OOSTENDE | HIP CHRISTINASTRAATJE

Christinastraat Oostende shopping

5 redenen om de Christinastraat te (her)ontdekken!

De Christinastraat is een geliefd straatje van me in Oostende als ik ga winkelen. Hier geen grote winkelketens maar mooie, karaktervolle boetieks. Van mannen-en damesmode, high-end kids fashion, Italiaanse schoenen tot zoete zondes en Engelse delicatessen. Het straatje kreeg er onlangs een aantal nieuwe hippe zaken bij. Vooral leuk voor modebewuste (toekomstige) mama’s. Aanrader tijdens je volgende shoppingtrip aan zee.

FASHION /  TOPWIJF POP-UP STORE

Christinastraat 77

Enkele maanden na de succesvolle lancering van haar lifestylebrand TOPWIJF staat Fleur Sabbe al klaar met haar tijdelijke trendy winkel. Naast haar eigen collectie  biedt ze thuis aan originele, opkomende merkjes. Kylie Van Eeckoute ontwerpt coole sweaters met verfspatten en paillettendetail.  Ook de handtassen met grafische print van Virginie Cardon zijn handmade in Belgium.

Topwijf Oostende popup

image

Ik kocht er een leuk paar Vanessa Wu schoenen. (Ja, die van de foto) Maar je vindt er ook schattige oorbellen (Club Manhattan), stoere kettingen (Naked Design), tropische tasjes (Woouf), grappige kaartjes (Studio Flash) en nog veel meer. Elke week popt er wel een nieuw merkje op. Topwinkeltje met verrassend aanbod.

Enkel open van donderdag tot zondag, nog tot 30 september.
Meer info: Facebook.

FASHION / BELLY BOUTIQUE

Hoek Christinastraat/ Wittenonnenstraat

Eigentijdse mode voor toekomstige mama’s en pasgeborenen, dat vind je bij de zusjes Marie en Charlotte. Met het Belgische Fragile kiezen de dames voor topkwaliteit van de hand van Nathalie Vleeschouwer. Of geef je liever de voorkeur aan de jongere, hippe look van Malicious of Boop?

Belly's Boutique Oostende Christinastraat

Belly's Boutique Oostende Christinistraat Shopping

Verder nog de discrete borstvoedingsbeha’s van Mammae (ook Belgisch!) en voor de mini’s Baby Noppies en Mini Woody. Voor alle shoppende mama’s die borstvoeding geven, Marie en Charlotte ontvangen je graag in hun ‘cosy corner’ voor een ongestoord moment met je baby.

Meer info: Facebook

LIFESTYLE / LOLOTTE – LITTLE AND MORE

Christinastraat 44

Enkele maanden geleden startte Charlotte haar fun boetiek voor groot en klein. Na de geboorte van haar zoontje Vic ging ze op zoek naar aparte spulletjes voor hem. Ze vond nergens een winkel in de buurt die wat ze online vond, verkocht. Dan maar zelf een beginnen, dacht ze. Instant happy word ik bij het binnenwandelen.

Lolotte - Little and more Oostende Christinistraat shopping

Lolotte - Little and More Oostende Christinastraat shopping

Naast Scandinavische lifestyle en het Belgische meubelmerk Opsmuk vind je er leuke hebbedingetjes voor de kinderkamer, origineel speelgoed, handig opbergmateriaal, horloges van Cluse en porselein van Serax. Nieuw binnen zijn de grappige haaienslaapzakken van Baby Bites.
Ideaal adresje voor de uk, jezelf of iemand anders een waanzinnig cadeautje te doen.

Meer info: Webshop – Facebook

HEALTHY LIVING / MORDAN

Christinastraat 69

Gezonde natuurwinkel met bioshop label. Zaakvoerder Hans Cooman, diëtist en herborist van opleiding, baat de zaak ondertussen al 16 jaar succesvol uit. Ik spring hier dikwijls binnen voor zaden, noten en havermout (jaja, granola maak ik zelf) en ik laat me altijd tot iets extra’s verleiden. Onlangs kocht ik koudgeslingerde of rauwe honing. Onbewerkt, veel intenser van smaak en het zou meer mineralen bevatten.

Mordan natuurwinkel oostende christinastraat
Bij Mordan is het aanbod werkelijk gigantisch. Powerfoods, voedingssuplementen, verse biologische sappen, groenten en fruit, meer dan 150 soorten kruiden -en smaakthees, specerijen,  biobier, biowijn en een eigen slagerij. Zelfs matrassen tot huishoudproducten met ecolabel. Wie met gezonde voeding bezig is, of last heeft van allergieën, moet hier zeker eens binnenstappen.
Meer info: Website – Facebook

HOTSPOT / BARISTAS 75 

Christinastraat 75

Bistro en rustpunt voor koffie. Hier pauzeer ik graag voor een latte macchiato. Uitbater en barista Jeffrey Hazell heeft Britse roots en liet zich voor het strakke interieur inspireren door de trendy Londense koffiebar. Hier voel je passie en respect voor het zwarte goud: van espresso tot flat white. De Italiaanse kwaliteitskoffie Antica Tostatura Triestina is bekend voor zijn intense, zachte smaak verkregen door de ambachtelijke roostering op beukenhout. Ook in het aanbod: Slow Coffee.

HOTSPOT Baristas 75 Christinastraat Oostende

Lekker zijn de biologische Samova thees met originele namen als Lazy Daze en Maybe Baby. Voor een zoetje zorgt dochter Céline. Wat dacht je van versgebakken brownies, apple crumble en English pie? Je kan er ook lunchen. Geen uitgebreide kaart maar wel verse soep, enkele salades, pasta’s en verrassende dagsuggesties.
Meer info: Facebook.

Dit weekend is er trouwens een grote zomerbraderie in het centrum. Als je koopjes wil doen, een ideaal moment om naar de Stad aan Zee te komen en ondertussen dit straatje met al zijn leuke winkeltjes te checken. (knipoog)

Zomerbraderie oostende

© visitoostende

Meer nog, Theater aan Zee draait op volle toeren. Voor de volledige programmatie, klik hier. En vanaf 30 juli kan je met je kroost naar het TAZ Familiepark. Theater op kindermaat, knotsgekke spelletjes, concerten en een sprookjescarrousel in het Leopoldpark. Persoonlijk kijk ik uit naar de Dirty Dancing musical in het Kursaal. Ooh ja, ik ga keihard meezingen met deze klassieker uit mijn pubertijd!!

Cultuur, shopping, strand en zee. De perfecte zomermix! #loveoostende

 

 

 

5 gedachtes over “OOSTENDE | HIP CHRISTINASTRAATJE

  1. Heleen zegt:

    Leuk overzicht van de Christinastraat! Er is de laatste tijd inderdaad heel wat leuks bijgekomen! Ik ga morgen naar Dirty Dancing, ik ben benieuwd…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.