BLOG PERSONAL

En toen was het stil #1| DE WEEK VAN DE DOKTER

Ja, het was stil bij mij hier op de blog. Iets minder aanwezig op sociale media en geen nieuwe posts. Oe komt da?

Deze week heb ik geen blogposts uit mijn mouw geschud. Elke week een trits posts lanceren, met een  informatief, spitsvondig of uitermate grappig karakter. Niet simpel. Het is voor mij ook een beetje zoeken tussen wat ik wil brengen en hoe ik het breng. Ik ondervind bijvoorbeeld dat schrijven over alledaagse dingen me minder goed liggen. Deze week liep niet zoals gepland, waardoor de blogplanning ook niet werd uitgevoerd. Combinatie van geen tijd, geen inspiratie en geen puf. In de plaats deed ik van ziekenzorgmama en maakte ik ook werk van voor mezelf goed te zorgen.

Mijn kleine man was thuis. Hij heeft al een tijdje een vervelende hoest die zijn nachtrust (en de onze) verstoort. We besloten hem daarom enkele dagen te onthouden van de kleuterklas. Om tot rust te komen. Een bezoek aan de dokter wees uit op aerosollen. Nu is Timon daar niet zo tuk op. Tien minuten ’s morgens en ’s avonds aan zo’n machine hangen. Het klinkt gemakkelijk maar maak dat een eigenwijze peuter maar wijs. Soit, na dag 2 thuis, en veel bijslapen overdag, kwam mijn ventje er terug door. Op pyjamafoto hieronder al in betere form.

12767762_10207050631359009_371139046_n

Deze week stond voor mij ook volledig in het teken van doktersbezoeken.
Bezoek 1: Ik sukkel al een tijdje met bekkenpijn na het lopen. Niet elke keer maar wanneer ik een langere afstand loop, of te dicht op mekaar ga lopen, heb ik last in mijn onderrug.
Afspraak bij de osteopaat. Resultaat: hij heeft me volledig losgemaakt en vertelde me dat ik vermoedelijk steunzolen nodig heb voor het lopen. Tijd voor een loopanalyse dus (wordt vervolgd).

Bezoek 2: Een afspraak dat ik al lang ontzag te maken- waarschijnlijk een beetje uit schrik- heb ik eindelijk vastgelegd. En ik mocht binnen de 2 dagen op appel bij…. de cardioloog. Gezien een mogelijke erfelijke belastheid en onheilspellende berichten in de krant over hartafwijkingen met ernstige gevolgen bij (amateur)sporters wilde ik me al lang laten controleren. Is het wel verantwoord dat ik blijf lopen en terug wil deelnemen aan een halve marathon? Ik heb een hogere hartslag dan gemiddeld bij het lopen, maar ondervind hier geen problemen van tijdens of nadien. Kan en mag dat?

12767489_10207050631039001_818870608_n
‘De Cholesterololifant’ van Kamagurka op de afdeling Cardiologie in het AZ Damiaan Oostende. Of hoe kunst het wachten voor mij  leuk maakte.

Gisteren mocht ik bij de specialist voor een echo, electrocardiogram, fietstest en bloedafname. Halfuurtje binnen, tien minuten wachten, en ik mocht terug de bureau van de hartdokter binnen voor het verdict. Blijven lopen, is de boodschap. Mijn hartje blijkt kerngezond, en er zijn geen abnormaliteiten gezien.  Het feit dat ik niet rook, werd alleen maar geprezen. Maar door precedenten binnen familieverband word ik vriendelijk geboden mij binnen de drie jaar terug te melden voor een check-up. ‘Blijft gij maar joggen en wedstrijdjes lopen’ lachte hij me toe. Zo gezegd, zo gedaan!

Bij avondval deed ik een vreugdetourtje met Sofie.
12516324_10207050630678992_1579048285_n

Ik ben zo opgelucht, dat kan je niet geloven. Echt een pak van mijn hart! Nu nog werk maken van die steunzolen en ik kan terug volledig lopen zonder zorgen!

PS: Is dit persoonlijk genoeg? (smiley emoticon)

 

6 reacties

  1. Ah, mannetje toch🤒heel veel beterschap en we hebben gehoord dat het heerst. Wauw 9,80 km🤗👍🏻wij hebben een keer bijna 10 km gelopen en dat was ook best pittig zeg🙃

  2. Ai ai ai ……..kleine Timon ziek zoals zoveel in deze periode …… Toch al vlug beter en hopelijk niet te lang aan de aerosol 😕 mama’s moeten toch soms superwomen zijn he 😉 ik zou mss ook wel willen starten met lopen ….. Moet nog vele kilo’s kwijt na m’n zwangerschap ….. Welke schoenen koop ik best ? Grts ,

    1. Ik hoop ook dat die hoest snel verdwijnt. Super dat je wil starten met lopen. Als je start met lopen, is een goede basissportschoen ok. Maar als je wil investeren, beveel ik een degelijke loopschoen aan. In het begin liep ik met Nike, en nu met Saucony. Ga naar bv. Deweert Sport en vraag om advies. Het soort ondergrond waar je op gaat lopen, is ook belangrijk. In de stad lopen vraagt een goede schokdemping voor je gewrichten. In een verder stadium kan je een loopanalyse doen bv. bij Tri-Active en adviseren ze welke schoen het beste bij je past volgens je tred en loophouding. Loop met Evy of met een loopclub. Ik PM je een link van een Start To Run die weldra gaat starten, misschien ideaal voor jou?

  3. aerosollen … heb ik ook veel moeten doen met Nina. Ik heb dat machine uiteindelijk aangekocht en gebruik ik soms nog bij een lastige verkoudheid, maar dan wel enkel met zoutwater. Is vaak beter dan neusdruppels en siroopjes. Om Nina wat af te leiden, deed ik de aerosol terwijl ik wat youtube filmpjes op pc toonde.

    Veel succes x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: