BLOG PERSONAL TRIPS

Weekend Recap: Jules ruimt op!

 

image

Vorige donderdag kregen we bezoek uit onverwachte hoek. Timon bracht Jules mee naar huis voor een logeerpartijtje tot na het weekend.

Uit Timons heen-en-weerboekje had ik al begrepen dat klaspop Jules de peuters helpt in hun ontdekking van de wereld. Hij is alles wat je van een nieuwsgierige peuter mag verwachten. Jules deelt interesses en begrijpt wat de peuters voelen en denken. Een vriendje en vertrouwenspersoon.
Jules ontstond een tiental jaar geleden als prentenboekfiguurtje door illustratrice Annemie Berebrouckx. Ondertussen draagt Jules bij tot wat men een educatieve totaalmethode noemt. Logisch denken, motorische ontwikkeling, zintuiglijk waarnemen, zelfredzaamheid, tijdsbegrip, sociale vaardigheden en zoveel meer. De koddige pop met de flapoortjes heeft veel in zijn mars.

image

Wat was Timon fier als een gieter toen hij met Jules in de armen donderdag kwam aangelopen. ‘Jules mag blijven slapen, joepie!’ Aandoenlijk hoe mijn kleine man hier helemaal in opging. Onmiddellijk Jules’ mutsje, sjaal en jasje thuis uittrekken. Zijn koffertje openmaken. Zijn pamper, pyama en slofjes eruit. ‘Voor straks’ glundert hij. Het logeerdagboekje was voor ons – ouders- interessant. Huiswerk voor de mama en de papa, want de avonturen van Jules moeten bijgehouden worden en dan nog liefst gestoffeerd met enkele foto’s. We wisten weer wat gedaan. En zo zette ik een bedje klaar voor onze logee, ontbeet Jules lekker mee, poetste Timon Jules’ tanden, gingen we samen winkelen en speelden we met Timons trein.

Jules1

Op zaterdagavond werden we verwacht bij vrienden, en hadden we een babysit geregeld. Twee koppels, vier kinderen, de peuterleeftijd lang voorbij. Toen we over Jules begonnen, kregen zij spontane flashbacks van stressmomenten. Hoe ze in allerijl op zondagavond nog wat foto’s namen en een tekstje in het dagboek krabbelden. Bij gebrek aan spannende avonturen dan maar iets fictief neerpenden. De druk voor het perfecte verhaal, dat konden ze zich nog levendig herinneren. Best grappig! Voor de peuters een hoogtepunt, voor de ouders een extra jobke in het weekend.

We mogen er eens mee lachen, maar persoonlijk vind ik Jules de max. Hoe een pop met 7 stekkers (lees: haartjes) op zijn hoofd, het jonge hartje van mijn zoon en zoveel andere peuters verovert. Hoe ik thuis kan zien, hoe zorgzaam en lief Timon omgaat met zijn vriend, Jules. Dat pende ik met veel plezier neer, in dat logeerboekje van hem.


Op zondagmorgen bond ik mijn loopschoenen aan. Ik besloot mijn ‘Toerke van Oostende’ te lopen. Een parcours van 15 km die me van Mariakerke via de Zeedijk tot aan de Vistrap brengt en me het prachtige groen laat zien van het Maria-Hendrikapark.

image
Beeld van op het Staketsel

I love it! En ik niet alleen blijkbaar. Aan het aantal lopers dat ik op het strand, de dijk en in ‘het Bosje’ tegenkwam, is volgens mij de lente en het loopseizoen officieel gestart!


’s Namiddags trokken we met zijn allen naar het strand voor de Eneco Clean Beach Cup, een jaarlijkse gigantische strandschoonmaak waar 17 Belgische surfclubs graag aan deelnemen. Het is bedoeld als een Belgisch pleidooi om plastic en andere troep van het strand te bannen en maakt deel uit van een globale actie tegen zeeafval georganiseerd door de Surfrider Foundation Europe.

image

Gelukkig veel volk op het strand van Oostende! Vooral mama’s en papa’s met kroost, maar ook groepen zoals de zeescouts tot culinaire North Sea chefs gingen mee in de strijd tegen alle vuil! Ook Jules kende veel succes, want bij alle kindjes en ouders bekend natuurlijk. Veel knipogen en glimlachjes van mama’s gekregen: zonder woorden voelde ik hun sympathie.

imageimageimage

En zo ging het weekend zijn beloop. Vandaag vertrok Timon terug even fier en zorgzaam met Jules en zijn koffer naar de kleuterklas. Die Jules als onvoorziene gast doet toch wat met een moederhart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: