BLOG EVENT PERSONAL

FOOD ALERT | TASTY EVENTS OP KOMST

Food truck festivals en gastronomische events zitten in de lift! Afgelopen weekend waren er maar liefst 2 eetfestijnen (Barrio Cantina + Tastoe) dichtbij mij in de buurt. Maar ook in het Hemelvaartweekend kom je culinair aan je trekken. De bourgondiër in mij zet alles even op een rij en constateert dat ze niet overal tegelijk kan smullen en eten. Kiezen wordt verliezen.

GENT

Met 2 culinaire events geurt de Arteveldestad deze week naar lekkers en kan het niet anders dat het water je in de mond komt.

04.05.16 – 08.05.16 / GENT SMAAKT
Stadshal – Poeljemarkt – Goudenleeuwplein – Belfort

gent-smaakt-2016_2
© Gent Smaakt

Zesde editie van dit gastronomisch stadsfestival waar een twintigtal lokale gevestigde waarden en aankomende talenten culinair het beste van hun zelf geven. Van Balls & Glory tot restaurant Horseele, van bar Jules tot Gaston, van bistro Marron tot dé cuberdon. Het beste van Gent op 1 centrale plaats.

04.05.16 – 08.05.16 / BARRIO CANTINA
Korenmarkt
Street food truck festival in openlucht met wereldse bites, originele cocktails en zwoele DJ-sets. Voor elk wat ‘eets en drinks’, met randanimatie, zelf voor de allerkleinsten.

 

ANTWERPEN

05.05.16 – 08.05.16 / ANTWERPEN PROEFT
Waagnatie (Eilandje)

antwerpen proeft
Foto © Antwerpen proeft

Tiende editie en volgens Knack Weekend ‘dé place to be voor fijnproevers‘. In -en outdoor gebeuren met foodtrucks en signature dishes van Sergio Herman, Piet Huysentruyt, Roger Van Damme, Peppe Giacomazza, Wout Bru en Wim Ballieu. Verder zal je misschien nog bekende koppen als Nathalie Meskens, Sepideh en Jaro en Hanne kunnen spotten.

13.05.16 – 16.05.16 / BARRIO CANTINA
Steenplein
52 food trucks, terug onder organisatie van de Polé Polé mensen, met muziek en sfeervol entertainment.

BRUSSEL

06.05.16 – 08.05.16 / BRUSSELS FOOD TRUCK FESTIVAL
as Keizerinlaan-Keizerslaan

Brussels-Food-Truck-Festival-2016
© Brussels Food Truck Festival

Grootste food truck festival van Europa, voor lekkerbekken en genieters, in het historisch centrum van Brussel. Na de aanslagen verdient de hoofdstad terug een evenement met grandeur en joie de vivre. Show Brussel some love, trek massaal naar dit event en vergeet ook de Brusselse horeca niet te steunen met een bezoekje. Fotografeer je leeggegeten bord met bestek als vredesteken en deel met #DiningForBrussels.

Maar ook de komende weken beloven smakelijk te worden. Ik zal regelmatig deze post updaten, for now geef ik je alvast volgende culitoppers mee.

OOSTENDE

25.06.16 – 26.06.16 / A l’OSTENDAISE: KOM PROEVEN
Zeeheldenplein

a-lOstendaise_1
© Visit Oostende

Groots open-air eetevenement. Maar liefst 22 Oostendse restaurants serveren vanuit hun foodstand een heerlijk  visgerecht gemaakt met Noordzeeproducten, gevist door Vlaamse vissers, en met liefde en respect bereid door de chefs.

BRUGGE

03.06.16 – 05.06.16 / BARRIO CANTINA
Koning Albertpark
Again street food en trucks met Polé Polé afwerking.

24.09.16 – 26.09.16 / KOOKEET 
Stationsplein (kant Sint-Michiels)

static1.squarespace
Foto © Matthias Desmet, cel creatie Stad Brugge

Zesde editie van deze gastronomische topper! 31 Brugse topchefs, acht Michelinsterren, Jeroen Meus als speciale gast en het laatste optreden van Geert Van Hecke als chef van De Karmeliet. Klinkt veelbelovend!

Waar je ook beslist te gaan, ik wens je een ‘bon appétit’!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: