WOMEN TALK #4 | WOLFERS + DERIEMAEKER

image

Voor mijn vierde WOMEN TALK trek ik naar Brugge. Sinds enkele maanden runnen goud-en edelsmeden Céline Wolfers en Barbara Deriemaeker hun gelijknamige exclusieve juwelierszaak, WOLFERS + DERIEMAEKER in de Niklaas Desparsstraat. Twee vrouwen, 1 ambacht, 1 passie voor goud en esthetiek.

The fourth WOMEN TALK leads me to the lovely city of Bruges. It’s been only a few months that Céline Wolfers and Barbara Deriemaeker joined forces to open their own exclusive jewelry business, WOLFERS + DERIEMAEKER in the  Niklaas Desparsstreet. (Please submit to Google Translate for the full read)

Eerder toevallig leerde ik WOLFERS + DERIEMAEKER kennen toen ik  begin december vorig jaar in Brugge rondliep voor de blog. Onmiddellijk trok de eigenzinnige elegantie van hun sieraden me aan. Toen ik vernam dat 2 jonge Belgische vrouwen achter deze uitzonderlijk mooie juwelenlijn stonden, wilde ik hen absoluut ontmoeten voor een gesprek. Gelukkig waren zij even enthousiast.

SONY DSC

© WOLFERS + DERIEMAEKER

De dames openden eind vorig jaar hun eerste flagship store. Je vindt er originele handgemaakte creaties van goud en edelstenen. Van abstract geometrisch tot eenvoudig klassiek, alle juwelen blinken uit door technisch vakmanschap.

© Elsbeth Neyens

Céline Wolfers (links) – Barbara Deriemaeker (rechts) / Foto © Elsbeth Neyens

Céline Wolfers heeft roots in Gent en De Haan. Ze studeerde Interieurarchitectuur en vormgeving. Enkele jaren geleden kwam de fascinatie voor het bewerken van edel metaal. Ze schoolde zich bij tot goudsmid en ging in de leer bij Guido De Craemer.

Barbara Deriemaeker komt uit Meulebeke. Ze is beeldhouwster en studeerde af als Master in Arts, optie Wetenschap en Kunst. Nadien volgde ze edelsmeedkunst in Brussel en een extra opleiding textiele vormgeving. Ze exposeerde eerder in het Gentse SMAK voor de groepstentoonstelling ‘COMING PEOPLE’.

DE START ALS CREATIEF DUO
De dames leerden elkaar vorig jaar kennen tijdens een nieuwjaarsreceptie. Al snel kwamen ze erachter dat ze dezelfde passie en droom deelden, maar ook voor dezelfde uitdagingen en risico’s stonden. Na enkele leuke afspraken groeide het idee om zich samen op één adres te vestigen om sterker te staan tegenover bepaalde startersmoeilijkheden. In juni 2015 kwamen ze bij een prachtig pand net om de hoek van de Eiermarkt uit. Nog geen maand later besloten ze onder één juwelennaam als ontwerpersduo verder te gaan, in plaats van elk apart te werken.

‘Ondertussen kenden we elkaar al veel beter, en we vonden dat we qua ideeën en ontwerp op eenzelfde lijn zaten.’  legt Barbara uit. Vanaf dan verliep alles in een stroomversnelling. Ze stelden hun businessplan op, zetten WOLFERS + DERIEMAKER in de markt en startten met ontwerpen en creëren. Wat volgde, zijn 5 maanden van hard labeur. Bloed, zweet en tranen om in december vorig jaar hun eigen juwelierszaak met werkatelier te openen voor het grote publiek. Met maar liefst 4 collecties.

WolfersDeriemaecker1copyright © CityZine

Foto © CITYZINE

‘Het kan soms snel gaan’ lacht Céline. ‘Ik tekende de volledige inrichting van de zaak uit gezien mijn interieurachtergrond. We kozen om te werken met minimalistische, verstelbare hangkasten. Wij vervaardigen juwelen maar trokken dit door in de zaak. De metalen juwelenhouders zijn zelfgemaakt en de spiegels zijn zelf ontworpen.

© Wolfers+Deriemaeker

Foto © WOLFERS + DERIEMAEKER

 

De liefde voor het ambacht staat duidelijk voorop.

Aan elk juweel is samen gewerkt. Elk stuk gaat door zowel Célines als mijn vingers. Er zit een stukje ontwerp en ijver van mij in, en een stukje van het hare. Die exclusiviteit maakt W+D uniek. ‘ vult Barbara aan.

Ook het logo verwijst naar die uniciteit. 2 diamanten verbonden met een streep maar met een hoek af.

IMG_3973©Bert Matthys

Foto’s © Bert Matthys

‘Onze stukken gaan niet verloren in de massa maar springen er uit. Ons design is eigentijds en strak, heeft karakter en is daarom tijdloos. ‘

SONY DSC

© WOLFERS + DERIEMAEKER

Een investment piece zoals de juwelen uit de Solitaire-collectie met zeldzame edelstenen. Symbool voor eeuwigheid en liefde.

Het duo ontwerpt voor de hedendaagse, zelfstandige vrouw die weet wat ze wil en net dat tikkeltje anders is. De juwelen kunnen zowel sportief, modern of klassiek gedragen worden.

Onderstaande Fantôme-collectie  is getypeerd door kleine groeven in het edelmetaal. Die zorgen voor een subtiele lichtweerkaatsing.

SONY DSC

Zwarte Onyx steen/  © WOLFERS+DERIEMAEKER

 

In de Face à face collectie  creëert het geometrisch gebruik van facetten een schitterend optisch effect.

3 klein Face à Face + solitaire black diamond WOLFERS_DERIEMAEKER© Ellen Goegebuer

Face à Face + Solitaire Black Diamond  © Ellen Goegebuer

De collectie Tête à tête is strakker, tegelijk stoer maar frêle.

Tete a tete diamand large© Wolfers+Deriemaeker

Tête à tête Diamond / © WOLFERS+DERIEMAEKER

2 klein Tête à Tête WOLFERS_DERIEMAEKER© Ellen Goegebuer

Tête à Tête / Foto © Ellen Goegebuer

Elk juweel staat op zich, maar de verschillende ringen uit de collecties kunnen samen naar eigen smaak gecombineerd worden.

Maar er is ook ruimte voor maatwerk. Voor een speciale gelegenheid of om jezelf te verwennen. Ook voor iemand die een bepaalde steen erfde, tekenen de dames graag een gepersonaliseerd ontwerp uit.

TOEKOMST

Als Barbara en Céline luidop mogen dromen, dan zouden ze op termijn hun ideeën ook vorm willen geven in ruimtelijke objecten. WOLFERS + DERIEMAEKER, nog maar enkele maanden geopend en al opgepikt door Feeling en Goesting Magazine. Een straf creatief ondernemersduo om in de gaten te houden!

Volg WOLFERS +DERIEMAEKER  van nabij via :

FACEBOOK / klik hier
INSTAGRAM / klik hier
WEBSITE

Of wie de zaak in Brugge wil bezoeken:

NIKLAAS DESPARSSTRAAT 3, 8000 BRUGGE

Text / 3 Pics Karin G. aka. Mom Runs The City
Stated Pics/ Logo: Photography © Elsbeth Neyens, Bert Matthys, Ellen Goegebuer, Cityzine & Wolfers + Deriemaeker

 

Een gedachte over “WOMEN TALK #4 | WOLFERS + DERIEMAEKER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.