Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #3 | Mieke Geldhof

image

In Oudenburg loop ik met mama Mieke. De adrenaline stroomt door haar lijf want ze zit in haar laatste trainingsweken voor haar allereerste marathon in Antwerpen op 17 april. Inspirerend hoe ze haar leven drastisch omgooide, meer dan 20 kilo verloor en als niet-sportieveling na 3 jaar lopen deelneemt aan een marathon. De eerste lentezon lacht ons toe tijdens dit rustige, verkeersluwe 10km-traject langs water, bomen en velden.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Mieke Geldhof (32j)

  • Woont in Oudenburg.
  • 17 jaar samen met haar vriend en mama van 2 zonen van 5 en 7 jaar.
  • Werkt als medisch assistente op de afdeling orthopedie in het AZ Damiaan Oostende.
  • Naast lopen houdt ze zich het liefst bezig met taarten bakken en ecologisch moestuinieren.

image

Waarom koos je deze loop?
Het is een verkeersvrije route dichtbij mijn thuis langs natuur. Water, weiden en bomen. Op de Groene 62 moet je niet uitkijken voor voetpaden, kasseien of boomstronken. En het zicht daar over Oudenburg, Zandvoorde en Oostende is rustgevend.

image
Start aan de Groenedijkstraat

Wanneer ben je beginnen lopen? 3,5 jaar geleden. Tot dan woog ik nog 23 kg teveel. Ik heb toen mijn leven radicaal omgegooid, ik ben vermagerd, beginnen lopen en terug gaan studeren.

Wat betekent lopen (sporten) voor jou?
Ik kan er mijn energie in kwijt, en het geeft mij ook energie terug. Het maakt mij blij en gelukkig. Ik voel me er goed door.

Sporten gedaan in je kindertijd?
Ik heb geturnd tot aan mijn zestiende. Vanaf dan heb ik jarenlang niks meer van sporten gedaan.  Tot ik met het lopen startte.  Vanaf april tot oktober ga ik één keer per week bij zonsondergang suppen op zee. Dat is voor mij me-time met vriendinnen, en na het suppen nog wat kletsen op het strand met een wijntje erbij. Zalig!

image

Heb je loopdipjes gehad en/of blessures? Hoe heb je dit overwonnen?
Gelukkig heb ik nog nooit te kampen gehad met blessures. Vroeger had ik af en toe last van een winterdip. Vanaf november als de dagen donker en kil worden, liever thuis willen blijven en dat duurde dan tot midden februari. Door me in te schrijven voor een groot loopevenement heb ik van de winterblues gelukkig geen last en ben ik blijven doortrainen.

image
‘De zwaan met kuikens’ van beeldhouwster Josiane Vanhoutte in de Zwanenlaan

Loop je het liefst alleen of in groep?
Meestal loop ik alleen. Af en toe met iemand erbij. Vooral de lange afstanden en lange duurlopen zijn eenzaam tijdens de marathontrainingen.

image
Rollerpiste aan de Egellaan

Met welk merk schoenen loop je momenteel?
Ik loop met schoenen van Brooks.

Heb je een voorkeurmerk loopkledij?
Voor kledij vind ik Nike super. Ze hebben mooie ontwerpen en innoveren veel. Jammer genoeg niet goedkoop. Decathlon heeft ook heel goede en betaalbare spullen. Ik mix  mijn basisstukken van Decathlon met mijn kledij van Nike.

image

Luister je naar muziek als je gaat lopen?
Ja, altijd. Enkel niet tijdens de intervaltrainingen omdat ik dan mijn sporthorloge moet horen.

Noem je 5 favoriete loopsongs?
Beyonce: Run the world/ Keane: Everybody’s changing/ Fatboy slim: Weapon of choice/ Loreen:  Euphoria/ The Foundations: Build me up buttercup. Dit laatste liedje brengt mij altijd aan het lachen.

Met welke ‘gadgets’ loop je?
Ik loop met een Polar M400 (sporthorloge) met hartslagmeter rond de borst. Deze wordt gesynchroniseerd met een website waar ik alles nauwkeurig bij kan houden. Op mijn smartphone luister ik via Spotify naar muziek.

image
Aangekomen aan de Groene 62

Let je op je voeding?  Ik moet heel erg op mijn voeding letten. Ik eet heel graag en ik eet graag veel. Ik moet een dagelijks gevecht leveren tegen de kilo’s want ik kom makkelijk aan. Ik eet of drink na iedere loop wel eiwitten (yoghurt, chocolademelk, …) om mijn spieren sneller te laten recupereren. Voor het lopen kan ik niets eten of drinken of ik krijg last van mijn milt.

Wat is je favoriete afstand en waarom? 16km (10miles). Het geeft mij een voldaan gevoel van trainen.

image

image

Doe je mee aan loopwedstrijden? Af en toe. Ik heb het vooral voor grote loopevenementen zoals bv. Dwars door Brugge en de Ostend Night Run. En uiteraard de Antwerp Marathon op 17 april. Best spannend, mijn eerste marathon loop ik op mijn verjaardag. (glundert)

image
Stukje stadshoevenroute op de Gistelsesteenweg

Hoe intensief moet je trainen? 
Voor mijn marathontraining ben ik naar Running and More gegaan, een gespecialiseerd bewegingscentrum in Brugge om mij te laten screenen. Ik heb er lactaat -en lichaamstesten afgenomen. Op basis hiervan is er voor mij een persoonlijk trainingsplan opgesteld. Ik probeer mij daar zeer strikt aan te houden. Alles staat vooraf ook geprogrammeerd in mijn sporthorloge. Nu zit ik in mijn zwaarste weken. Ik train dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Overmorgen moet ik trouwens mijn langste duurloop afleggen, zo’n 32 km.

image
Terugkeren langs de vaart via de Polder.

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en  het lopen?
Ik werk parttime. Dus ik kan makkelijk op dinsdag of donderdag gaan lopen wanneer de kinderen op school zitten. Ik heb ook een schat van een lief die mij steunt. Ik kan dus ook veel lopen in het weekend. De kinderen zijn het gewoon dat mama veel gaat lopen.

image

Heb je nog loopdoelen voor de toekomst? Ik ga blijven lopen maar wil een nieuwe uitdaging. Ik zou graag deelnemen aan een kwarttriatlon.

image
Einde van de loop aan de Zandvoordebrug

Welke gouden tip(s) wil jij nog meegeven? Veel mama’s zeggen dat ze geen tijd hebben om te lopen, maar eigenlijk krijg je dat halfuurtje dat je loopt dubbel en dik terug in energie. Je voelt je beter door het lopen. Zie het als me-time alleen.  En laat je niet tegenhouden door de regen of weersomstandigheden. De kansen dat je hier kan lopen in België bij ideaal weer zijn klein. Als je dit gewoon aanvaardt, is het een pak makkelijker om naar buiten te gaan.

HOTSPOT / SCHOENEN PASCALE

Nadien neemt Mieke me mee naar het centrum van Oudenburg en toont me haar favoriete schoenwinkel. “Ik ben schoenenverslaafd. Bij Schoenen Pascale vind ik altijd wel iets. Ze is gespecialiseerd in comfortschoenen voor vrouwen en mannen, maar biedt ook elegante pumps en trendy sneakers aan. “

image

Mieke kan het niet laten en past een paar witte Fiamme-sneakers met frilles. De trend van het moment! Nadien doet ze een feestelijker paar aan van het merk Tango. Ideaal voor een feestje die ze in het vooruitzicht heeft. Ze neemt ze mee.

image

 ‘A woman can never have enough shoes’, of zoiets.  Ze keert verheugd terug naar huis, ready to Tango! En ik, ik ging overstag voor de frulletjes – fringes- flapjes (what’s in a name), een simpele applicatie om je witte baskets  te pimpen. In poederroze!
Schoenen Pascale, Marktstraat 30, 8460 Oudenburg

Fijne loop met Mieke! R.E.S.P.E.C.T, Mieke, voor de weg die je al hebt afgelegd en succes met je eerste marathon.

Voor wie de route wil lopen/ wandelen:

image
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4235255

 Aan de Zandvoordebrug starten we richting Groenedijkstraat. We lopen naar de rollerpiste en nemen dan de Keignaertlaan om tot aan de Groene 62 te komen. Loop eerst even tot de brug over de A10, zwaai de autobestuurders toe 🙂 en keer dan terug. Loop enkele kilometers rechtdoor en sla de Groene 62 af aan de Gistelsesteenweg. Loop langs de vaart terug naar het startpunt. Wie een lus van 13km wil lopen, kan de Groene 62 uitlopen tot aan de Brug en dan terugkeren langs de vaart tot aan het startpunt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: