BLOG DIY

TRAKTATIE ⎮Dat zit snor!

Binnenkort zet Timon de grote stap naar de eerste kleuterklas en zwaait hij zijn lieve vriendjes en juffen van het kinderdagverblijf uit. Anno 2015 doen we dit met een afscheidstraktatie. Ik koos voor het snorrenthema, Movember in gedachten!

My baby boy, Timon, is attending kindergarten very soon. Bye bye day care! This farewell calls for a special treat for his younger friends and lovely caretakers. I chose to do something with moustaches, cause it’s Movember after all!

Overzicht

Op Pinterest vond ik een free printable van een gekrulde snor via Design is Yay en ging aan de slag! Het uitknippen van de snorren en het voorzien van het gaatje voor de rietjes is knutselwerk maar de rest is zo gedaan. Gebruik transparante plakband om het papier rond het drankkartonnetje te wikkelen, steek er eerst het rietje in en vouw het dan pas toe. Voor het tekstje koos ik om met kleurrijke labels te werken maar je kan evengoed kiezen om op het papier zelf te schrijven. Budgetvriendelijker en sneller, maar beschrijf ze voor je begint te wikkelen.
Tekst: “Dag vriendje, ik mag naar de kleuterklas, dat zit wel snor! Maar ik zal je missen omdat het hier met jou zo fijn spelen was. Tot ziens!”
Voor de juffen kocht ik kant-en-klare potjes met bloemzaden en potaarde die ik voorzag van volgend opschrift: “Bedankt om mij te laten groeien!”
Wikkelen2
I found a free printable moustache coming from Design is Yay. Cutting out the moustaches and piercing them was the tricky part, the rest is easy as pie. Use see-through tape to wrap the milk cartons. You can choose to write your message on a label or directly on the paper. Cheaper and faster, however write your message before you start wrapping in that case. 
For the caretakers:  I chose to give ready-made flowerpots with seeds and potting soil accompagnied with the message: “Thanks for letting me grow!”
START to GROW A MOUSTACHE:
  • Free printable Design is YayProps1
  • A4, 200g: zwart hobbykarton – black hobby carton
  • A5, 160g: gekleurd papier- coloured paper
  • Rietjes – Straws
  • Labels
  • Drinkkartonnetjes: chocomelk/ halfvolle melk maar je kan ook opteren voor appelsap bv.
    Milk or other drink cartons e.g. apple juice
  • Extra: Snorrenstempel – Moustache Stamp (shop: ACTION)

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: