BLOG FRANKRIJK

GIRLS JUST WANT TO HAVE FUN ⎮GRASSE, SAINT-TROPEZ & CANNES

image

Als intro op dit reisverslagje, vergeef me als ik een beetje nostalgisch doe? Wat een zalig nummer van Cindy Lauper uit 1983, en kennen jullie de gelijknamige eighties movie? De toen nog onbekende Sarah Jessica Parker neemt als teenager deel aan een soort van ‘So You Think You Can Dance’-wedstrijd. Spontane flashback naar een onbezonnen pubertijd terwijl ik de foto’s van ons meidenweekend begin juni herbekijk.
Twee keer per jaar ga ik  met vriendinnen enkele dagen op stap, meestal een weekend zoals in november naar Rijsel. Maar begin juni reisden we naar het Zuiden van Frankrijk. Een viertal dagen ter plaatse, iets langer dus dan normaal. Deze keer waren we met zijn drietjes. M. is mijn maatje sinds de kleuterklas en F. ken ik al van in het middelbaar. Long time friends. Het is niet dat we elkaar tussendoor niet zien, maar eens een paar dagen onder vrouwen alleen is toch anders dan een avondje bijkletsen. Die paar uur onder mekaar is soms net niet genoeg om de werkbesognes te vergeten of het mama zijn van je af te schudden. Heb je dat soms niet? Dat gevoel dat je eens wil ontsnappen uit je dagelijkse leven. En terugkeren naar een tijd van toen je nog van niks wist. Waar je gewoon uitkeek naar die eindeloze zomervakantie met vriendinnen.

Wel, die vrouwenretreats blijken de perfecte remedie tegen dergelijke emo-nostalgische sh*t. Verwacht geen losgebroken, zotte wijven op zo’n uitje. We zijn van het rustigere type (geworden) (knipoog) en waarderen de tijd die we met elkaar door kunnen brengen.

I want to be the one to walk in the sun! Oh girls, just want to have fun. 

Dus, off to Saint-Tropez!

13579044_10207999388037333_1480488381_n

Wat deden we ?

Dag 1: We huurden een autootje bij aankomst in Nice en reden naar ons vakantieadres in Sainte-Maxime. Het was al laat, waardoor we de volgende dag wat trager op gang kwamen. Tegen de middag ontbeten we en gingen we inkopen doen. Nadien het betere vakantiewerk: zonnebaden, aperitieven, indutten, lachen en luieren.

image

’s Avonds verkenning van Sainte-Maxime en gezellig eten in La Crevette. Een bekend cafeetje in de oude stad waar ze Jupiler tappen. Kans is dus groot dat je er andere Belgen tegenkomt zoals bij ons het geval was. En het waren er dan nog van Oostende.TYPISCH! De nieuwe uitbaters investeerden nog maar net in een prachtige open keuken waardoor je er nu naast aperitieven ook lekker kan eten.

13578867_10207999388237338_1331176929_n

Dag 2: Grasse
De parfumstad van Frankrijk en extra bekend geworden door de roman ‘Het Parfum’ van Patrick Süskind. Over een jongen zonder lichaamsgeur maar met fenomenale reukzin die op een macabere manier de beste parfumeur ter wereld wil worden. Geweldig mooi maar triest verhaal.

13552759_10207999570521895_251014492_n

Grasse voelt nog altijd middeleeuws aan. We vergaten de tijd en liepen heerlijk verloren door de smalle steegjes en vele geweldige pleintjes. Na een late lunch reden we door naar Cannes. Dat hadden we misschien beter niet gedaan. Te druk naar ons goesting. Waardoor we meer in de file gestaan hebben dan wat anders.

13563342_10207999570361891_1625783082_n

We wandelden even over de verplichte Croisette, vergaapten ons aan de ramen van Vuitton, Hermes en Armani en besloten wijselijk terug te keren naar ons verblijf. Genieten van een zelfgemaakte spaghetti (teamwork) met een goed glas Franse rode wijn en een spelletje Rummikub om af te sluiten. Very glamourous! (knipoog)

Dag 3: Saint-Tropez. Oorspronkelijk een klein vissersdorp met een enorme aantrekkingskracht bij kunstschilders. Iets met het perfecte licht. Maar toen kwamen de Franse iconen zoals Brigitte Bardot, Louis de Funès en ‘les gendarmes’ die het dorp met zijn pittoreske haven mythische allures gaven.

Vandaag kan je er kuieren tussen de luxejachten en beaumonde. So we did! Het was een zaterdag, dus bezochten we ook nog eens de lokale markt op Place des Lices. Net dat weekend werden de Wereld Vespadagen gehouden. Geweldig tof om zien hoe het centrum ingepalmd werd door honderden vespa’s en liefhebbers. Best druk dus, maar te doen als je het vergelijkt met de gigadrukte tijdens juli en augustus.

’s Namiddags reden we door naar de stranden van Pampelonne richting Tahiti Beach. Een klassieker wat mij betreft. Wat doe je er? Lekker eten en strandliggen aan woekerprijzen maar vooral mensenkijken! Voor ons een groepje knappe Italiaanse vrouwen met 2 lokale dandy’s  die hen rijkelijk bedienden van rosé wijn en sensuele praat.

13576530_10207999301715175_869772594_n

Onze zonnebrillen deden hun dienst om het tafereel zo onopvallend mogelijk gade te slaan. In het begin leek het alsof er 2 vakantieliefdes in de maak waren, maar enkele uren later bleken de Italiaanse diva’s toch niet meer zo geïnteresseerd. Jammer voor de dandy’s natuurlijk maar voor ons super entertainment daar op het strand van Pampelonne.  Sea, Sex and Sun à la Serge Gainsbourg! Voor wie uit de lucht valt, check YOUTUBE hier. Jammer van de plotse regen, we hadden graag de (happy) ending gezien. (LOL)

Dag 4: Noppes, nada, niks.
Lekker uitslapen, ontbijt in de zon met verse botercroissants en een heerlijk stukje baguette! Wat zonnebaden en het zwembad induiken. Een keer ongestoord de Story, Flair en Goed Gevoel kunnen doornemen (de mama’s zullen direct begrijpen wat een luxe dat is).

Kokerellen en kletsen terwijl het hevig onweert en nadien een prachtige regenboog als goedmakertje krijgen. Ernaar staren met een rijkelijk gevuld glas witte wijn en beseffen hoe heerlijk de voorbije dagen alweer waren. Dankbaar voor de jarenlange vriendschap en het feit dat ik omringd word door loved ones die me deze nostalgia gunnen.

That’s all they really want
Some fun
When the working day is done
Girls–they want to have fun

image

 

2 reacties

    1. Port-Grimaud is klein en gezellig, ook de moeite om er te stoppen. En als je kan, neem de navette (bootje) van Sainte-Maxime naar Saint -Tropez. Bespaart je misschien wat fileleed, en bijzonder om zo de haven met zijn jachten binnen te varen. Veel plezier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: