BLOG Lopen TIPS & REVIEWS

Blijven lopen doe je zo! Keep on running!

https://behappy.me
© http://www.behappy.me

De laatste anderhalve maand van 2015 zette ik het op een lopen voor het lopen. Awoe voor mij! Lees mijn 5 tips ter motivatie om het loopjaar 2016 vol enthousiasme in te zetten en vol te houden.

Confession: past November and December I was running from my running. Tsss! Read my 5 resolutions to step into 2016 with runners enthusiasm and keep holding on to it.

De lancering/opstart van mijn blog gecombineerd met een drukke gezinsagenda. Een to do-lijst van hier tot in Tokyo afkrijgen voor de Kerstvakantie van start gaat, verplichte sociale activiteiten en korte dagen die je doen verleiden tot TV-dekentje-zetel toestanden. Redenen waarvan ik nu denk “hoe heb je het zover laten komen.” In september liep ik nog vlot een halve marathon. Fier als een gieter, en kijk nu, een aantal weken niet veel gelopen en ik voel me zo slecht! Tijd om te herpakken, mommy!

68613c3a7579345396c0fe076986c9c3

De launch of this blog combined with a busy family agenda. Your list of ’to do’ is neverending but yet you are working hard to get everything done before Christmas, you have a lot of obligatory social venues and the short days invite you to cuddle up in front of the TV. Reasons that I now acknowledge as B.S. (pardon my french). I was running 13.1 miles past September, and look at me now, a couple of weeks not running got me like in a really bad state! Time to get my running mojo back!

1. (Opnieuw) lid worden van een loopclub
     Join a running team
Het is beslist. Ik keer terug naar mijn oude loopclub. Lopen in groep is fijn en je leert nieuwe mensen kennen. Ik mis het samenhorigheidsgevoel en het sociale aspect enorm. En hoewel de vaste trainingsdagen tijdens de week voor mij moeilijk lukken, pin ik zondagochtend vast als loopdate met de runners van de club. Hoe leuk lopen in een club kan zijn, kan je lezen in deze blogpost.

Join a local running club. Running in group is fun and you get to know new people. 

2. Alles met mate: gezond genieten
     Be reasonable, be healthy
Wie mij kent, weet dat ik geniet van lekker eten en drinken. Tijdens de week leven wij best gezond, geen alcohol, veel water, fruit, groenten en doen we ook van quinoa en granola. De culinaire geneugten houden we voor het weekend. Hoewel… ik heb een zwakte. Ik geef toe, ik ben chipsverslaafd. Ik lust ze in alle kleuren en smaken. Scheur met plezier een zak open na mijn vetarme, zoutloze wokschotel en heb geen moeite om een familypack naar binnen te werken. Het kon een lyric uit ‘Ironic’ van Alanis Morissette zijn.
Doel: Een maand geen chipskes in huis om af te kicken van mijn dagelijkse dosis crunch. Vaak eet je comfort food uit gewoonte. Probeer eens een slecht eetpatroon voor een tijdje te veranderen. In combinatie met regelmatig sporten zal je merken dat je je veel fitter voelt! Maar af en toe genieten, moet kunnen.

I love wining and dining. During the week we live as healthy as we can: no alcohol, lots of water, fruits, vegetables and we are in with quinoa and granola. The guilty pleausures are for the weekends. Allthough… I have a weakness. I am a crisp addict, I love all sorts of flavours. After my fatfree pot of noudles, I tear up a (family) bag and crunch away. It could be a lyric in ‘Ironic’ from Alanis Morissette. 
My goal: No crisps for a month, I need to get rid of this food addiction. Try to manage the intake of comfort food or ban it for a while. In combination with regular outdoor activities you will feel much better!

3. Routine, routine, routine
Lopen inplannen in overleg met de werk –en gezinsagenda. Voorlopig is dat bij mij: maandagavond, woensdagochtend, vrijdagavond en/of zondagochtend. Ik probeer de eerste weken zoveel mogelijk een loopbuddy te vinden. Dan wordt die fluovlek in mijn agenda nog concreter. Mijn loopmaatjes van de club zie ik sowieso op zondag.

running-motivation-quote-4

Plan your runs ahead, and stick with the plan. No excuses.

4. Wedstrijdkalender aanleggen
     Set a goal
Toen ik trainde voor mijn eerste halve marathonwedstrijd liep ik vlot 3 keer per week. Mijn focus lag zo hard op het behalen van mijn doel, dat ik geen uitvluchten zocht om niet te gaan lopen. Regen, wind, te moe, I just did it! Daarom stel ik nu al mijn wedstrijdkalender op. Voorlopig want er zijn nog gaatjes in te vullen .

 • 13 februari:  3e Trail Run Provinciaal Domein Het Leen – 10,8 km
 • maart: ???
 • 17 april: Antwerp 10 Miles – 16 km
 • 8 mei: Wings for Life – ??
 • juni/ juli/ augustus: ????
 • 24 sept.: Ostend Night Run – 21 km (my hometown)
 • oktober/ november/ december: ???

image

Set a goal like taking part in an upcoming race! It helps me stay focused, and it gets me out of the door even when it’s raining. 

5. Moms run the city!
Alleen is maar alleen. Wie zin heeft om mee te lopen tijdens een van mijn geplande wedstrijden, mag mij altijd een mailtje sturen (=> momrunsthecity@gmail.com) en dan kunnen we elkaar ontmoeten. Want ik ben benieuwd naar mijn lezers! Het maakt niet uit welke afstand je loopt, hoe traag of snel, alles is beter dan stilzitten!
Ondertussen kan je jouw looppics ook sharen met #momsrunthecity. Share the love, de bedoeling is een echte community te starten met happy, lopende mama’s.
It doesn’t matter how slow you go, just go! Share the love with #momsrunthecity, and let’s build a community of happy, running moms!

#momsrunthecity

Follow me on Instagram, Pinterest and Facebook

2 reacties

 1. 29/7 – 10 miles Wenduine
  12/8 – Runway Run Koksijde
  16/10 – Urban Trail Brugge
  6/11 – Urban Trail Amsterdam

  Deze staan nog in mijn agenda naast de MetaRelax Ostend Night Run.

  1. Dat zijn er heel wat. Na de Night Run waarschijnlijk terug Ploegsteert 11/11 meedoen met halve marathon. Super dat je er in Oostende ook bij bent. Misschien lopen we elkaar wel tegen het lijf (knipoog)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: