MOMS RUN THE CITY RUN

MOMS RUN THE CITY #2 | Josefien De Bock

image

Meet loopmama Josefien. Ze woont in Torhout maar ze had heimwee naar haar looproute in BRUGGE waar ze 8 jaar woonde. Met de glimlach trotseerdeen we de regen voor een korte urban trail van 5 km. Ook op een grijze dag blijft Brugge ‘Die Scone’.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Josefien De Bock (32j)

  • Afkomstig uit Destelbergen.
  • Verliefd en mama van 1 zoontje (3j).
  • Werkt als project manager voor het webbedrijf Korazon.
  • Freelance copywriter in bijberoep via haar alter ego, Textfairy.
  • Blogt op www.josieslittlethings.be over alles wat haar instant happy en gelukkig maakt. Ook haar liefde voor lopen komt ruim aan bod.
  • Sporten is een tweede natuur: zwemmen, fietsen, skiën. Verder houdt ze van reizen, lezen, uitstapjes maken, tijd doorbrengen met gezin, familie en vrienden.

 

image

Waarom koos je deze loop?
Ik heb 8 jaar in Brugge gewoond, het is de plek waar mijn “loopcarrière” begon. Deze route heb ik honderden keren gelopen. Waar ik nu woon, is het erg groen en ook mooi lopen. Maar dit parcours is pure nostalgie.

image
Start: Het Zand

image

Wanneer ben je beginnen lopen?
In 2007, toen ik ging samenwonen met mijn vriend in Brugge.

Heb je sportieve genen? 
Als kind heb ik turnen en jazz-ballet gedaan. Als tiener speelde ik badminton. Ook fietste ik tijdens de middelbare school en uniefperiode van huis naar school, zo’n 16km heen en terug, elke dag. Ik heb altijd een goede conditie gehad en werd van thuis gestimuleerd om gezond te eten en te bewegen.

Wat betekent lopen (sporten) voor jou?
Het is mijn uitlaatklep. Voor de conditie en gezondheid maar ook om me goed in mijn vel te voelen.  Ik kan echt niet meer zonder.

image

Heb je loopdipjes gehad en/of blessures in het verleden?
In 2014 heb ik een kort dipje gehad omdat ik te kampen had met ijzertekort. Het lopen ging toen veel minder goed. Ik wilde zelf nog wel ver en veel lopen, maar mijn benen wogen zo zwaar en ik was snel buiten adem. Het was toen wel een erg drukke periode: ik had mijn bijberoep opgestart en dat bracht veel extra werk met zich mee, we waren aan het verhuizen,… Ik ben erbovenop geraakt met een voedingssupplement en extra aandacht voor mijn voeding. Ik heb toen de Brussels Half Marathon moeten cancellen, tot mijn grote spijt. Maar ik ben er wel helemaal bovenop geraakt! Van blessures heb ik nog nooit last gehad, daar ben ik blij om!

image
Muts, kap, handschoenen en BIG SMILE

Loop je het liefst alleen of in een groep?
Alleen, ik ben een asociale loopster. Ik babbel niet graag tijdens het lopen, ik kan me het best ontspannen als ik helemaal op mezelf ben. Daarom zit ik ook niet bij een loopclub. Als je samen met iemand loopt, voel je je altijd een beetje gedwongen om je tempo aan te passen aan je loopgezel. Dat doe ik niet graag. Al maak ik soms wel eens een uitzondering voor leuke mensen.(vette knipoog)

image
Het Minnewaterpark

Wat is je favoriete afstand en waarom?
De halve marathon, omdat dat voorlopig de langste afstand is die ik kan lopen. Mijn doel dit jaar is 25K lopen, als dat lukt dan zal dat mijn favoriete afstand worden. (lacht)

“Harder, better, faster, stronger” is Josefiens leuze.

Doe je mee aan loopwedstrijden?
Ja, ik vind dat enorm plezant. De Brussels Half Marathon (2 okt.) is mijn absolute favoriet en die zal ik in 2016 voor de derde keer lopen. Verder mis ik nooit een Dwars Door Brugge (8 mei) en loop ik een thuismatch tijdens de Nacht Van West-Vlaanderen (17/18 juni). Mijn grootste uitdaging is echter de Great Breweries Marathon (25KM/ 5 juni).

image
Brugge, het Venetië van het Noorden

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en  het lopen?
Veel mensen vragen me vaak hoe ik het allemaal blijf combineren, maar zo heel moeilijk vind ik dat eigenlijk niet. Plannen en duidelijk afspreken met mijn vriend wie wanneer weg moet en flexibel zijn. Ik ga sporten in mijn middagpauze op het werk. Dat is efficiënt en slim omgaan met mijn tijd. Mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben om te sporten, ik word daar soms een beetje boos van.

image
Chocoladewinkeltjes in overvloed in Brugge

Hoe deel jij je loopweek in?
Ik probeer 3 keer per week te gaan lopen. Vaste dagen zijn er niet. Soms lukt het maar 2 keer, maar dat is niet zo’n ramp. Ik ga daarnaast ook 2 keer per week zwemmen als afwisseling met het lopen.

Let je ook op je voeding? 
Ik eet heel graag gezond, ik moet daar niet speciaal moeite voor doen. Een tweetal uur voor het lopen eet ik vaak nog een handvol noten, en na het lopen drink ik een liter (of meer) water. Direct na het lopen heb ik eigenlijk geen honger, alleen maar dorst.

image
De Grote Markt met het Belfort

 

image

Welke loopschoenen draag je?
Momenteel New Balance.

Gebruik je specifieke ‘loopgadgets’?
Ik loop met een Garmin Forerunner, een horloge met hartslagmeter (borstband). Zo hou ik bij hoe ver ik loop, welke hartslag ik heb, wat mijn gemiddelde snelheid is, en hoeveel calorieën ik verbrand. Zeer handig!

Luister je naar muziek als je gaat lopen? 
Ja, altijd, ik kan niet lopen zonder.

Noem je 5 favoriete loopsongs?
Ik heb veel leuke loopsongs, maar dit zijn mijn favorieten:
1. Faith no more – Midlife crisis, 2. The war on drugs – Red eyes, 3. Andrew W.K. – Party hard, 4.Watermatt – Bullit, 5.Rudimental – Feel the love.

image

Wat is jouw loop ‘bucket list’?
Ooit wil ik een marathon lopen. Mijn ambitie is binnen dit en 3 jaar. Die van Brussel lijkt me fantastisch mooi maar is wel erg pittig of de Marathon van Berlijn.

image

Welke goede raad wil jij lopende mama’s meegeven?
Wees realistisch en luister naar je lichaam, zodat je jezelf niet overdoet. Tegelijk mag je ook best ambitieus zijn en de lat wat hoger leggen voor jezelf. Als je een persoonlijke uitdaging stelt, blijf je gefocust. Het belangrijkste echter is dat je moet genieten van het lopen, want het is zo goed voor je!

Meer looptips kan je trouwens terugvinden op Josefiens BLOG, klik HIER!

HOTSPOT

image
Café au lait, Noordzandstraat 30

Wat was me het een druilerige voormiddag in Brugge, maar de positiviteit en energie van Josefien werkten aanstekelijk.  Warm ingeduffeld met muts en handschoenen vertelde ze me tijdens het lopen met plezier anekdotes over haar mooie (loop)tijd in Brugge. Nadien tijdens enkele koffies in de Café au Lait leerden we elkaar echt beter kennen. In deze traditionele tearoom kwam Josefien destijds veel na een lange wandeling met haar babyzoontje in de buggy.

Veel mamapraat (onze zoontjes zijn even oud) en uiteraard ook bloggergekwetter (smiley emoticon) met dito tics (de smartphone werd o.a. bovengehaald voor de picture perfect IG-shot).

image
Instagram-waardig, niet?

Josefien keert regelmatig terug naar Brugge – zo blijkt- om toffe, nieuwe plekjes te ontdekken. Ze wou me eigenlijk de hipster ontbijt-en lunchbar NOMAD aan het Zand tonen. Spijtig genoeg in verlof tijdens onze loopdate. Maar hopelijk komt er nog een gelegenheid om deze hotspot met haar te ontdekken! Rain check, Josefien? (smiley emoticon)

Wie Josefien zelf beter wil leren kennen, kan haar volgen via haar

BLOG => www.josieslittlethings.be
FACEBOOK => josieslittlethings
INSTAGRAM => josefien_de_bock

Voor wie de route wil lopen/ wandelen:

image
CHECK DE ROUTE VIA https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4199922

Start op het Zand aan het Concertgebouw. Via de Begijnevest kom je in het Minnewaterpark. Loop alle vesten verder af tot aan de Kruispoort. De Lange-en Hoogstraat leiden je naar de Burg en de Grote Markt met het Belfort. Via de Sint-Amandsstraat en de Noordzandstraat kom je terug op het Zand en de startplek.

Text + Pics  © Karin G. aka Mom Runs The City

 

6 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: