BLOG HOTSPOT PERSONAL

GENT | DE STOKERIJ + JIGGER’S

image

 Afgelopen weekend trok ik nog eens naar de Arteveldestad met Timon. Papalief bleef aan zee, omwille van verplichtingen – en goede swell, maar dat leg ik jullie een andere keer uit 😉 . Op het programma: Fameus event en etentje met een vriendin.

Gent. Mooie stad met veel herinneringen. Ik studeerde er, heb er enkele jaren gewoond en zowel mijn vader en zus hebben er hun vaste stek. Ik ken Gent dus vrij goed, maar sinds ik teruggekeerd ben naar Oostende, kom ik er niet meer zo vaak. Jammer, want Gent bruist. En dat heb ik afgelopen weekend terug beseft.

We bleven slapen bij mijn zus. Zaterdagavond had ik met een goede vriendin afgesproken. Timon bleef bij mijn zus. Hij noemt haar Tita, ze is zijn meter en hij is dol op haar. Maar hij weet haar wel gemakkelijk om zijn vinger te winden. Deugniet dat hij is.

Voor onze dinnerdate wilden we nog naar FAMEUS. Een fijn event in Dok Noord waar je kon kennismaken met unieke (web)winkels, ontwerpers en kunstenaars. Voor een uitgebreider verslag en mijn toppers kan je hier terecht.

DE STOKERIJ

Tichelrei 2A, Gent/ T: 0032 9 279 95 85

Voor de keuze van het restaurant vertrouwde ik mijn vriendin. Ze woont nu al lange tijd in Gent, dus weet waar naar toe op een zaterdagavond zonder reservatie. Het werd De Stokerij, een fijne brasserie met ruime keuze aan bieren (YES!). Afgeladen vol, hadden we geluk, en we kregen een tafeltje boven. We zitten in een voormalige jeneverstokerij met enorme schouw. Overal authentieke elementen met behoud van de robuuste houten balken. Vintage reclamepanelen kleuren de setting. De bierkaart is trouwens overweldigend wat ik als  liefhebster bijzonder weet te waarderen.  Ik liet me verleiden tot een Gouden Carolus Tripel met varkenswangetjesstoverij.

imageimageimage

Ik koos dus op en top Belgisch in spijs en drank, het was tenslotte Eurosong! Bestie koos voor een Picon vin blanc en een slaatje geitekaas. De porties waren rijkelijk en langs beide kanten smaakte het. Geen dessert of poeskaffee. We wilden onze avond afsluiten met iets anders …

JIGGER’S, THE NOBLE DRUG STORE

Oudburg 16, Gent / T: 0032 9 335 70 25

Op een boogscheut van de Stokerij vind je Oudburg. In deze straat ligt een waanzinnige cocktailbar, Jigger’s, dat nog hoog op mijn must-visit lijstje stond. Het team zag ik voor het eerst aan het werk tijdens de Flemish Food Bash, waar ik eerder een event report over schreef (lezen kan hier). Geprikkeld door de buzz die rond deze speakeasy bar hangt, waagden we onze kans. Normaal gezien raak je zonder reservatie niet binnen, maar we hadden terug geluk. Via een trapje naar beneden daalden we af naar een magische setting, donker wel, maar het draagt bij tot de gemoedelijke sfeer die er hangt. Meteen kregen we een hartelijke begroeting van de 2 bartenders en een plekje toegewezen. Een toffe madam bracht een boekje met 5 cocktails, de selectie van de week. Voor vriendin de spicy, coole Floradora met een oude Gin en voor mij de Taras Fizz op basis van een hoppig Brussels troebel blond biertje, citroen en jenever. VOLLEDIG mijn smaak: met schuimig colleke, kaasje en al!

imageimage
We zaten nogal dicht bij onze buren maar het bleken ook West-Vlamingen te zijn. Na enkele slokjes waren we al aan het verbroederen. Veel lol hadden ze met mij bij het nemen van foto’s van onze drankjes. Mijn gestuntel diende als ijsbreker en de aimabele man uit Waregem bood spontaan hulp om een ‘deftige foto’ van ons twee te nemen. Zij zetten nog een tweede ronde in, maar wij hielden het bij eentje.
Jigger’s, echt wel een nobele plek om zeker terug te keren.

 

2 reacties

  1. I love Jiggers. Helaas hou ik het ook steeds bij één drankje, want ja de prijs he. Maar is inderdaad een fijne plek in ook nog een een fijne buurt om ’s avonds rond te hangen. Maar hun binnentuin is echt wel ideaal om even de drukte van de binnenstad te ontlopen.

    De stokerij ben ik dan nog niet geweest. Aangezien ik vaak maar laat beslis, liep het al vaak fout om een plekje te bemachtigen. Wie weet volgende keer 🙂

    xx Naomi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: