OOSTENDE |KOFFIE EN SAPJES BIJ OODE

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Flashback naar mijn humanioratijd als ik deze nieuwe koffiespot in Oostende binnenstap. Net om de hoek van de Vindictivelaan, aan de achterkant van het Onze- Lieve-Vrouwecollege waar ik 6 jaar mijn broek versleet, vind je OODE, een koffie -en sapjesbar. Klein in oppervlakte, maar groots in authenticiteit.

What a throwback to my high school years when I walk towards Ostend’s newest coffeehub. Just around the corner of the Vindictivelaan, near the school entrance of the OLVO-college (where I graduated), you can find OODE, a coffee slash raw juicebar. If you’re hungry, this is the place to order a quiche or muffin. Just two minutes away from the main shopping street, this is an ideal venue to relax before or after hitting the shops. Short in time, just pop in and order a take-away coffee.

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Voor haar veertigste wilde Maaike Boury iets belangrijks van haar bucketlist schrappen. Iets waar ze al 20 jaar van droomde. Vorige week was het zover en opende ze trots de deur van haar koffie slash juicebar. Vroege vogels kunnen er ontbijten, wie trek heeft in hartig of zoet kan smullen van quiches en taart van bij Les Tartes de Françoises. Voor de snelle passant is er ook take-away: van koffie tot sapje, van mueslibar tot homemade granola met yoghurt.

Voor de koffie ging Maaike in de leer bij de familie Deprez van branderij Viva Sara uit Kortijk. De ultraverse sapjes zijn van JusRé, een bedrijf uit Beernem. Koudgeperst zonder additief of conserveringsmiddel met maximaal behoud van voedingswaarde, vitaminen en antioxidanten.

Ik werk met regionale leveranciers die met passie aan hun product werken. Zelf sta ik vol goesting in mijn zaak, maar ik ben jammer genoeg beperkt in oppervlakte waardoor ik bepaalde zaken niet zelf kan maken. Dat compenseer ik door bewust te kiezen voor authenticiteit en kwaliteit bij de selectie van mijn leveranciers.

OOstenDE is terug een mooi onthaastplekje rijker. Op een boogscheut van de drukke binnenstad en winkelstraten slurp je hier in alle rust en stilte van je espresso of chai latté. KLEIN = FIJN!

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

OODE •
FACEBOOK INSTAGRAM

 Aartshertoginnestraat 45, 8400 Oostende
059 44 00 29

Zondag en maandag gesloten

8 gedachtes over “OOSTENDE |KOFFIE EN SAPJES BIJ OODE

  1. L.Goderis zegt:

    Een gezellige koffiebar weg van de drukke winkelstraten. Heerlijke koffie met superlekkere taart. Rustig zitten met de krant wat moet je nog meer hebben? Een aanrader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.