BLOG Lopen TIPS & REVIEWS

Run for fun

Lopen, ik zou niet meer zonder kunnen. Ik loop voor het plezier. De kick tijdens het sporten, het idee dat je goed bezig bent. Alles loslaten. Genieten van de omgeving. Het gelukzalig gevoel achteraf er terug tegenaan te kunnen gaan.

image

Running, it makes me happy. I run for fun! While running, I feel free, strong and like a bad ass really. Proud of ‘doing it’.

Ik ben absoluut geen haantje de voorste. Voor de geïnteresseerden, ik loop gemiddeld 9,5 kilometer per uur. Op goede dagen en in superform haal ik 10,5. Geen beginner, maar verre van gevorderd dus.

Lopen alleen, met een goede vriendin, of in groep. Ik breng er graag afwisseling in. Ook naar afstanden en omgeving.

Altijd met een doel voor ogen om de motivatie op peil te houden. Ik loop een vijftal jaar. Ik ben gestart met een voorzichtige 5 km en via een loopclub bouwde ik op naar 10 en 15 kilometer. En toen viel het een jaartje stil: ik werd mama. Als dat geen goede reden is!
Tijdens mijn zwangerschap mocht ik van de gynaecoloog niet meer lopen. En als prille moeder had ik er de eerste 5 maanden de energie niet voor. Maar eens mijn draai gevonden, begon het te kriebelen. Gelukkig kwam alles snel terug en liep ik na 12 weken het uurtje rond. Begin 2015 stelde ik mezelf een nieuw doel. De halve marathon. Eind september liep ik hem tijdens de Ostend Night Run. 2H14. De gevorderde loper trekt waarschijnlijk zijn wenkbrauwen op, maar ik heb het gedaan. Missie geslaagd! Ikke trots.

In deze rubriek kan je mij volgen in al mijn loopavonturen. Hopelijk besmet ik je met de loopmicrobe of pept het je op om vooral te blijven lopen.


I am no ‘speedy gonzales’, my pace is 9,5 kilometres per hour. On a good day, and in shape, I run 10,5. So I’m not a beginner but not an advanced runner either. You know what, I don’t care. 

I run alone, with a good friend or in group. I like the variation.

Once and a while, I try to set a goal for myself. I’ve been running for five years. I started gently, running 5 km. I joined a running club to help me reach 10 and 15 km. And then I got pregnant and stopped for a rough year. During my pregnancy, my doctor forbid me to run and the 5 first months of motherhood, I was too exhausted to even consider jogging. But once I got my groove back, I started again… very slowly. And before I knew it, after 12 weeks, I ran 10 km again. In January 2015 I set a new goal. My first half marathon. This september I earned my medal at the Ostend Night Run. (2H14) If you run faster than me, stop frowning. For me, that’s a terrific time, and I’m very proud of it!

This is a blog about my love for running and running adventures. Hope you like it!

Disclaimer:

  • Ik ben onder geen beding expert op het gebied van lopen. Lees mijn blog als inspiratie of voor het plezier. Gebruik de informatie op deze blog puur ter oriëntatie en niet als vervanging voor doktersadvies of enige andere vorm van advies van een autoriteit hebbende instantie, persoon of medium.
  • I am not, in any way, shape or form, a running coach or expert. Read my blog as an orientation, but do not seek to find any professional nor medical advice in my reads. Before running, please follow the advice of a doctor or any other (medical) authority.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: