LIFESTYLE

WOMEN TALK | YASMINE VAN CAENEGHEM

13401308_10207841531211011_1763249557_n

Mijn vrouwenonderonsje voor juni is opnieuw met een sportieve madam! Fitgirl Yasmine Van Caeneghem startte begin dit jaar met haar online activewear boutique. SWEATABILITY staat voor exclusieve, trendy workout gear voor de fitte man én vrouw. Een niet zo voor de hand liggende carrièremove voor de doctor in spe, maar waar het hart van vol is…

The sixth WOMEN TALK again lead me to another sporty lady. Yasmine Van Caeneghem started her webshop, SWEATABILITY,  in January of this year. Attractive & exclusive workout apparel for fit men and women. (Please submit to Google Translate for the full read)

Schermafbeelding 2016-06-09 om 15.23.51.png

Toen ik Sweatability spotte via sociale media, viel de elegante sportswear me onmiddellijk op. Geen reguliere sportbrands maar prachtige nichemerken van over heel de wereld. Na wat research bleek dat een jonge, actieve onderneemster uit mijn regio achter dit leuke sportboetiekconcept zit.

13390953_10207841743656322_1392200722_n

AANGESPOELD

Ik ontmoet Yasmine op een stralende dag in Oostende. Zelf woont ze in Oostduinkerke. Als Antwerpse verloor ze haar hart aan de kust. Evident dat we naar het strand trekken voor een leuke babbel en om enkele foto’s in te blikken.

“Van kleinsaf reisde ik met mijn ouders elk weekend naar zee. Ook tijdens mijn studies herhaalde ik dat ritueel. Na al die jaren had ik mijn sociaal leven in Oostduinkerke opgebouwd, dus bleef ik maar plakken,” lacht Yasmine.

13392969_10207841656014131_1632939100_n
Yasmine & de Jump Squat

Het is aan zee, dat ze met fitnessen en groepslessen begon. Gebeten door de sportmicrobe schoolde ze zich bij tot Les Mills Instructor. Voor een stevige Body Pump, BBB of Sixpack training moet je bij Yasmine (Fitness FitControl, De Panne) zijn.

“Ik ben niet van het frèle type. Deze workouts zijn ideaal want ze geven me een afgetraind, gespierd lichaam. Het nieuwe slank,” knipoogt Yasmine.

13400944_10207841656094133_900855349_n
Outfit: Top/ VIE ACTIVE – Broek/ L’URV

VAN SPORTCOACH TOT ONLINE SPORTS BOUTIQUE

Maar hoe kwam ze tot een webshop?

“Ik zat in het laatste jaar van mijn doctoraat Biomedische Wetenschappen, toen het idee begon te groeien. Ik ben een echte fashionista, volg de trends en kan best veel geld uitgeven aan mijn garderobe. Maar voor sportkleding vond ik echt nergens mijn goesting. Ik wissel graag af van outfit aangezien ik drie keer per week lesgeef. Alles wat ik vond,  was of te neutraal, te mainstream of met te aanwezige logo’s. Via sociale media leerde ik toffe buitenlandse merken kennen die op een modebewuste manier én aan topkwaliteit sportoutfits leveren.”

Toen Yasmine zocht waar ze die merken in België kon shoppen, ving ze bot. Geen enkele sportwinkel, geen enkele webshop waar ze terecht kon. Sweatability is ontstaan uit die oeverloze zoektocht. Yasmine ontdekte een gat in de Belgische markt en werkte haar idee verder uit. Ze besloot er voluit voor te gaan. Geen evidente keuze.

image

Yasmine werkte overdag aan haar doctoraat. Elke nog resterende vrije minuut na de sportles, besteedde ze aan Sweatability. Begin 2016 ging ze online met haar activewear boutiqueconcept. Haar business plan werd concreet.

Op haar webstek kan je kledij voor yoga en pilates, fitness en running tot zelfs lazy homewear shoppen. TRACK & BLISS uit L.A. staat voor edgy, high-end activewear. Absolutely in love met hun monochrome jungleprint! De bloemenprints van het Australische L’URV maken me instant happy en ’thumbs up’ voor hun broeken met hoge taille!

13435629_10207844057434165_258778678_n
Boven: TRACK & BLISS (L.A./ USA), Onder: L’URV (Australië)

UNDER THE SAME SUN uit Zweden brengt ecovriendelijke ensembles van gerecycleerd materiaal in zachte pastels. Voor neutrale basics die perfect blenden met je reguliere garderobe is er het Britse EVERY SECOND COUNTS.

13444517_10207881826738374_1490119687_n
Links: UNDER THE SAME SUN (Zweden), Rechts: EVERY SECOND COUNTS (U.K.)

Elk merk – en dat zijn er een pak meer dan mijn persoonlijke favorieten- is zorgvuldig door Yasmine gescreend op duurzame kwaliteit en originaliteit.

“Ik kies bewust voor een exclusief aanbod. Bij Sweatability shop je sportswear die je bijna nergens op de Belgische markt kunt vinden.”

HEALTHY POP-UP

Tijdens de zomermaanden gaat Sweatability ook offline.

image

In de tijdelijke boetiek in Oostduinkerke vind je naast alles van de website ook yogamatten, handgemaakte sporttassen van Agnes, hippe zonnebrillen van Optiek Devloo, en interessante lectuur zoals het Sportkookboek van Stephanie Scheirlinck. Zelfs het meubilair van Opsmuk is te koop.

image

Sweatability geeft je goesting om te sporten! Moeten we size zero hebben om dit te kunnen dragen?

Absoluut niet! Ik ben zelf atletisch gebouwd; ik heb brede schouders en een poep. Ik ben niet perfect maar voel me wel goed in mijn vel!

Yasmine wil iedereen aansteken met een positieve mindset. Veeg al die valse onzekerheden van tafel en wees trots op het lichaam dat je hebt, ook tijdens het sporten. Ze meent wat ze zegt, want ik mag van haar binnenkort een hele mooie give-away onder mijn sportieve volgers wegschenken.

Hou mijn website en social media dus in de gaten !  Let’s get sporty!

SWEATABILITY

FACEBOOK * INSTAGRAM

POP-UP SUMMER 16
Albert 1 laan 90 * Oostduinkerke
open in JUNI: DO/ VR/ ZAT/ ZON. van 11H-18H
JULI/ AUG: 7 op 7 van 11H-18H

popup11
© Sweatability

Pics stated © Sweatability
Pics sportswear © L’Urv, Under The Same Sun, Track & Bliss, Every Second Counts

Not Stated Pics/ Text © Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: