BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #7 |KAREN GEYSEN

MOMS RUN THE CITY Karen uit Mol loopprofiel

In MOL liep ik met naamgenootje, mama KAREN. Deze snelle gazelle runt haar eigen architectenbureau en combineert haar gezinsleven met heel veel lopen. De sympathieke marathonmama toont me haar favoriete loopplek, de bosrijke omgeving rond de Molse Meren. Een eerste keer voor mij, puur genieten.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Karen Geysen (33j)

  • Woont in Mol.
  • Samen met Reinhoud, 2 kids/ een jongen (3,5j) en een meisje (1,5j).
  • Architecte (Geysen Architecture bvba).
  • Wat ze het liefste doet? Tijd doorbrengen met haar vriend en kindjes, lopen en winkelen.
  • Leuk weetje? 2 jaar geleden liep ze niet meer dan 10km.  Nu is 10km een minimum en heeft ze 2 marathons gelopen.

Waarom koos je deze loop? Ik hou van de natuur en de rust die het me geeft. 

MOMS RUN THE CITY Karen uit Mol loopprofiel

Wanneer ben je beginnen lopen? Ik loop al heel lang, maar liep nooit meer dan 10km.  Tijdens en tussen de bevallingen stond het lopen op een laag pitje. Na de bevalling van de jongste ben ik terug meer en meer beginnen lopen en ben ik beginnen trainen voor mijn eerste marathon.

Wat betekent lopen voor jou? Even ontsnappen van de dagelijkse drukte en qualitytime met mijn loopbuddies.

Veel aan sport gedaan in je kindertijd?  Als ik klein was heb ik op hoog niveau aan ritmische gymnastiek gedaan.  Ik heb in het middelbaar ook Sport-Wetenschappen gestudeerd. Sporten is dus altijd een deel van mijn leven geweest.

MOMS RUN THE CITY Karen uit Mol loopprofiel

Doe je mee aan loopwedstrijden? Heel graag. Ik probeer een beetje variatie te zoeken in de wedstrijden.  Een snelle 10km, een halve of hele marathon.  Ik heb vorig jaar de marathon in Eindhoven gelopen en dit jaar de marathon van Antwerpen.  Verder deed ik ook nog de Urban Trail in Antwerpen en liep ik de 25km op de erg warme Great Breweries Run in Puurs. Binnenkort neem ik deel aan de trailrun Dwars door Kasterlee (21 juli). Er zullen er hoogstwaarschijnlijk nog volgen maar die zijn nog niet ingepland.

Heb je ooit last van loopdipjes? Eigenlijk tot nu toe nog niet.  Enkel bij regenweer, dan zal ik eerder de loopband verkiezen.

Ben je blessuregevoelig?
Nee.  Enkel mijn rug speelt me heel soms wel eens parten maar eerder door wat ik doe in het dagelijkse leven dan tijdens of na het lopen.

Bijzondere voedingsgewoontes? Ik probeer gewoon altijd zo gezond mogelijk te eten. Als je veel sport, heb je daar alle baat bij. Bij lange lopen zorg ik dat ik tijdens het lopen voldoende gels meeheb. Na een intensieve loop drink ik meestal een recovery shake.  En in aanloop naar een marathon drink ik wel eens rode bietensap en stapel ik de laatste dagen koolhydraten. Heb je ooit last van loopdipjes? Eigenlijk tot nu toe nog niet.  Enkel bij regenweer, dan zal ik eerder de loopband verkiezen. Ben je blessuregevoelig? Nee.  Enkel mijn rug speelt me heel soms wel eens parten maar eerder door wat ik doe in het dagelijkse leven dan tijdens of na het lopen.

Bijzondere voedingsgewoontes?
Ik probeer gewoon altijd zo gezond mogelijk te eten. Als je veel sport, heb je daar alle baat bij. Bij lange lopen zorg ik dat ik tijdens het lopen voldoende gels meeheb. Na een intensieve loop drink ik meestal een recovery shake.  En in aanloop naar een marathon drink ik wel eens rode bietensap en stapel ik de laatste dagen koolhydraten.

Gebruik je ‘gadgets’? Ik loop met een Polar M400 horloge en synchroniseer dit met mijn computer zodat ik mijn lopen kan bijhouden.

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Altijd als ik alleen loop. Hot op mijn looplijst momenteel: Dua Lipa – Be the one/ Lost Frequencies – Reality/ Maître Gims – Est-ce que tu m’aimes?/ Bakermat – One day/ Klingande – Jubel.

 

MOMS RUN THE CITY Karen loopt met mij in Mol
Even genieten aan een van de Molse meren.

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ? Ik heb geen voorkeur voor een schoenenmerk maar laat me professioneel begeleiden bij Runners Lab om een geschikt paar te vinden.  Momenteel loop ik met New Balance en heb ik nog een 2e licht paar van Nike voor de snelle lopen.  Voor kleding heb ik wel een voorkeur voor Nike, omdat ze heel goed zitten en ook gewoon mooi zijn.

MOMS RUN THE CITY Karen loopt met mij in Mol
De natuur kan zo schoon zijn!

Loop je het liefst alleen of in groep? Beiden.Ik kan er van genieten om een uurtje alleen te lopen en even aan niets te denken. Mijn lange lopen (meer als 15km) doe ik wel liever met een vriendin.  Zo kunnen we al lopend bijkletsen en gaat de tijd heel snel voorbij.

Wat is je favoriete afstand en waarom? Ik loop eigenlijk alles wel graag met een minimum van 10km.  Als ik in aanloop naar de marathon een duurloop van 35km moet doen, kan ik er echt naar uitkijken om dit samen met een vriendin te doen.  Maar ook een uurtje mijn hoofd leegmaken en 12km lopen vind ik heel leuk.

Looproutine? Ik probeer altijd wel een schema te volgen naar de volgende loopwedstrijd toe.  Mijn vriend stelt dit schema voor mij op want dit is zijn job.  Via zijn zaak Foodlab, begeleidt hij mensen in sport en (sport)voeding.  Ik heb dus het geluk om bij de bron te zitten. Ik word goed begeleid. (lacht)
Meestal loop ik 3x in de week waarvan 1 tempoloop, 1x versnellingen en 1 lange duurloop.  Als het kan probeer ik wel eens een 4e keer te lopen maar dit is meestal niet haalbaar.

MOMS RUN THE CITY Karen loopt met mij in Mol

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en  het lopen? Aangezien mijn vriend ook heel veel loopt en fietst, hebben wij een heel strakke planning en lopen we vaak als de kindjes in bed zitten of om de beurt in het weekend.  Aangezien ik thuis werk, kan ik gaan lopen wanneer ik wil en ga ik dus soms ook wel eens door de dag lopen.

Heb je nog concrete loopdoelen op je lijst dit jaar? Mijn PR verbreken op de 10km.

MOMS RUN THE CITY Karen uit Mol loopprofiel

Bucketlist naar lopen toe?  Niet specifiek maar ik wil wel graag jaarlijks een marathon lopen en mijn tijd telkens verbeteren.  De eerste heb ik gelopen op 3u56 en de 2e op 3u48.  Als ik er telkens 8 minuten kan afdoen, zal ik super tevreden zijn.

Welke gouden tip(s) wil jij nog meegeven?
Als je een bepaald doel voor ogen hebt, zorg dan dat je goed begeleid wordt.  Door een goed schema, afwisselende trainingen en voldoende rust zal je blessurevrij en goed getraind aan het doel kunnen deelnemen. En probeer een vriendin te overtuigen om mee te trainen voor eenzelfde doel. Zo kan je elkaar motiveren en samen trainen wat het alleen maar leuker maakt.

MOMS RUN THE CITY Karen loopt met mij in Mol

HOTSPOT / SAS 6

Sas VI, 2400 Mol

Karen tipt me SAS 6 gelegen aan het kanaal Bocholt-Herentals. Een cafeetje aan het water, in trek bij fietsers en wandelaars. Je kan er ook iets eten: van broodjes tot spaghetti, van chili con carne tot Thaise suggesties. Maar ze hebben ook homemade pie!
Die dag was het stralend weer, dus zaten we op het gezellige terras. Het was al voorbij 3 uur in de namiddag wanneer we stopten met lopen. Die chocoladetaart als beloning heeft ons bijzonder gesmaakt. Tip voor wie ook eens naar daar gaat: de verse muntthee is een aanrader!

Op stap met MOMS RUN THE CITY Karen in SAS 6
Het groen van de bomen verbergt het leuke cafeetje met de grappige menukaart. Drinks with a very young Prince (RIP).

Voor wie de route wil lopen/ wandelen:

RUNKEEPER Route MOMS RUN THE CITY in Mol
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4371182

Prachtige bosrijke route. Mama Karen neemt me mee naar de omgeving van de Molse Meren. Startplaats is het kruispunt van de Postelsesteenweg en de Zilvermeerlaan. We lopen direct het bos in. We maken een boog rond het water om dan in de Waterstraat langs het kanaal Bocholt-Herentals te rennen. (Fietsknooppunt 75 Antwerpse Kempen) Aan het Natuurpuntplakkaat ‘Geniet van dit stuk Natuur’ keren we terug het bos in richting startpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: