REIZEN ZUID-AMERIKA

YUCATAN VACAY | 5 AMAZING TRIPS

MEXICO – Als je in een sjiek vakantieresort verblijft, is het verleidelijk om elke dag te genieten van alle luxe rondom je heen. Je hebt er tenslotte voor betaald. Maar wie van het avontuurlijke type is, zoals het lief en ik, wil de schoonheid van het land ook ontdekken! Dit zijn onze 5 redenen om er op uit te trekken wanneer je richting Cancun vliegt.

5 TOP EXPERIENCES

(when staying near Cancun-Puerto del Carmen)

1. COZUMEL
Neem de veerboot in Playa del Carmen en ontdek dit prachtige eilandje. Voor duikers zijn de riffen rond het eiland het nec plus ultra. Huur een scooter en ga op verkenning. Wij stopten voor de lunch aan Playa Bonita, genoten van het panorama aan El Mirador en relaxten op het strand voor het Palancar Reef. Eindig je eilandhop met tax free shoppen in de straatjes rond Plaza Principal.

image

2. AKUMAL 

In deze baai kan je tussen de zeeschildpadden en roggen snorkelen in hun natuurlijke habitat. Zwemvesten zijn verplicht, je mag enkel biologisch afbreekbare zonnecrème aanhebben en het is ten strengste verboden ze aan te raken. Volg deze simpele regels uit respect voor de natuur. De ervaring is onwaarschijnlijk. Sommige zijn echt gigantisch. Dit is voor mij een AANRADER VAN FORMAAT!

image
Underwater Sea Turtle Photo Credit © Go Natural Explorers

3. TULUM

De restanten van deze precolumbiaanse Mayastad liggen 12 meter hoog, op een klif met een magisch uitzicht over de Caraïbische Zee. Via een trap aan de top kan je het witte zandstrand bereiken en plonzen in het blauwgroen heldere water. Net die unieke ligging maakt dit een echt toeristenoord. Waarschuwing: het kan hier net iets te druk zijn. Hoe vroeger je gaat, hoe beter.

image

4. CENOTES

Deze ondergrondse zoetwatermeren ontstonden duizenden jaren geleden doordat delen van het poreuze kalksteenplafond zijn ingestort. Yucatan kent er zo’n 700-tal waarvan een aantal zich tussen Tulum en Coba bevinden. Wij zwommen en snorkelden in de halfopen grot van Aktun-Chen gelegen in ongerept regenwoud. Zo mooi hoe het zonlicht vrij spel krijgt over de ondergrondse wereld. Je zwemt er tussen duizenden jaren oude stalagmieten en stalagtieten. Erg fascinerend!

5. GO DIVING: TROPICAL UNDERWATER BEAUTY

Voor we papa en mama werden, doken wij praktisch op elke reisbestemming. Tijdens deze reis mocht een duikje zeker niet ontbreken. Aangezien de weersomstandigheden niet ideaal waren, was de visibiliteit iets minder. Maar dat kon voor ons de pret niet bederven. Fervente duikers trekken naar Cozumel, voor ons net iets te ver van het resort gelegen. Het nabije Puerto Moreles Reef kent ook ontzettend goede diving spots. Met een analoog wegwerpcameraatje trokken we onderstaande snapshots. Volgende keer gaan we voor een Go-Pro, gelijk de echte! (smiley emoticon)


image

Jammer genoeg hebben we niet meer uitstapjes gedaan. Want Yucatan heeft nog veel meer te bieden dan deze top 5. Ik droom ervan om ooit nog Coba, Uxmal en Chichén Itza te bezoeken, te snorkelen met walvishaaien en ook op Cozumel te duiken. Misschien iets voor later met onze zoon erbij. Wie weet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: