BLOG HOTSPOT

OOSTENDE | PASSE-VITE

Eén van mijn favoriete adresjes voor een snelle hap is de Passe-Vite. Dit sympathieke eethuisje, ligt in een verkeersvrije zijstraat van de Adolf Buylstraat, in hartje winkelcentrum.  Je kan er terecht voor heerlijke pasta’s, gezonde salades en dagverse suggesties. Van buiten oogt het klein, maar boven zijn er 21 zitplaatsen.

Near the Adolf Buylstreet, in the heart of Ostend’s shopping area, you can find this cosy little bistro. This healthy lunch venue exists nearly 19 years, and is very well visited by locals. 

No-nonsense aanpak in de Passe-Vite. Eenvoudige tafels rond een open keuken. Bij Sofie en Colin mag je letterlijk meekijken in de potten en pannen. Hier kom je thuis en eet je gezond. Die gezellige sfeer maakt dit adresje uniek.

Er is een vaste kaart met klassiekers en op het krijtbord vind je suggesties volgens de inspiratie van het moment. Salades, pasta’s, quiches en nog meer gezonde shizzle. Mijn ‘all time favourite’ is de salade met witte pens.

What you see, is what you get at the Passe-Vite. All the tables are centered around the open kitchen. No secrets here. The unicity of this venue lies in the cosy ambiance you get as you watch the ‘kitchen ballet’ while you’re waiting for your order. 

You can choose from the menu or look at the daily suggestions written on the chalkboard.
Passe-Vite is a healthy place, so think: salad, pasta & quiche. My ‘all time favourite’ is the salad with pieces of white pudding.  

A small venue it seems, but upstairs there’s room for 21 persons. In spring and summer, there’s a terrace. This hotspot has a loyal clientele. If you’d like to lunch here, I recommend you to make a reservation. 

De Passe-Vite bestaat al 19 jaar, en is erg geliefd bij Oostendenaren. Wie ‘la petite histoire’ van deze bistro wil kennen, kan mijn post nalezen over mijn ontmoeting met ‘ladyboss’ Sofie Pitteljon. (Klik hier)

Topadresje, groots in haar bescheidenheid. Wie hier wil lunchen, reserveert best vooraf een plaatsje.

• PASSE-VITE •

Hertstraat 1, 8400 Oostende
059-513 913

Keuken open van 11H30-15H30
Take-away mogelijk

Facebook: click here
Instagram: click here

2 reacties

  1. Ziet er een tof adresje uit, dat ga ik onthouden!
    Jammer dat ik geen witte pens lust, maar er staat vast genoeg op de kaart dat me wel kan bekoren 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: