BLOG EVENT

EVENT | Flemish Food Bash

image

Afgelopen zondag trok ik met de vriendinnen naar de derde Flemish Food Bash , hét culinaire rock’n roll event.

Last Sunday me and ‘the girls’ went to the Flemish Food Bash, a foodie event with a rebel touch.

Place to be: Eskimo Factory , G(h)ent.

15 topchefs, 15 bartenders, 1 patissier, 1 cheese afficionado, 2 baristas allemaal onder één dak. De mannen van de gerenommeerde brouwerij “De Struise Brouwers” tapten 30 bieren van het vat, terwijl 10 deejays afwisselend de meest meeslepende beats verzorgden. Om nog maar te zwijgen van de insectenbar, SCHOREM barbiershop, de live graffitikunst, OZEE make-overs, zwoele luchtacrobatie, de jodelaar, de… ( teveel om op te noemen) We wisten niet waar eerst kijken.

image

15 chefs, 15 bartenders, 1 patissier, 1 cheese maker, 2 baristas, 30 beers from the famous microbrewery “De Struise Brouwers” and 10 deejays pumping the beats. And this all in one venue! But still there was more: an insect bar, SCHOREM barber shop, OZEE make-overs, live graffiti, sexy acrobatics, yodeling, …

Elke editie slaagt Vincent Florizoone –bezieler en creatief brein van FFB- het event naar een hoger niveau te tillen. Hoe zotter, hoe beter, zonder in te boeten aan kwaliteit en passie voor zijn métier.

‘Flemish Food Bash wil de hippe Vlaamse smaakcultuur onder de aandacht brengen. Het is een ode aan het delen van culinaire ideeën en creativiteit, waar foodies in een verrassende werveling van muziek, tattoo-en barbierkunst worden ondergedompeld.’ dixit Florizoone.

Every edition Vincent Florizoone – (in)famous chef and FFB’s creative founder – elevates his foodie event to a higher ‘crazy’ degree of quality and passion for his ‘métier’.

‘Flemish Food Bash wants to push the trending Flemish food culture forward. It’s all about sharing culinary ideas and creativity in a surprising setting where music, tattoo and barber art come together.’ says Florizoone.

We hebben ons ongelooflijk geamuseerd! Gekeken, geproefd, gesmuld, gelachen en gedanst! Kijk en geniet mee:

image

image
Cuines 33 = Mussel- jalapeno- artichoke- ceviche                             Naturell = Mackerel- curry soup- kohlrabi- sambal
image
Raunchy Randy The Retro Rebel van SCHOREM Haarsnijder en Barbier @work
image
The ever so charming Sofie Ketels, Belgian female bartender and owner of Sofie’s Living Room, shaking her ‘Nibble my cherries’ cocktail. Approved by me!

 

image

image
C-Jules= Bruschetta van Holsteinrund, truffelvinaigrette,                                                               Parmezaanse kaas, gesmolten mergpijp en ruccolacress      Coeur d’Artichaut= Ratte potatoes- Brasvar bacon- bone marrow- bottarga- coffee
image
Hair and Make-up Corner by OZEE
image
De Struise Brouwers know their stuff!     I tasted the PANNEPOT SPECIAL RESERVE, a dark strong ale wine barrel aged. WAUW!
image
Vincent presents his surprise cake, celebrating the one-year existence of the Flemish Food Bash. Oeps, no picture of the hidden surprise though. For visitors eyes only!
image
Live graffiti wall

We had a blast! We talked, ate, laughed and danced the night away. FFB is not just a food event, it is a celebration for culinary kindred spirits, hipsters and foodies. Willing to mingle, taste, share and learn from each other. One for all & all for one, Flori would say!

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: