BLOG HOTSPOT

LILLE for FOODIES

Op onze meidenweekends wordt er flink bijgekletst en gelachen, het liefst aan tafel met een goed glas en een lekker ‘gerechtje’.
Hotspots genoeg in Rijsel, wij pikten er de volgende uit.

On our ‘ladies only’ weekends we like to catch up, and as we all love a nice drink and a good bite, the most time we spend during the weekend is in a restaurant or in a bar. Lille has places enough for foodies, we picked a few to get you inspired.

L’HUITRIèRE
3 Rue des Chats Bossus– Vieux Lille

Voor de apéro gingen we naar L’HUITRIèRE, een sfeervolle oesterbar met faam . Je smult in een prachtig historisch pand van allerlei zeevruchten, vis en kreeft. Al dit lekkers kan je ook mee naar huis nemen, want de oesterbar kijkt uit op de viswinkel.
Enkele oesters met een flesje Pommery erbij, voor ons de ideale lunch.

image

L’Huitrière is THE place for seafood. A beautiful ancient building, splendid atmosphere inside!  We shared a plate of oysters with a glass of champaign. The oyster bar looks over the shop, for those who want to taste back home.

MEERT
27 Rue Esquermoise – Vieux Lille

Bakkerij MEERT bestaat al sinds 1761. Een instituut in Rijsel bekend om zijn ‘gaufre‘, een fijn wafeltje gevuld met vanille uit Madagaskar.Zeker proeven! Een bezoekje aan de ‘snoepwinkel’ is een belevenis op zich, alsof de tijd even heeft stil gestaan.

image

Wie tijd heeft, moet een taartje proeven in het chique Salon de Thé van bakkerij. Geduldig wachten tot er een plekje vrijkomt, loont! Ik smulde van een zalig patéke met een krokant bodempje van pécannoten, biscuit van chocolademoelleux, vanillemousse en een laagje Fleur de sel- caramel!

If you have time, go and spend some teatime at MEERT and their Salon de Thé. The legendary bakery founded in 1761 is renowned  for its ‘gaufre’, a sweet fine waffle filled with vanilla from Madagscar. I tasted a divine patisserie with pecan nuts, chocolate moelleux, vanille mousse and Fleur de sel caramel! Absolutely heaven.
Don’t forget to stop at the shop to take a sweet souvenir with you back home!

LE LION BOSSU
1 Rue Saint Jacques – Vieux Lille

image
Boven: Maroilles -kaaskrokantje op een bedje van raketsla // Onder: Carpaccio van geconfijte zalm met venkel, bieslook en citroencrème

In een historisch pand uit 1681 genieten we van een inventieve Franse keuken. Laat de gastronomische gerechten voor zich spreken, ze waren één voor één top. We kozen een Premier cru Millésime 2007 van Gaidoz Forget om te begeleiden.

image
Rechtsboven: Gebakken Sint-Jakobsschelpen, jonge ui, notenolie, truffelsalsa, parmesankrokantje.
Rechtsonder: Rundsfilet, truffelravioli
Links: Tagliatelli, truffelsalsa, gebakken eendenlever

We enjoyed a wonderful dinner in a historical venue from 1681. The French cuisine is inventive, the setting is intimate. We ordered  a Premier cru Millésime 2007 van Gaidoz Forget to pair with all the dishes.

L’ART ‘DOISE
12 Rue Peterinck – Vieux Lille

In het hartje van de Vieux-Lille wijk, adresje met diverse broodgerechten op het menu en een originele wijnkaart. Industriële setting zonder in te boeten aan gezelligheid. Betonnen vloer en houten planken tegen de wand met kunst van lokale artiesten. Jonge uitbaters, Tony en Valentin, leerden elkaar kennen aan de unief, en besloten zich in dit avontuur te smijten. Ideaal lunchadresje maar ook open ’s avonds.
Wij proefden de Libanese croque en de Kip Tandoori toast, en dronken er de Millésime 2005 van Nicolas Feuillatte bij. Licht en lekker.

In the heart of the old town, a remarquable address serving surprising croques and toasts. Setting is industrial but convivial. Tony and Valentin are friends from university, and decided to start this adventure. Young vibe with a professional approach . The large selection of wine is original and the food very tasteful. We ordered the Libanese Croque and the Chicken Tandoori Toast with a bottle of Millésime 2005 champaign from Nicolas Feuillatte. When strolling down the old town, this venue is ideal to stop for a light lunch. But you can also have dinner here.

image

Het moet je opgevallen zijn dat champagne zowat de rode draad doorheen onze Rijseltrip geweest is. We zijn er zelf een beetje van verschoten hoe goed een glas bubbels kan smaken. Keuze snel gemaakt voor een volgende meidentrip: Champagnestreek, here we come! (smiley) Wordt vervolgd…

Oh my god! Did you noticed we ordered a lot of champaign this weekend. We were also very surprised how we love the bubbly. So, we decided where we want to go on one of our next trips: the Champagne region! (smiley)
To be continued…

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: