan de beleving voor de allerkleinsten. Timon waande zich echt in Dinoland. Minpunt voor een zomers event, het is binnen. Maar door ons wisselvallig Belgisch klimaat hoeven we daar echt niet over te vallen. (knipoog)

Praktisch

Ook jij kan de dino’s een bezoekje brengen tot en met 4 september. Meer info via dinosalive.be.

++ GIVE-AWAY ++

Ik mag 2 familietickets voor vier personen (2volw./ 2kids) weggeven. Hoe deelnemen?
– Like mijn  Facebook -pagina of volg  me via Instagram / Twitter.
– Laat hieronder een berichtje achter waarom dit uitstapje op jullie lijf is geschreven.

Deelnemen kan tot en met vrijdagavond 8 juli. Zaterdag maak ik de winnaar bekend.
Toevoeging artikel:
9 juli 2016:
Proficiat aan S. Vermaut en Sarah Van Oostende! Jullie winnen de wildcard voor het DINOS ALIVE event in Oostende. Ik wens jullie heel veel plezier!
Bedankt aan alle deelnemers, jullie waren talrijk en allen even enthousiast.

 

 

30 reacties

 1. oh super , ik doe mee met je wedstrijd ! Victor vindt dino’s ook de max en ook Louise heeft nergens schrik van. Midden juli komen ze terug van een lange zomertijd bij hun papa. Ze zouden het een super verrassing vinden mochten ze dit uitstapje winnen !

 2. Binnen een 2tal weken wordt mijn metekind Wobbe 7 jaar en hoe kan het ook anders, hij is helemaal weg van dino’s, bijna niets kan hem meer boeien dan dat. Zo’n uitstap zou geweldig zijn om dan tegen zijn zus te stoefen welke geleerde namen hij al kent van dino’s

 3. Omdat mijn ondertussen bijna 4-jarig mannetje Georges al 3 jaar full-time verzot is op dino’s. (Het gaat tot op zijn onderbroek. 😉 ) En omdat hij na het museum voor natuurwetenschappen het wel jammer vond dat alle dino’s daar ‘dood’ zijn, zou het volledig zijn jaar maken als hij tussen de ‘levende’ dino’s mag lopen!

 4. Waaw, ons bezoek staat al ingepland, dus fingers crossed voor het family ticket! Heerlijk zulke uitstapjes in eigen streek. De kids kijken er al reikhalzend naar uit! Mooie foto’s trouwens!

 5. Wat een geweldig gebaar. Mijn zoontje wordt nu vijf jaar. Voor zijn verjaardag krijgt hij een dinokamer. Hierdoor gaat hij eerst een weekendje naar zijn meter. Zo weet hij niet dat hij een eigen dinokamer krijgt. Hij is al sinds zijn tweede verzot van dinos. We dachten dat het een kleine fase was, zoals de meeste jongens. Terwijl andere kindjes met treintjes spelen of met blokjes is hij alleen maar bezig met zijn dinos. Nu drie jaar later is hij een wandelende dino woordenboek. ook bij ons staat de daguitspa gepland naar het Kursaal Oostende. Maar het zou wel super zijn om hem te mogen verrassen dankzij jullie. MVg De mama van Mylo

 6. Wauw zou fantatstisch zijn voor men 2stoere dochters van 7en5jaar. Hebben nog geen uitstapjes gepland deze zomer door de vele verbouwings werken dus deze fantastische activiteit zien wij zeker zitten
  Sarah wim silke senna

 7. We zouden graag winnen omdat mijn zoontjes van 5,5 en bijna 3 helemaal in de ban zijn van dinos.
  We gaan zowieso deze zomer dus zou leuk zijn moesten we winnen.

 8. Ziet er mee een vree toffe en leuke activiteit uit om samen met mijn 2 neefjes van 4 en 6 te doen als het weer wat minder is. Merci voor de tip en eventuele gratis tickets 😉

 9. Oh ja! Graag! Wat ziet dit er leuk uit…. En nee hoor, ik heb geen stoere jongens in huis… Wel 2 stoere meiden die dino’s de max vinden! 👭… Ze zouden dit geweldig vinden!
  De vakantie duurt nog even, dus een leuk uitstapje, daar zou ik ze graag gelukkig mee maken! Van een leuke verrassing gesproken 👍🏻!

 10. Omdat seppetje super zot is van de dino’s …, heeft een mooie verzameling op zijn kamer staan en zou ze graag eens in het “echt” zien 😊😉

 11. Onze kleine jongen van 5 gaat eind juli voor de 1ste keer een weekje logeren bij opa in Gistel, inderdaad dichtbij ’t Zeetje. Voorlopig heb ik er niet zo’n goed oog in, wat vooral door het kwakkelweer komt (en de wankele wi-fi bij opa). Aangezien die arme man nog niet goed beseft hoe je 7 * 12 uren moet vullen met een kleuter, zou dit misschien een welkome tip zijn 🙂 We hebben het dinomuseum in Brussel al bezocht, maar in die dino’s zat er niet meer zo veel leven en lawaai. ’n Ticketje richting Dinoland zou ons allemaal blij maken! Je leuke verslag geeft alleszins al goesting!

 12. Ik heb hier 2 kleine dino zotjes…. Ze zijn bezeten van dino s
  Speelgoed, kleren, eetgerief
  Een uitstapje met levensechte dino s zou dan ook super welkom zijn
  👍👍 duimen maar dat we bij de gelukkige zitten

 13. Oh wauw! Mijn driejarige had op school een dino-project en was zó teleurgesteld toen we naar het Dinomuseum (Natuurhistorisch museum) gingen met de klas en er geen échte dino’s waren, alleen maar skeletten… Dit gaat hij echt super-kei-vet-cool vinden (zoals hij dat nu zelf zegt). Zelfs als we geen tickets winnen staat dit op het programma. Heel leuk verslag trouwens, we hadden meteen zin om tickets te boeken 🙂

  keep up the running!

 14. Zou heel leuk zijn voor mijn 4-jarig zoontje die op school de dino’s van dichtbij gevolgd heeft en natuurlijk ook voor mijn 2-jarig dochtertje… zij zal het misschien wel op afstand bekijken 😉
  Heel leuk en vlot verslag om te lezen! Super!
  👍👍👍👍👍👍👍👍

 15. Wauw dit zou super zijn voor me 2stoere meiden van 5en7. Deze vakantie staan er door verbouwingen geen leuke vakantie of uitstapjes gepland dus dit zou een super leuke ontspanning zijn voor men meiden

 16. Ik twijfel soms of Tomas niet uit een Dinosaurusei is gekomen 😂.
  Hij is zo verzot op Dino’s. Hij doet deze week een Dinosauruskamp, omdat mama en papa nog moeten werken, maar zodra onze vakantie start plannen we ook enkele uitstapjes. Het zou super zijn dat hij alles wat hij heeft geleerd op het dinokamp nog eens zou kunnen bewonderen in het echt!
  Je zou er hier een bijna 5 jarig jongentje superblij mee maken!
  Fingers crossed
  Groetjes
  Sarah, mama van Tomas

 17. Dit bezoekje staat sowieso al ingepland, Vic (5 jaar) maakt momenteel zelf fossielen, in gips, en steekt zelf skeletten in elkaar met de doe-het-zelf set ‘Dinosauruswereld’ en de hulp van mama 😉 die als leerkracht wetenschappen dit ook super leuk vind :).

 18. O lijkt me echt helemaal geweldig! Zag al eerder iets voorbij komen over dit evenement. Wel heel leuk om er zo een reactie van een moeder over te lezen. Heb 2 zonen van 4 (wordt half augustus 5) en 6 jaar. Die zijn allebei dino gek. Zouden graag de kaartjes winnen. Zou een super uitstapje zijn voor de verjaardag van de jongste! (en ook papa en mama zouden het erg leuk vinden 😉 )

 19. Leuk verslagje! Mijn kinderen zouden het helemaal te gek vinden. Eerlijk? Wij ook 😉. Een stoere verrassingstussenstop voor onze fietstocht die gepland staat voor mijn verjaardag 😊.

 20. Mijn dochtertjes zijn helemaal gek van dino’s, jammer genoeg is het voor ons niet altijd mogelijk om uitstapjes te maken en dit zou een dagje zee helemaal compleet maken

 21. Onze Thor – stoere kerel van 4 – zou maar al te graag de dino’s in levende lijve ontmoeten!!! En dat in combinatie met een dagje zon ☀ , zee 🌊 en strand 🐟 in het hippe Oostende!!

 22. Zou een ideaal verjaardagsgeschenk zijn voor m’n kleinzoontje die op 17/7 9 jaar wordt, ook z’n zusje speelt veel met de dino’s en zou ze graag eens in ’t “echt” zien. Nu maar duimen zodat oma en opa samen met de kleinkindjes op uitstap kunnen. Tof initiatief!

 23. Oh, zo tof! Een ideaal “plan b” om even af te koelen met al die hittegolven 😅 Met een kleine baby van twee maanden zoeken we het deze zomer niet te ver… een fijn uitstapje voor de groep zussen van vijf en drie dus! Bedankt voor de tip!

 24. Om te beginnen, de expo gaat door in Oostende. Need I say more? En dan nog, zelfs zonder dit soort TOPexpo, komen wij zot graag naar de Koningin der Badsteden.
  Maar als er dan ook nog zo’n Expo vol nostalgie-naar-ancient-times (yep, naar onze jonge jaren) doorgaat in Oostende, dan pakken wij meteen onze picknickmand in in de hoop er -misschien wel met en dankzij deze free tickets- nog sneller te stranden.

  We duimen.
  We durven dromen.

 25. Hallo,
  Wij zijn nieuwe bewoners van Oostende en hebben onlangs een nieuw appartement op wandelafstand van het Kursaal.
  We houden ervan om er iets te eten/drinken en evenementen te bezoeken.
  De expo rond dino’s staat ook op ons to-do lijstje.

  Groeten,

  Greta Passchyn

 26. Enkele weken geleden leerde mijn kleinzoon in het eerste leerjaar tijdens de themaweek over dinosaurussen.
  Hij was er helemaal ‘weg van’.
  Hij zou het geweldig vinden om naar de expo te gaan en nog meer indrukken op te doen.

 27. Binnenkort zijn wij een week op vakantie in Oostende.
  We waren al van plan om deze expo te bezoeken, zeker als dit weer blijft aanhouden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: