LIFESTYLE

WOMEN TALK | ANGéLIQUE DUPRé

13184570_10207641357246787_894555689_o
Logo © Little Black Bike + Foto © Silvie Bonne

 

In deze Women Talk trek ik de sportieve kaart en ontmoet ik sports entrepreneur Angélique Dupré. LITTLE BLACK BIKE is haar nieuwste project. Een eigen fietskledinglabel met oog voor comfort én esthetiek, ontworpen voor en door actieve vrouwen met modegevoel. Plaats van ontmoeting is Likebirds in Gent. In deze creatieve coworking space doet ze haar ambitieuze plan uit de doeken.

This WOMEN TALK leads me to Ghent for a talk with Angélique Dupré. She calls herself a passionate sports entrepreneur and she’s about to launch Little Black Bike.  Attractive & comfortable cycling apparel by and for sporty women with an eye for fashion .  (Please submit to Google Translate for the full read)

13199353_10207643226693522_114538916_o.jpg

Trendy fietskledij aan de vrouw brengen, dat doe je natuurlijk niet ‘out of the blue’. Angélique is altijd al een sportieve madam geweest. Ze heeft 14 jaar aan atletiek gedaan en volgde de opleiding Lichamelijke Opvoeding met postgraduaat Sportmanagement. Ook in haar omgeving is het al sport wat de klok slaat. Haar broer is nog profvoetballer geweest en ze is samen met profmountainbiker Kevin Van Hoovels met wie ze een dochtertje heeft.

“Ik wist al snel dat ik niet in het onderwijs zou stappen. Het evenementiële en het marketinggebeuren rond bepaalde sporten trok mij meer aan,” legt Angélique uit.

VAN DE FIETS NAAR EEN SPORT COMMUNITY

In 2006 ontdekte ze de koersfiets. Ze sloot zich aan bij een recreatieve wielerclub, als enige vrouw in een mannengezelschap. Tien jaar geleden was je als wielervrouw een unicum bij de amateurs, in tegenstelling tot vandaag waar vrouwen de weg naar de vélo gemakkelijker vinden.

collage-about-Angelique
© Angélique Dupré , Pics: Silvie Bonne

“Na een paar jaar fietsen tussen de mannen groeide het idee om iets te doen voor vrouwen die zoals ik graag aan sport doen, maar niet onmiddellijk iemand kennen in hun omgeving om het samen te doen.”

In 2009 richtte ze impulsief LADIES FUN SPORTS op. Wat begon als een vrouwenfietsclubje, groeide organisch uit tot een community voor sportieve vrouwen met focus op fietsen en lopen. “Sport & fun is een aanstekelijke combinatie. Vanuit LFS organiseer ik sportieve evenementen en fietsreizen waar vrouwen elkaar ontmoeten en hun sport kunnen beleven op een plezante manier zonder haantjesgedrag.”

12185289_1135548819806379_6977466011335460400_o
© Ladies Fun Sports

Ook online is LFS een sterk platform dat duizenden sportende vrouwen informeert over een happy en healthy lifestyle. Angélique werkt hiervoor samen met 7 gelijkgestemde gastblogsters.

STIJLVOL op de FIETS

“Toen ik begon met wielrennen, maakte het mij niet veel uit dat ik me moest uitdossen in een outfit met drukke print, foute kleurencombinatie en teveel sponsornamen.”

Met Ladies Fun Sports kozen we als vrouwelijk statement roze om in te bewegen.  Het is pas twee jaar geleden dat  Angélique op zoek ging naar een stijlvolle outfit voor op de fiets. Vrouwelijk en mooi tot in de details, van de sokken tot de helm. Dat bleek een grote uitdaging.

“Wie loopt, vindt de mooiste ensembles. Maar voor de dames op de fiets, is er bijna niks.”

Haar behoefte werd een idee, het idee mondde uit in een project genaamd LITTLE BLACK BIKE. Angélique bevroeg meer dan 800 actieve dames. Daaruit bleek dat ze niet alleen stond met haar wens er goed te willen uitzien op de fiets. Ze  besloot haar job als consultant opzij te zetten en er voluit voor te gaan. Volgende stap was het vinden van de juiste leveranciers, producenten, fotograaf en graficus. Een coach hielp haar om alles goed in kaart te brengen.

Vandaag is de eerste collectie klaar en is een nieuw Belgisch sportlabel geboren. Voor en door vrouwen. Feminien en comfortabel. Stijlvol en hip. Het sportieve antwoord op ‘de little black dress’.

11313040_1791970884355829_1728809253735181189_o
© Little Black Bike, Pic by Silvie Bonne

Angélique koos geen poppemiekes maar vier sterke vrouwen uit haar omgeving om als ambassadrices te fungeren. Fietsgek alle vier maar voor de rest erg verschillend. “Ik ontwierp de outfits met hen in mijn achterhoofd. Vandaar dat elk ontwerp naar hen is genoemd: Keen Katrien, Victorious Veerle, Charming Charlotte en Sparkling Sylvie.”

Wie hun verhaal wil lezen, kan hier met hen kennismaken.

Waar Ladies Fun Sports toevallig is ontstaan en eerder spontaan is gegroeid, wil Angélique met Little Black Bike een duidelijkere start nemen. Ze profileert zich onmiddellijk internationaal via sociale media, met de stille hoop dat haar Belgisch label wereldwijd zal gesmaakt worden bij fietsende vrouwen.

“Hoe meer vrouwen modieus en zelfzeker de fiets op kunnen, hoe mooier de wegen kleuren. Niet?”

Ik wens haar alvast alle succes toe met haar ambitieus plan.

Benieuwd naar meer?

LITTLE BLACK BIKE: * Facebook * Instagram * Pinterest

LADIES FUN SPORTS* Facebook * Twitter

Wie gecharmeerd is door Angéliques ondernemingszin kan haar steunen via crowdfundinghttp://nl.ulule.com/littleblackbike/

Pics stated:© Silvie Bonne, Ladies Funs Sports, Little Black Bike

Not Stated Pics/ Text: Mom Runs The City

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: