HOTSPOT

MECHELEN |SISTER BEAN, HONOLOELOE, SAVA & IL CARDINALE

 

image

Een tijdje geleden deden we van uitstap in Mechelen met vrienden. Wat we precies deden, vind je hier. De plekjes voor spijs en drank zijn talrijk in de stad van de Maneblussers en het Gouden Carolusbier. Waar naar toe om lekker te eten en te drinken? Ik geef je onze bezochte hotspots mee:

Recently we visited the lovely city of Mechelen with friends. You can find the full report on what to do here. But where to go for a bite and a drink? No worries, I ‘ve got a few ideas for you!  

image

BREAKFAST + COFFEE

SISTER BEAN
Vismarkt 26 

image
FACEBOOK: klik hier

Leuke koffieplek aan de hippe Vismarkt. Je kan er rustig ontbijten of lunchen maar ze doen ook aan take-away. Ze werken biologisch + ecologisch en gaan er prat op dat bijna alles homemade is. In het weekend van 9u tot 14u30 bieden ze een heerlijk brunchbuffet aan. Je mag er zo lang als je wil blijven genieten. Wij brunchten op zondag, en hoewel het volzet was, mochten we de ‘Eddy Wally’ retroliving vooraan inpalmen en  mee aanschuiven. Ik deed me te goed aan homemade granola met yoghurt en verse fruitsalade. Een sneetje brood met verrukkelijke kaas van bij Kaashandel Schokaert en een chocoladekoek konden er nog net bij, en als dessertje nog een njammie muffin.

image

At the trendy Vismarkt you can find the cosiest coffeespot. You can have breakfast, lunch, or take your coffee and muffin to go. Almost everything is bio, ecofriendly and homemade. During the weekend they only do brunch between 9h and 14h30. You can sit and enjoy the buffet as long as you want. Very popular with the locals. So make a reservation.

LUNCH

ALS IK MIJN OGEN TOEDOE, BEN IK IN HONOLOELOE
Grote Markt 11 

Lunch -en bierbar met de langste Mechelse naam ever. Origineel is zowat de rode draad hier. Van zowel het interieur als het aanbod kreeg ik een happy gevoel. Croques Monsieurs met namen als ‘Classic My Ass’ en ‘If Caesar was born in Vegas’ getuigen van humor. Op de eetkaart: soep, pistolets, salades en taart.  Verder nog ruime keuze uit ambachtelijk Belgisch, Nederlands en Deens bier.  Ik ging voor een Orval en de Honoloeloeplank: 4 sneetjes moutbrood met verschillend beleg. Fijn adres met een grappige twist.

image
FACEBOOK: klik hier

Lunch and beer venue with the longest name ever. This place peaks high on the level of originality. The interior as well as the menu made me smile. You have to have a sense of humor when you name your toasts ‘Classic my ass’ and ‘If Caesar was born in Vegas’. On the menu: soup, bread buns, salads and cake. As a beer bar, they offer artisanal Belgian, Dutch and Danish beer. I ordered an Orval with the Honoloeloeplate: 4 slices of moutbread with different spreads. This is a nice place with a funny twist.

SAVA
Grote Markt 13

Aangenaam café in een historisch pand genaamd ‘De Kat’. Hier zijn de specialiteiten: cava, wijn en tapas. Maar ze serveren ook de Mechelse Gouden Carolus van ’t vat. Iets bestellen om te eten is doorlopend mogelijk.

image
FACEBOOK klik hier

Real Spanish tapasbar in a historical building named ‘The Cat’. Here people come to drink cava and wine. But they serve the local Gouden Carolus on draft as well.

DINNER

IL CARDINALE
Sint-Romboutskerkhof 1

Aan de voet van de Sint-Romboutstoren en het gigantische Opsinjoorke, ligt de hamburgerhemel. Hier geen reservaties, voor God is iedereen gelijk. Gezellige drukte hier. Grappig accent: de wand met Mariabeeldjes. In afwachting van een tafeltje, drinken we onze aperitief aan de lange, centrale bar. Ik koos voor de lokale Mechelse Mr. Gin met een Fever Tree erbij. Goddelijk! In Il Cardinale verwennen ze je met superverse, originele hamburgers met een rijkelijke portie frietjes erbij. Een foutje in de bestelling -wij bestelden 2 XXL burgers en kregen maar eentje met een gewone erbij – werd vanzelf gecorrigeerd door  een extra hamburger aan te bieden. Tja, want God straft niemand. This is wat hospitality is about! Dit is zo’n plek waar iedereen smult, groot en klein. Er heerst een toffe vibe dankzij een jong, gedreven en vriendelijk team. Ook open overdag.#thankgodforburgers

image
FACEBOOK klik hier

Next to the Sint-Romboutstower and the gigantic ‘Opsinjoorke’, you can find this divine burger joint. No reservations here, everyone is equal in the eyes of the Lord! On the menu only burgers with an original twist accompanied by a good tasty portion of Belgian fries. Saturday nights are always busy, so patience is a vertue. But the huge central bar invites to have a drink while waiting for your table. I recommend to try the local Mr. Gin if you’re a G&T kind of person. Il Cardinale is a place where young and old come to savour. Really nice vibe thanks to a superfriendly, young and motivated team. If you visit this holy burger place, don’t forget to #thankgodforburgers! Lunch is also possible.

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: