YUCATAN VACAY | 5 AMAZING TRIPS

image

MEXICO – Als je in een sjiek vakantieresort verblijft, is het verleidelijk om elke dag te genieten van alle luxe rondom je heen. Je hebt er tenslotte voor betaald. Maar wie van het avontuurlijke type is, zoals het lief en ik, wil de schoonheid van het land ook ontdekken! Dit zijn onze 5 redenen om er op uit te trekken wanneer je richting Cancun vliegt.

When you’re staying in a fancy resort, it’s very tempting to stay in every day and enjoy the premium service. But we’re adventurous, and we needed to get out of all the luxury to explore the real beauty of Yucatan.

5 TOP EXPERIENCES (when staying near Cancun-Puerto del Carmen)

1. COZUMEL
Neem de veerboot in Playa del Carmen en ontdek dit prachtige eilandje. Voor duikers zijn de riffen rond het eiland het nec plus ultra. Huur een scooter en ga op verkenning. Wij stopten voor de lunch aan Playa Bonita, genoten van het panorama aan El Mirador en relaxten op het strand voor het Palancar Reef. Eindig je eilandhop met tax free shoppen in de straatjes rond Plaza Principal.

image

Take the ferry in Playa del Carmen and discover this beautiful island reknowned for it’s diving spots. I truly recommend you to rent a scooter and wander around. Don’t forget to take your snorkeling gear. Stop at Play Bonita for lunch, enjoy the view at El Mirador and relax on the beach in front of the Palancar Reef. Before heading home stroll the streets around Plaza Principal for some tax free shopping.

2. AKUMAL 

In deze baai kan je tussen de zeeschildpadden en roggen snorkelen in hun natuurlijke habitat. Zwemvesten zijn verplicht, je mag enkel biologisch afbreekbare zonnecrème aanhebben en het is ten strengste verboden ze aan te raken. Volg deze simpele regels uit respect voor de natuur. De ervaring is onwaarschijnlijk. Sommige zijn echt gigantisch. Dit is voor mij een AANRADER VAN FORMAAT!

image

Underwater Sea Turtle Photo Credit © Go Natural Explorers

In the little bay of Akumal you can snorkel with endangered sea turtles and stingrays in their natural environment. Swimming vest is mandatory, you must wear biodegradeable sunscreen and it is strictly forbidden to touch them.  Respect the wildlife and follow these simple rules. Getting up close with these beautiful animals is AMAZING. Some of them are really huge! This is an absolute MUST DO activity in the Riviera Maya. 

3. TULUM

De restanten van deze precolumbiaanse Mayastad liggen 12 meter hoog, op een klif met een magisch uitzicht over de Caraïbische Zee. Via een trap aan de top kan je het witte zandstrand bereiken en plonzen in het blauwgroen heldere water. Net die unieke ligging maakt dit een echt toeristenoord. Waarschuwing: het kan hier net iets te druk zijn. Hoe vroeger je gaat, hoe beter.

image

The ruins of this precolumbian Mayan fortress city were built on a cliff overlooking the Caribbean Sea. Up to its discovery in 1842, this city was overgrown by natural jungle. Tulum is the only archaeological site in the Riviera Maya overlooking the ocean. A staircase at the top leads to a magnificent white beach where you can have a stroll and a swim. This unicity attracts a lot of tourists. Be warned. It can get a bit too busy here. Earlybirds won’t regret it. 

4. CENOTES

Deze ondergrondse zoetwatermeren ontstonden duizenden jaren geleden doordat delen van het poreuze kalksteenplafond zijn ingestort. Yucatan kent er zo’n 700-tal waarvan een aantal zich tussen Tulum en Coba bevinden. Wij zwommen en snorkelden in de halfopen grot van Aktun-Chen gelegen in ongerept regenwoud. Zo mooi hoe het zonlicht vrij spel krijgt over de ondergrondse wereld. Je zwemt er tussen duizenden jaren oude stalagmieten en stalagtieten. Erg fascinerend!

These underground ponds formed hundred thousands of years ago when parts of the porous limestone ceilings caved in. In Yucatan you can find about 700 of these grottos and a few of them are situated between Tulum and Coba.  The half open cenote of Aktun-Chen is one of the oldest formations of the kind in the Riviera Maya. It is believed to be around 5 million years old.  It’s fascinating to swim between spectacular curtains of stalactites and stalagmites and to discover this enigmatic Mayan sanctuary

5. GO DIVING: TROPICAL UNDERWATER BEAUTY

Voor we papa en mama werden, doken wij praktisch op elke reisbestemming. Tijdens deze reis mocht een duikje zeker niet ontbreken. Aangezien de weersomstandigheden niet ideaal waren, was de visibiliteit iets minder. Maar dat kon voor ons de pret niet bederven. Fervente duikers trekken naar Cozumel, voor ons net iets te ver van het resort gelegen. Het nabije Puerto Moreles Reef kent ook ontzettend goede diving spots. Met een analoog wegwerpcameraatje trokken we onderstaande snapshots. Volgende keer gaan we voor een Go-Pro, gelijk de echte! (smiley emoticon)


image

Before becoming a mom and dad, diving was something we always did during our travels. So on this trip, we didn’t want to miss out. Due to the weather conditions, the visibility wasn’t perfect. But that wasn’t an issue for us. We absolutely love the feeling being under water and experiencing the beauty of this secret world. As mentioned before, Cozumel is the place to be. But sadly, too far from our resort. The Arrecife Puerto Moreles National Park is also a superb tropical reef with many beautiful diving spots. We had fun using an analogue underwatercamera for the first time. Next time, we Go-Pro for real! (Smiley emoticon)

Jammer genoeg hebben we niet meer uitstapjes gedaan. Want Yucatan heeft nog veel meer te bieden dan deze top 5. Ik droom ervan om ooit nog Coba, Uxmal en Chichén Itza te bezoeken, te snorkelen met walvishaaien en ook op Cozumel te duiken. Misschien iets voor later met onze zoon erbij. Wie weet!

Unfortunately we didn’t plan more trips. Yucatan has more to offer than our top 5. I definitely want to visit Uxmal, Coba and Chichén Itza one day, maybe snorkel with whale sharks and go diving in Cozumel. Maybe later together with our son, who knows…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.