EUROPA

CITYTRIP ⎮ Magnifiek MALAGA

 

Malaga

Deze zomer was het terug van citytrip. We als in ‘mijn zus en ik’. We wilden een stad die we nog nooit bezochten. Overige vereisten: zuiders, dicht bij zee en genoeg te beleven. Enter Malaga, geboortestad van Pablo Picasso en de grootste stad aan de Costa del Sol in het Spaanse Andalusië.

This summer, my sister and I went citytripping. We wanted to go to a place we had never been before. Plus: sunny, close to the sea and enough to keep us busy for a couple of days. Enter Málaga, Picasso’s birthplace and the largest city on the Costa del Sol in Andalucia.

Gepakt van de eerste warmte besloten we het ons op dag één erg gemakkelijk te maken en de stad per ‘hop-on-hop-off’bus te verkennen. Normaal gezien ben ik geen fan van deze oerlelijke open bussen, maar ik moet mijn mening herzien. Ze blijven lelijk (sorry) maar ze zijn zo handig. De bus bracht ons in geen tijd naar het Castillo de Gibralfaro op de Vuurtorenberg. Dit kasteel op 130 meter hoogte biedt een fenomenaal zicht over de stad en de Middellandse Zee. Tijdens de bustour leer je de stad en de verschillende wijken kennen. Wie wil, stapt uit bij een van de vele stops. Je ticket blijft 24 uur geldig en biedt naast de busrit nog veel andere extra’s zoals een begeleide stadswandeling, een boottocht, toegang in diverse musea en diverse kortingen. Ideaal als je beperkt bent in tijd.

At arrival, the summer heat took us by surprise and we decided to take it easy on our first day. We went on the hop-on-hop-off bus. Normally I am not too thrilled about these ugly coaches with open top, but I have to review my opinion. They stay ugly (sorry) but they are damn convenient.  It  brought us in no-time to the top of the Gibralfaro hill (130m high) where there’s a castle overlooking Málaga city and the Mediterranean Sea. Stop and get out of the bus because the view is phenomenal. Another advantage of taking this tourist attraction the first day, is that it helps you with your orientation in the city and its different areas. You can hop on and off at your leisure at stops conveniently located along the route. Your ticket is valid for 24H and gives you extra perks like a walking tour, boat trip and access to a few musea. When short in time, the perfect answer!

MUST DO’S

  • PICASSO & THE CITY

Malaga is Picasso, en het zou zonde zijn om dit museum links te laten liggen tijdens je verblijf in deze kunstminnende stad. Verken de oude stadskern op eigen tempo en hou halt bij het Alcazaba, het Romeins theater en de kathedraal. Bezoek de overdekte versmarkt, Mercado Atarazanas, en shop in het prachtige Calle Marquès de Larios, dé winkelstraat bij uitstek. Vergeet hier niet te stoppen in Casa Mira, het oudste en bekendste ijssalon om te smullen van hun beroemde nougatijs.

Malaga is Picasso and it would be a shame not visiting his museum. Wander through the pretty streets in the old city centre (car free) and stop at the Alcazaba, Roman Theatre and the cathedral. Take a look at the Mercado Atarazanas for daily fresh produce and shop till you drop in the beautiful Calle Marquès de Larios. Don’t forget to take a break at Casa Mira. The Malaguenos get their ice cream here, and it’s considered to be the best of the city. We went back a couple of times. (Too Yummie)
Stadskern

Bezoek de rooftopbar van Marriott hotel, Malaga Palacio (Calle Molina Larios) voor een aperitief bij zonsondergang. Eten doe je in een van de vele tapasbars in het centrum. De keuze is oneindig. Hoogtepunt voor ons was cerveceria Los Gatos aan Plaza Uncibay. Een Spaanse drukte van jewelste (LUID), georganiseerde chaos, bediening vol animo en overheerlijke, no-nonsense fingerfood.

Rooftopview

At the end of the day, unwind and enjoy a rooftop bar cocktail at the Marriott hotel (Malaga Palacio, Calle Molina Larios). We absolutely loved the sun set over the city. For the hungry, Malaga is renowned for its tapas bars and some of the better joints are hidden away in the back streets. They are worth discovering. At Los Gatos (Plaza de Uncibay) we had the most amazing time. Loud & chaotic, yet very entertaining. The waiters were charming and served the most delicious, no-nonsense fingerfood. 

  • MAUS @ SOHO

Dit is een prachtig initiatief waarbij street art werd gebruikt om de achtergelegen buurt naast het Museum voor Hedendaagse Kunst (CAC) om te toveren tot een hippe, artistieke wijk. Start met een bezoekje aan het CAC (gratis trouwens) en ontdek vervolgens de kunstwerken van bekende internationale artiesten zoals ROA, OBEY en D*FACE in de SOHO-buurt. Handig met een plannetje erbij.

Streetart2
Above: Street Art by Roa // Under, left to right: Free Expression Wall/ Shepard Fairy, D*Face and Boamistura/ Free Expression Wall/ Entrance CAC

MAUS is a unique project through which streets in the Barrio de las Artes area are transformed into a working canvas for numerous international street artists. Check out the CAC museum and its contemporary art (free entrance), before exploring the SOHO-streets with this conventient map.

  •  Centre Pompidou, La Plaza Gastronomia en de gemoderniseerde haven

Sinds maart 2015 verrijst een eerste dependance van het iconische Parijse Centre Pompidou in Malaga. Hier vind je werken van René Magritte, Frida Kahlo, Francis Bacon en Picasso. De glazen kubus boven het museum schittert vlakbij het gerenoveerde havengebied Muello Uno. Met zijn prachtige promenade, uitnodigende terrasjes en vele winkels moet je er gewoon eens flaneren en mensenkijken. Dichtbij ligt de stierenvechtersarena . Hier worden op bepaalde dagen nog gevechten georganiseerd, maar nieuw is de ‘foodmarket’ in de catacomben, de onderste band van de ring. Hapje tapje ’s avonds in een authentiek kader.

Haven

Since March 2015 Malaga has its own iconic Centre Pompidou with works from René Magritte, Frida Kahlo, Francis Bacon and Picasso. Under the glass cubicle lies the museum, right in the new harbour area Muello Uno. Not far from it lies the bullring that hosts a foodmarket in the catacombes. In the evening you can have a bite and a drink in this amazing venue. 

  • SUN, SEA & LA MALAGUETA

Wie zijn buik vol heeft van het bezoeken, kan naar het strand van Malaga trekken. La Malagueta zoals ze door de locals genoemd wordt. Hier proef je van verse vis of gegrilde sardientjes in een van de vele chiringuitos of strandtenten. Of huur een ligbed met parasol en hang de zonneklopper uit.

malagueta

If you want some vitamin sea and D, head for the city beach or La Malagueta as locals call it. Chiringuitos – beach bars – open around noon and serve fresh fish and grilled sardines. Delicious!

Hotel

Ons viersterrenhotel, Molina Lario (Calle Molina Lario) lag pal in het autovrije historische centrum, vlak aan de statige kathedraal en op wandelafstand van de haven. Perfect om alles te voet te verkennen. Absolute plus waren onze rooftopbar met zwembad en uitstekende WIFI.
We stayed at hotel Molina Lario **** (Calle Molina Lario), situated near the cathedral and just in front of the harbour. Ideal if you want to explore the city by foot. We were very glad to have a rooftop bar with pool and excellent WIFI.

Hot in the city

Malaga in de zomer heeft een minpunt, het is er verdorie bloedheet. Bij temperaturen tot 38 graden mag je nog zo enthousiast rondhossen, en aan sightseeing willen doen. Er komt een moment dat je snakt naar verkoeling! Een tip: bezoek de musea en bezienswaardigheden tijdens de heetste uren. Hemels die airco en weinig volk, dubbele pret. Of een betere tip: bezoek het magnifieke Malaga tijdens de herfst of de lente, aangename temperaturen gegarandeerd.

Summers in Malaga are boiling hot! Walking about at 38 degrees Celsius, kills the enthusiasm. I recommend to visit the musea during the hottest hours (12H-15H). The airco will feel heavenly, and no cues. Due to its microclimate, winters in Malaga are mild, making autumn and spring the most favorable seasons to visit this magnificent city. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: