OOSTENDE |OP Z’N SCANDINAVISCH BIJ MOOSE

Brunchen in Oostende bij Moose

Vorige week ging ik met een vriendin ontbijten bij Moose. Een nieuwe, huiselijke plek om volledig HYGGE** van te worden. Dat Oostende opnieuw een originele hotspot rijker is!

Brunchen in Oostende bij Moose is ook Scandinavische een shopping experienceBrunchen in Oostende bij Moose is ook Scandinavische een shopping experienceBrunchen in Oostende bij Moose is ook Scandinavische een shopping experience

Reikhalzend keek ik uit naar de opening van MOOSE. Ruim een jaar geleden kon je ‘the making of’ al volgen via hun sociale media. Het zag er groots en veelbelovend uit, een nieuw concept voor Oostende in een buurt waar je het niet onmiddellijk zou verwachten.

“Ik heb bewust NIET gekozen voor het drukke stadscentrum. Ik wil dat de mensen bij mij kalmte en rust vinden en dat gevoel ook krijgen als ze naar buiten kijken. ” zegt zaakvoerster Saskia Defever.

In een nieuwbouwpand in de Wellingtonstraat met zicht op de Hypodroom en het Thermae Palace combineert Saskia eten en drinken met een shopping experience. Je kan er dus gewoon binnenwandelen om interieurgoodies te winkelen, maar Moose is vooral een plek om gezellig te ontbijten, te lunchen, te aperitieven of een stukje taart te snoepen.

Als ik de zaak binnenstap, daalt er onmiddellijk een zengevoel op me neer.

De keuze voor hoofdzakelijk wit in combinatie met hout en aardetinten en de perfecte afwerking met kwalitatieve materialen, doen me instant goesting krijgen om mijn eigen woning te restylen. Ook de tafel is gedresseerd volgens de typisch Scandinavische huisstijl en het minimalisme krijgt een knipoog dankzij subtiele, grappige accenten. Of wat dacht je van ‘Thinking Room’ als discrete toiletbenaming. Eyecatcher van de zaak is een reusachtig elandhoofd, een Canadees verkeersslachtoffer, zo blijkt.
Mr. Moose volgt goedkeurend terwijl we plaatsnemen aan ons tafeltje. We zijn de eersten maar nog geen halfuur later zit de zaak vol. Het is duidelijk dat we niet de enige nieuwsgierigen zijn die hier voor het eerst komen. Talk of the town, heet dat dan.

Wij bestellen de DE LUXE ‘FROKOST’. Een uitgebreid ontbijt met granola & yoghurt, seizoensfruit, broodmandje, beleg, homemade confituur, koffie, verse jus en een vitaminesapje. Daarbovenop nog een spiegelei en een toast met gerookte zalm!
Dat dit meer of genoeg is, blijkt uit mijn onbestaand hongergevoel de rest van de dag.

Brunchen in Oostende bij MooseBrunchen in Oostende bij Moose is ook een shopping experienceBrunchen in Oostende bij Moose is ook een shopping experience

Na het tafelen snuisteren we nog even tussen de leuke deco-items. Ik zie prachtige Serax tableware, luxe verzorging van Marie-Stella-Maris, donzige plaids, geurige kaarsen en zoveel meer.

Ik stap buiten met een fijn, warm gevoel. Klaar om mijn dag te beginnen. Geïnspireerd door de omgeving, gecharmeerd door de grote glimlach van Saskia die met deze carrièreswitch, na 21 jaar voor een bank te werken, bewijst dat je altijd moet blijven dromen.

Brunchen in Oostende bij Moose

MOOSE
FACEBOOK INSTAGRAM

Wellingtonstraat 86, 8400 Oostende
0471/75 05 41

Dinsdag en woensdag gesloten

Reserveren is aan te raden voor ontbijt en lunch.

** HYGGE: Scandinavische way of life – moeilijk te beschrijven – waar men geluk zoekt in kleine dingen. Ontspannen en onthaasten met geliefden staat centraal.

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

 

© Text/ Pics by Mom Runs The City

2 gedachtes over “OOSTENDE |OP Z’N SCANDINAVISCH BIJ MOOSE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.