BLOG PERSONAL TRIPS

KIDSUITSTAPPEN | ALLEMAAL BEESTJES

image
Kinderboerderij ’t Kakelend Kippenmuseum

De Paasvakantie zit er bijna op. Afwisselend weer met een stralende zondag als uitschieter. We trokken met Timon een paar keer op uitstap, maar hij vond het even fijn om in de tuin te spelen.

We hebben namelijk nog een stuk dat braak ligt en hij doet niets liever dan met zijn emmer, schop en zijn camions in de aarde te ploeteren. Of mama natspuiten met de tuinslang terwijl ze het terras schrobt. Het is een echt buitenkind, en ik wil dat zo lang mogelijk aanmoedigen. Vermijden dat de computer, TV of Ipad de bovenhand krijgt. Ik merk namelijk al een lichte verslaving in wording bij zoonlief.

Dus, van zodra het kan, gaan we naar buiten! We gingen naar het park, het speelplein, het zwembad en het strand. Maar we deden ook van uitstap. En we hoefden daar niet eens ver voor te rijden.

1. ALTERNATIEVE KINDERBOERDERIJ

Vorige week trokken we naar ’t KAKELEND KIPPENMUSEUM in Keiem (Diksmuide). Ik had er al veel over gehoord door andere mama’s en was benieuwd. Eigenlijk is het een kinderboerderij met wandelpark. Kippen in overvloed, en ik wist echt niet dat er zoveel verschillende rassen bestonden. Maar wat we er allemaal konden bekijken, overtrof onze verwachtingen. Pony’s, herten, kangoeroes, struisvogels, een dromedaris, een zebra-ezel, konijnen, chinchilla’s, pauwen, uilen, papegaaien, herten,  …

image

image

Prachtig wat we allemaal te zien kregen. Nadien kon Timon zijn overtollige energie nog kwijt op het speelplein. Na het bezoek smulden we van het lekkerste hoeve-ijs met bananensmaak.

image

Ambachtelijk gemaakt van de melk van hun eigen biologische Jersey koeien. Zeker uitproberen, ik zou hier onmiddellijk voor terugrijden!

PRIJS: We betaalden 5 euro toegang per persoon. Kids onder de 1,10M mogen gratis binnen.

2. GIGA DINO-ALERT

image
Héél enthousiast 🙂

Gisteren stond een bezoek aan het nagelnieuwe X-TREME DINOPARK in Middelkerke op het programma. Zestig dinosaurussen, van minuscuul tot kolossaal, kom je er op je pad in het park tegen.

image

Het was er al behoorlijk druk. Timon was misschien nog een beetje te klein maar zijn vriendje van bijna 6 was volledig in de ban van deze prehistorische wezens. Ik moest voortdurend de bijbehorende uitleg voorlezen.

Er is ook een zandbak waar je dinoskeletten kan opgraven. Als aandenken kochten we een dinootje om ter plekke te beschilderen. Of je kan ook een rotsblok uitkappen en een dinosaurusskelet mee naar huis nemen.

image

Het dinopark maakt deel uit van de KEGEL X-TREME, een complex waar je kan bowlen, lasershooten, minigolfen en karten. Verleidelijk om te blijven plakken met de kids. Maar bij minder mooi weer, is er dus zeker ook een alternatief.

PRIJS: 12 euro per persoon vanaf 12 jaar, onder de 12 jaar 9 euro. Tot 3 jaar gratis.
Dino-schilderen: 3 euro (kleine dino), 5 euro (grote dino)
Dino-skelet uitkappen: 4 euro (kleine rotsblok), 6 euro (grote rotsblok)

Naar mijn mening mag de prijszetting iets lager. Wij bezochten enkel het dinopark met de jongens maar als je een bezoek zou willen combineren met andere activiteiten in het complex, ben je toch een aardige som geld kwijt.

Maar de Paasvakantie is nog niet voorbij! Wie nog op zoek is naar andere leuke activiteiten, beveel ik OOSTENDE aan voor een combibezoek aan

3.SPRINGTIJ/ Kindercultuurfestival

Een divers aanbod aan theater, shows en creatieve workshops voor kids van 2-14 jaar. Bekijk het volledige programma hier. Reserveren voor de workshops is noodzakelijk.

4. THE CRYSTAL SHIP/ Kunstenfestival in de publieke ruimte

Nog tot 10 april zijn de meest getalenteerde (inter)nationale street artists live bezig met het maken van minuscule gevelwerkjes tot gigantische murals in de publieke ruimte.

image
copyright The Crystal Ship
image
Australiër Fintan Magee @ work (eigen foto)

Dit gebeurt allemaal in het teken van The Crystal Ship, een waanzinnig kunstenfestival in de Stad aan Zee. Op 10 april vindt tussen 14.00 en 18.00 uur de feestelijke afsluiting plaats op het Achturenplein. Naast een live-uitzending van Studio Brussel is er ook een foodtruck en muziek.

Bezoek ook zeker de Facebookpagina The Crystal Ship voor de laatste updates!

Wij sluiten de Paasvakantie zondag ook af met een feest. Taart, cadeautjes en hiep hiep hoera, want onze sloeber wordt 3!

Veel plezier tijdens de laatste Paasvakantiedagen,

XO

 

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: